top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


38O         XXP      
L Y    4    I 3   8QP
P Q   R6I   P U      
2 Y    G    L U   EQ3
C2F         ADM      
Pretraga  

Novosti

Solid Wood Summit

15.10.2021.

Od 09. do 11. novembra održava se prvi digitalni događaj u istoriji WEINIG-a. Tokom tri dana sve zainteresovani mogu učestvovati u velikom broju panel diskusija, uvodnih govora i stručnih intervjua. Pod nazivom „Samit punog drveta“, WEINIG nudi koncentrisane informacije o preradi masivnog drveta, trenutnim trendovima i idejama orijentisanim ka budućnosti.


Pročitajte ceo članak

INSIDE 2021

11.10.2021.

Ovogodišnje izdanje bez granica još više posebno i originalno nego ranije. Veliki broj rešenja, pripremljenih za Vas: tehnologije, softver i digitalne usluge čekaju da ih otkrijete, uz poštovanje zdravstvenih protokola kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika.


Pročitajte ceo članak

Spremni za budućnost - MINIPRESS, Blum

06.10.2021.

Blum-ov MINIPRESS top sa EASYSTICK-om je optimalan paket obrade za sve operacije bušenja na korpusu i frontu. Nove funkcije omogućavaju brzo, precizno i lako rukovanje i poboljšavaju vaš radni proces. 

Za veću tačnost, efikasnost i kvalitet.

 

Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

06.10.2021.

Izašao je novi, oktobarski broj časopisa DRVOtehnika


Pročitajte ceo članak

Sajam nameštaja za uređenje hotela i turističkih objekata

22.09.2021.

Velika dizajnerska priredba posvećena uređenju enterijera i eksterijera u turizmu 
SAJAM Design District, Rovinj, Hrvatska od 25. do 28. novembra 2021.  


Pročitajte ceo članak

Linija za peletiranje drveta AMANDUS KAHL

23.08.2021.

Drvni ostatak i strugotine gotovo da se nisu koristili do devedesetih godina, dok se nije pojavila tema „peletiranje“.
Središnji deo ovog proizvodnog procesa bila je presa za peletiranje, koja se uspešno koristila u industriji stočne hrane, a to je ubrzo postao i cilj u peletiranju biomase. Poznati austrijski proizvođači presa brzo su ušli u proces ispitivanja i proizvodnje, a pratile su ih velike pilane sa željom da peletiraju svoje nusproizvode. Ceo proces peletiranja drveta sa krajnjim proizvodom je stvorilo jedno potpuno novo i do tada neviđeno tržište, prodaju drvenih peleta kao alternativnog goriva...

Peletiranje drveta je ustaljena procesna tehnologija, a širom sveta proizvede se oko 35 miliona tona drvenih peleta. Pored pilana i druge drvoprerađivačke industrije, velika postrojenja dizajnirana posebno za ovu namenu sada proizvode i drvene pelete po najvišim standardima.


Pročitajte ceo članak

Preporuka je najbolja reklama

12.08.2021.

DRVO MARKET DIZAJN, Novi Beograd
U proizvodnom programu ove firme su lajsne, pragovi i drvena galanterija, a oko 90% proizvodnog programa se realizuje u sopstvenom maloprodajnom centru na Novom Beogradu, Ulica Tošin bunar 110. Unapređujući poslovanje, povećavajući produktivnost i obim svojih usluga, ovo preduzeće u procesu proizvodnje koristi drvo bukve, hrasta, lipe i čamovine, a u planu je da se u proces proizvodnje uključe i neke vrste egzotičnog drveta.


Pročitajte ceo članak

Solarni paneli su danas pet puta jeftiniji nego pre desetak godina

09.08.2021.

Kako možete postati uspešan i kupac i proizvođač električne energije i smanjiti račun za struju

Naša zemlja prvi put dobija Zakon o obnovljivim izvorima energije, a građani dobijaju status „kupac-proizvođač”. Ulaganjem u solarnu energiju ne samo da smanjuju račune za struju, već izlaze i na tržište - što ne potroše, mogu prodati ili menjati za kilovat sate. Pored solarnih panela za proizvodnju struje, stručnjaci preporučuju građanima da na svoje krovove instaliraju i solarne kolektore, jer su najjeftinija rešenja za grejanje vode.


Pročitajte ceo članak

Optimistične prognoze za celi na šumi bazirani sektor

14.07.2021.

U Opatiji je 28. i 29. juna održana 18. Drvno-tehnološka konferencija, središnji sektorski događaj koji još od 2004. godine na jednom mestu okuplja pripadnike drvnog sektora Hrvatske i regije, ali i cele Evrope. Rezimirano je aktuelno stanje u sektoru, razmenjena iskustva, istaknute najbolje prakse, sve s ciljem jačanja drvnog, ali i celog na šumi baziranog sektora, kao i njegova promocija kao generatora razvoja.


Pročitajte ceo članak

Radionica NOVA VREDNOST za mlade dizajnere na Mikser festivalu 2021

12.07.2021.

Radionica za mlade dizajnere na Mikser festivalu 2021   

Inovativna rešenja za odbačene sekundarne sirovine u cilju razvoja ekološke svesti i zaštite prirode


Pročitajte ceo članak

Ambiciozan plan podrške energetskoj efikasnosti

01.06.2021.

Prema planu do kraja godine, uz pomoć države, novu stolariju bi trebalo da ima oko 10 odsto domaćinstava


Pročitajte ceo članak

Superles, višestrana široka blanjalica - sada sa novim funkcijama

28.05.2021.

Ledinek nadogradio Superles, višestranu široku blanjalicu za brojne proizvode od masivnog drveta 


Pročitajte ceo članak

33.BI-MU i Xylexpo - zajednička manifestacija

26.05.2021.

33. BI-MU i Xylexpo - od 12. do 15. oktobra 2022. na Fiera Milano - Rho

U izazovnim vremenima bez presedana, posebno za manifestacije ove vrste, ova dva događaja će ponuditi novi koncept. Učesnici će imati priliku da pronađu stručnost, rešenja i ideje za zajednički cilj: proizvodnju sa sve održivijim i efikasnijim metodama.


Pročitajte ceo članak

2021 INSIDE SPRING - 10-28 MAJ - BIESSEGROUP

10.05.2021.

2021 INSIDE SPRING - Od 10. do 28. maja - BIESSE u Pezaru i istovremeno u digitalnoj verziji uz ekskluzivne video materijale i direktnu podršku za svakog učesnika.


Pročitajte ceo članak

Blum MOVING IDEA

10.05.2021.

Može li se zaljubiti u nameštaj? Naravno! Kada izgleda lepo, praktičan je i pruža trajno zadovoljstvo.

 


Pročitajte ceo članak

Energetska efikasnost u zgradama uključujući geotermiju

09.05.2021.

Onlajn konferencija „Energetska efikasnost u zgradama uključujući geotermiju“, u  utorak 18. maja 2021. godine sa početkom u 10 časova, u organizaciji nemačko-srpske privredne komora (AHK Srbija), pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i energetiku SR Nemačke i u partnerstvu sa nemačkom kompanijom Energiewaechter GmbH


Pročitajte ceo članak

Blum CONNECTS

04.05.2021.

Čak i u ovo suludo doba, jedno je jasno: BLUM je tu za Vas, i na INTERZUM-u. Digitalno, interakivno i u pokretu. Jer, Blum CONNECTS!


Pročitajte ceo članak

Dugoročna neodrživost održivog razvoja

22.04.2021.

22. april - Dan planete Zemlje

Sve više su ugroženi resursi na planeti Zemlji i svet se ubrzano kreće putem pogubnosti
Većinu ne zanimaju teškoće naše planete, uništavaju je nemilice i nije ih briga kako će živeti naši potomci...

 


Pročitajte ceo članak

DA LI JOŠ UVEK BLANJATE?

21.04.2021.

WEINIG CUBE PLUS - postaviti, uključiti, proizvoditi.

WEINIG NUDI VIŠE.

 


Pročitajte ceo članak

Studentski projekti opremanja enterijera Šumarskog fakulteta

19.04.2021.

Povodom jubileja, sto godina postojanja Šumarskog fakulteta, odsek Tehnologije drveta priređuje izložbu projekata svojih studenata. Izabrani su reprezentativni primeri nameštaja i enterijera, probranih iz zbirke od više stotina studentskih projekata, a koji su rađeni za potrebe opremanja prostora Šumarskog fakulteta. Sagledavanjem radova pruža se uvid u obim i kvalitet projektantskih rešenja koji obuhvataju realizacije iz prethodnih perioda, tekuće radove, kao i buduće vizije razvoja prostora fakulteta.


Pročitajte ceo članak

Opada interesovanje učenika za dualno obrazovanje

13.04.2021.

Većina škola ima izuzetno dobre odnose sa privrednicima, ali i pored toga, postoje brojni problemi koji proizilaze iz samih procedura koje zakon nameće. Dešava se da je broj upisanih učenika manji nego što su privrednici iskazali potrebu, tako da neki od njih ostanu bez učenika. Škola, nažalost, nema uticaja na raspoređivanje učenika...


Pročitajte ceo članak

Ekološki ustanak - protest u Beogradu

10.04.2021.

Protest ekoloških aktivista, organizacija i građana u Beogradu, ispred Skupštine Srbije. "Potreban nam je ekološki patriotizam, moramo se boriti protiv pohlepe svake vrste, a pohlepa je kad reke i potoke stave u cevi za nešto malo kilovata", rekao je pesnik Ljubivoje Ršumović na samom početku. Dekan Šumarskog fakulteta Ratko Ristić upitao je da li je Ministarstvo rudarstva i energetike nacionalna institucija, koja radi u interesu naroda ili radi u interesu multinacionalnih kompanija... "Ako je po zakonu, onda su to loši zakoni i treba ih menjati", dodao je. Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da je "u toku napad na sve zdravo u zemlji". Na protestu su bili i aktivisti iz BiH i regiona koji su poručili - delimo iste probleme.


Pročitajte ceo članak

Otkazan Međunarodni sajam građevinarstva

06.04.2021.

Beogradski sajam doneo odluku da otkaže Međunarodni sajam građevinarstva, koji je trebalo da se održi od 21. do 24. aprila 2021. godine. 
Ovakva odluka je doneta usled pogoršane epidemiološke situacije i pooštravanja mera sa neizvesnim trajanjem.


Pročitajte ceo članak

TOP TECH - prodaja novih i korišćenih mašina i prateće opreme

06.04.2021.

Svojim klijentima Servis TOP TECH pruža efikasnu podršku u najkraćem vremenskom roku i to u pogledu tehničke podrške, brze isporuke rezervnih delova, podrške na daljinu putem interneta, instalacije mašina za obradu drveta, ponovne instalacije mašina, servisa i održavanja mašina za obradu drveta i prateće opreme, treninga i obuke za rad na mašinama, treninga i obuke za softver na mašinama...


Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

05.04.2021.

Aprilsko izdanje časopisa DRVOtehnika je pred vama.


Pročitajte ceo članak

Obeležen 21. mart – Međunarodni dan šuma

25.03.2021.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana šuma 21. marta, da će u narednim danima potpisati ugovore sa 38 lokalnih samouprava u Srbiji, kojima će resorno ministarstvo sufinansirati projekte pošumljavanja sa ukupno 100 miliona dinara.


Pročitajte ceo članak

Lignum Tech - Sajam mašina i repromaterijala za preradu drveta i proizvodnju nameštaja

03.03.2021.

Lignum Tech - Rovinj, 21. - 23. 5. 2021. - događaj godine za one koji se bave preradom drveta i proizvodnjom nameštaja. 


Pročitajte ceo članak

Weinig SISTEMSKA REŠENJA

06.02.2021.

Zahtevi za proizvodima, a samim tim i za mašinama i opremom stalno se menjaju. Novorazvijena tehnička rešenja omogućavaju efikasniju izradu, pri čemu se iz vida ne sme izgubiti i prateći razvoj sigurnosnih upustava i smernica. 


Pročitajte ceo članak

EVTEKS 26. put okuplja industriju

22.01.2021.

EVTEKS - Istambulska međunarodna izložba kućnog tekstila, jedna od dve najveće svetske izložbe ove vrste, će po 26. put otvoriti vrata svojim posetiocima.

Više od 1000 kompanija iz 130 zemalja predstaviće svoje proizvode u periodu od 18. do 22. maja 2021. godine. Očekuje se poseta više od 100 hiljada industrijsjkih radnika u ovoj oblasti.


Pročitajte ceo članak

Zelena maska upola cene

12.01.2021.

Srpska maska i nemački filteri idealna kombinacija za zaštitu! 


Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

30.12.2020.

Novo izdanje časopisa DRVOtehnika izlazi iz štampe 12. januara 2021.


Pročitajte ceo članak

Srećni praznici

24.12.2020.

U susret Novoj ​2021. godini
Srećni praznici


Pročitajte ceo članak

Ledinek mašine za obradu

03.11.2020.

Inovativnost - moć - izdržljivost

Visok kvalitet mašina za obradu drveta koje proizvodi kompanija LEDINEK obezbeđen je ugradnjom najkvalitetnijih komponenata svetski poznatih proizvođača i kontinuiranom obukom osoblja, kao i upotrebom najnovijih internih istraživanja u oblasti mašinstva i tehnologije obrade masivnog drveta.

 


Pročitajte ceo članak

WEINIG FlexiRip - Univerzalna namena i najviša fleksibilnost pri svakom rezu

26.10.2020.

WEINIG
Uzdužna kratilica FlexiRip je idealna mašina za najrazličitije primene: rezanje po dužini, kraćenje po širini, dijagonalni rez, rez pod uglom, poprečni rez, urezivanje nuta – sve sa jednom mašinom! Sa visinom rezanja do 215 mm FlexiRip nudi veliku fleksibilnost za sve proizvodne zahteve.


Pročitajte ceo članak

AVENTOS HK top - obrada i montaža

20.10.2020.

BLUM - AVENTOS HK top - Integrisane funkcije olakšavaju montažu i podešavanje
Položaj okova kod AVENTOS HK top je identičan za svaku namenu i visinu korpusa. Kada se opružni mehanizam tačno podesi na težinu fronta, front koji se preklapa nagore se uvek pouzdano otvara, zatvara i zaustavlja.


Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

07.10.2020.

Novo izdanje časopisa DRVOtehnika.


Pročitajte ceo članak

Matis planira otvaranje 4 nova proizvodna pogona

09.09.2020.

Matis grupa planira otvaranje četiri nova proizvodna pogona – tri u Ivanjici i jednog u Kragujevcu, najavio je vlasnik ove kompanije Dragomir Lazović.


Pročitajte ceo članak

Otkazana konferencija Drvna industrija i šumarstvo Srbije

28.08.2020.

Organizacioni odbor Konferencije je na današnjoj sednici odlučio da ponovo otkaže konferenciju Drvna industrija i šumarstvo Srbije.


Pročitajte ceo članak

KAHL trakaste sušare

19.08.2020.

Za fino sušenje drveta i ostalih proizvoda sa dugim vlaknima sa posebnim fokusom na peletiranje.

 


Pročitajte ceo članak

11. kongres pilanara jugoistočne Evrope

18.08.2020.

Ove godine, jedanaesti put će se održati Kongres pilanara JIE. Održavanje je planirano za 25. septembar u Slavonskom Brodu.


Pročitajte ceo članak

Peta konferencija Drvna industrija i šumarstvo Srbije

14.08.2020.

Poziv na Petu konferenciju „Drvna industrija i šumarstvo Srbije“ koja će se održati u Kraljevu 10. i 11. septembra 2020.


Pročitajte ceo članak

Predstavljanje novih komada nameštaja u šumi

01.08.2020.

Firma Prostorija je u saradnji s dizajnerima iz studija Numen/ForUse i Simonom Morasi Piperčićem kreirala hibridni analogno-digitalni projekat “Revisiting Analogue” koji kombinuje arhitekturu, dizajn i film.


Pročitajte ceo članak

Blum - Konfigurator proizvoda

28.07.2020.

Jednostavno. Brzo. Digitalno.
Podrška od planiranja do proizvodnje.


Pročitajte ceo članak

Showroom kompanije JAF u Beogradu

24.07.2020.

Grupa JAF na Balkan i Srbiju gleda kao na izuzetno atraktivna tržišta za plasman svojih proizvoda i usluga i samim tim planovi za dalje širenje su ambiciozni i posle dvanaest godina svog prisustva na tržištu Srbije logičan je sled dalje širenje. Kontinuirano rast podrazumeva i ulaganje u naše poslovanje, samim tim planiramo nove investicije u cilju proširenja poslovanja.


Pročitajte ceo članak

Raste internet prodaja nameštaja

22.07.2020.

Modularni kaučevi i sedeće garniture za dnevne sobe kao i delovi nameštaja za trpezarije su najprodavaniji online proizvodi, budući da tokom krize dolazi do izražaja snažni interes kupaca za dodatno uređenje doma jer korisnici nastoje što bolje i komfornije iskoristiti produženi boravak kod kuće.


Pročitajte ceo članak

CLT – korišćeno i za gradnju olimpijskog stadiona u Japanu

21.07.2020.

CLT – UNAKRSNO LAMELIRANO DRVO korišćeno i za gradnju olimpijskog stadiona u Japanu


Pročitajte ceo članak

DRVOtehnika, jul 2020. godine

09.07.2020.

Novo izdanje časopisa za drvnu industriju - DRVOtehnika, broj 67, jul 2020. godine.


Pročitajte ceo članak

Ponuda polovnih postrojenja

17.06.2020.

Polytechnik - polovna postrojenja koja su stavljena na prodaju kao alternative novim tehnologijama.


Pročitajte ceo članak

Bukove šume Srbije nominovane za Uneskovu listu dobara svetske prirodne baštine

09.06.2020.

Status rezervata prirode u Srbiji prvo su dobile bukove šume, jer su u navedenim nacionalnim parkovima ekosistemi ostali očuvani i netaknuti u prašumskom obliku. Radi se o lokalitetu Kozje stene na Kopaoniku koji je pod prvim stepenom zaštite i kao takav je do sada podrazumevao posebne tretmane i režime zaštite.


Pročitajte ceo članak

Naš cilj je biti blizu kupcu

29.04.2020.

Svi materijali od drveta i usluge obrade na jednom mestu - Mi pratimo trendove, inovacije i naravno konkurenciju. Uvek se trudimo da prezentujemo nešto novo, da budemo originalni i drugačiji i to dovodi do izmena i proširenja našeg prodaj­nom asortimana – kaže naša sagovornica.


Pročitajte ceo članak

Požar u preduzeću DVA BORA

14.04.2020.

Požar velikih razmera izbio je oko 2.00 sata u jutro 14. matra u Velikom Polju kod Obrenovca, gde su potpuno izgoreli objekti, mašine, gotova roba i repromaterijal preduzeća DVA BORA čiji su vlasnici braća Marinko i Draško Medarević.


Pročitajte ceo članak

Unapredite svoje znanje

06.04.2020.

Kompanija TOP TECH WOODWORKING Vas poziva da ostanete kod kuće i svoje vreme posvetite unapređenju svog znanja u radu sa BIESSE mašinama!


Pročitajte ceo članak

Nova WEINIG Profimat serija

31.03.2020.

Fleksibilna, efikasna i sa visokim komforom rukovanja
Najavljuje se novo doba u ravnanju i profilisanju


Pročitajte ceo članak

DRVOtehnika – elektronsko izdanje

24.03.2020.

Usled vanrednih okolnosti, do mogućnosti štampanja, novo izdanje časopisa DRVOtehnika će Vam biti dostupno online.


Pročitajte ceo članak

Peta konferencija "Drvna industrija i šumarstvo Srbije" otkazana

16.03.2020.

Prenosimo obaveštenje Organizacionog odbora Pete konferencije "Drvna industrija i šumarstvo Srbije"


Pročitajte ceo članak

Hrvatski drvni klaster - Koronavirus ozbiljno narušava poslove u drvoprerađivačkom sektoru

12.03.2020.

Prenosimo u potpunosti saoptšenje Drvnog klastera Hrvatske o rezultatima ankete koje su sproveli, kao i zaključcima i procenama do kojih su došli.

 


Pročitajte ceo članak

Peta konferencija DRVNA INDUSTRIJA I ŠUMARSTVO SRBIJE

25.02.2020.

U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravom za šume, Razvojnom agencijom Srbije i Privrednom komorom Srbije, Šumarski faklultet  ove godine organizuje Petu konferenciju „Drvna industrija i šumarstvo Srbije“ u Kraljevu, 9. i 10. aprila.


Pročitajte ceo članak

Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2020

21.02.2020.

SNOVI U OSNOVI

46. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2020 na Beogradskom sajmu, od 22. do 25. aprila 2020.


Pročitajte ceo članak

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća 2020

21.02.2020.

SUSRET PAMETNIH LJUDI I PAMETNIH MAŠINA
64. međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća - od 19. do 22. maja 2020. godine na Beogradskom sajmu.


Pročitajte ceo članak

10. međunarodna energetska konferencija o biomasi i OIE

13.02.2020.

Zagreb, 24. februar, Hotel WESTIN - Kristalna dvorana - Deseto izdanje energetske konferencije promovisaće najbolje evropske i regionalne energetske prakse kada je reč o biomasi, peletu, kogeneracijama i, uopšte, o temi OIE.


Pročitajte ceo članak

Stručna usavršavanja iz oblasti tehnologija i projektovanja nameštaja i proizvoda od drveta

31.01.2020.

Odsek za tehnologije drveta organizuje: STRUČNA USAVRŠAVANJA
iz oblasti tehnologija drveta i projektovanja nameštaja i proizvoda od drveta


Pročitajte ceo članak

Novi Highlight kada je u pitanju krojenje

30.01.2020.

Modularna nadogradnja OptiCut-a S 50+ omogućava optimalno prilagođavanje promenljivim potrebama kupca. Kroz odgovarajuća proširenja moguće je enormno povećanje produktivnosti, dobiti i vrednosnog iskorišćenja. Počevši sa standardnom konfiguracijom ulaznog i izlaznog stola, mašina može da se nadogradi do kompletnog centra za kraćenje - dakle, savršeno za male i srednje pogone.


Pročitajte ceo članak

AGENCIJA ZA DRVO doo - prodaja vlasničnih udela

24.01.2020.

AGENCIJA ZA DRVO doo - prodaja vlasničnih udela


Pročitajte ceo članak

Blum predstavlja SPACE STEP – rešenje za postolje

23.01.2020.

Više na svim nivoima

Novi prostor za odlaganje stvoren u postolju, lako dosegnite do gornjeg elementa i dozvolite deci da vam pomognu lako i bezbedno – SPACE STEP donosi mnogo funkcija u postolje nameštaja.


Pročitajte ceo članak

Značajan pad proizvodnje u preradi drveta i neznatno povećanje proizvodnje nameštaja

15.01.2020.

Pozitivan trend u drvnoj industriji, koji traje od završetka svetske ekonomske krize, prekinut je 2019. godine. S obzirom na mogućnosti ove grane industrije, ostvareni rezultati nisu zadovoljavajući, pa je neophodno stvarati povoljniji privredni ambijent domaćim firmama, jer drvna industrija predstavlja jednu od strateških industrija Srbije.

 


Pročitajte ceo članak

BIESSE INOVACIJE U CENTRU PAŽNJE

13.11.2019.

Završen 57. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije

Kompanija TOP TECH WOODWORKING  imala je zadovoljstvo da bude domaćin predstavnicima više od 170 kompanija iz oblasti drvne industrije Srbije i okolnih zemalja okupljenih u okviru ovogodišnjeg Sajma mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, koji se održava u okviru 57. Međunarodnog sajma nameštaja u Beogradu.


Pročitajte ceo članak

Zlatni i Sajamski ključevi za najbolje na 57. Sajmu nameštaja

07.11.2019.

„Zlatni ključ“, prestižna nagrada Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, na 57. izdanju dodeljena je najuspešnijim izlagačima u pet kategorija.


Pročitajte ceo članak

Hyster viljuškari za drvnu industriju

05.11.2019.

Hyster ima dugu i uspešnu saradnju sa drvom industrijom. Naša reputacija za pouzdanost u različitim radnim uslovima se i danas nastavlja – skoro 100 godina od kako je naš prvi model specijalno napravljen za rad u drvnoj industriji.


Pročitajte ceo članak

57. beogradski sajam nameštaja i mašina

01.11.2019.

A sada - Sajam nameštaja

Najbitniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja – 57. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 57. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije – biće mesto susreta proizvođača nameštaja i distributera, dizajnera, inženjera, arhitekata i šire javnosti. Ovogodišnje izdanje stavlja u fokus proizvođače i kompanije okrenute proverenim vrednostima, kao i mlade snage u usponu.


Pročitajte ceo članak

ZAVRŠEN ŠESTI RENEXPO BiH SAJAM U SARAJEVU

30.10.2019.

Sarajevo, BiH

Završen je najveći međunarodni kongresni sajam energije, voda i životne sredine u BiH realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Austrije i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)


Pročitajte ceo članak

Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

28.10.2019.

U Sarajevu krajem oktobra VIII Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge''


Pročitajte ceo članak

Ekskluzivno - sajamski highlight grupacije Weinig

18.10.2019.

Šta nas očekuje na Sajmu mašina, alata i repromaterijala 2019 u Beogradu kada je u pitanju WEINIG grupa?


Pročitajte ceo članak

Design District - Rovinj

15.10.2019.

Međunarodni sajam nameštaja i uređenja enterijera Design District održaće se od 17. do 20. oktobra 2019. godine.


Pročitajte ceo članak

BIESSE INSIDE 2019.

10.10.2019.

Tradicionalni jesenji događaj, BIESSE KUĆNI SAJAM - manifestacija koja potvrđuje i jača opredeljenje Biesse-a da pruži inovativna rešenja za automatizaciju i revoluciju proizvodnih metoda.

U svojoj pedesetoj godini Biesse Group pomera granice budućnosti.

 


Pročitajte ceo članak

XYLON - stari majstori, nove tehnologije, moderan koncept poslovanja

08.10.2019.

Kompanija Xylon ne samo da prati, već i pomera trendove u dizajnu nameštaja. Posebna pažnja poklanja se interakciji sa klijentima, kako bi se stvorilo okruženje u kom kreativni potencijal tima od šest dizajnera dolazi do punog izražaja u stvaranju proizvoda koji odražavaju individualnost svakog kupca.


Pročitajte ceo članak

PAMETNA FABRIKA

07.10.2019.

BIESSE GROUP - Moderna fabrika na 150 m2 proizvodnog prostora za mala i srednja preduzeća


Pročitajte ceo članak

Završen 10. kongres pilanara JIE

03.10.2019.

Održan 10. po redu Kongres pilanara JIE u Slavonskom Brodu 25. i 26. septembra. I ove je godine, okupivši preko 200 domaćih i međunarodnih stručnjaka, ovaj skup obilovao je aktualnim temama važnim za sve predstavnike šumarske i drvoprerađivačke industrije u zemljama JIE.


Pročitajte ceo članak

Šesti RENEXPO BiH

26.09.2019.

23. i 24. oktobra 2019. godine u Kongresnom centru Hotel Hills u Sarajevu održaće se šesti RENEXPO® BiH, Međunarodni sajam i konferencija za obnovljive izvore energije, zaštitu životne sredine, upravljanje vodama i otpadom i energetsku efikasnost.


Pročitajte ceo članak

Kongres pilanara jugoistočne Evrope

02.09.2019.

Deseto jubilarno izdanje Kongresa pilanara jugoistočne Europe i ove godine će se tradicionalno održati u Slavonskom Brodu 26.09.2019. s početkom u 10:00 sati u kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić.


Pročitajte ceo članak

Kantovanje može da počne - Akron 1100

19.08.2019.

Biesse i TOP TECH WOODWORKING predstavljaju AKRON 1100 - najmanju jednostranu kantericu u svojoj klasi.


Pročitajte ceo članak

15. Međunarodni sajam energetike i 16. Sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa - EcoFair

19.08.2019.

15. Međunarodni sajam energetike i 16. Sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa - EcoFair - biće održani na Beogradskom sajmu od 2. do 4. oktobra 2019. godine, i to kao jedinstven, organski povezan sajamski duo. Temelj ovakovog koncepta leži u shvatanju suštinske povezanosti energetske i ekološke osnove našeg sveopšteg okruženja, ali i u formiranju sinergične logističke platforme za odgovore na neka od najvažnijih pitanja današnjice - energije, energetske efikasnosti, životne sredine...


Pročitajte ceo članak

Hyster viljuškari

04.08.2019.

Hyster® viljuškari nude kvalitet, moć, pouzdanost i čvrstinu kako bi obavljali teške radne zadatke u drvnoj industriji.


Pročitajte ceo članak

Julius Blum - Aventos HK top

21.07.2019.

Funkcionalnost, lepo upakovana!

Okov za frontove koji se preklapaju nagore je kompaktno ugrađen i impresionira mnogim integrisanim funkcijama. Upravo to AVENTOS HK top čini idealnim rešenjem za nameštaj kod koga su bitni detalji.


Pročitajte ceo članak

Novo, letnje, izdanje časopisa DRVOtehnika

15.07.2019.

DRVOtehnika, broj 63, jul 2019. godine


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - EPOKSIDNA SMOLA

27.06.2019.

Prateći zahteve tržišta, Fabbrica doo je u svoj asortiman uvrstila epoksidnu smolu renomiranog proizvođača premaza kompanije Renner, Italia.


Pročitajte ceo članak

Novi alat za osnaživanje CNC industrije

20.06.2019.

ORDERFOX.com pokreće novi, visoko efikasan sistem za upravljanje narudžbama i ponudama - novi alat za osnaživanje CNC industrije!

Sa novim sistemom upravljanja narudžbom i ponudom od ORDERFOX.com, kupci i proizvođači mogu značajno optimizirati i pojednostaviti svoje procese kako bi postali efikasniji.


Pročitajte ceo članak

Neophodno je zaustaviti uništavanje čistih planinskih reka

04.06.2019.

Srbija iz malih hidroelektrana dobija ZANEMARLJIVO MALO struje, a zarad njih srljamo u POTPUNU EKOLOŠKU KATASTROFU.


Pročitajte ceo članak

Biesse i TOP-TECH Woodworking - Ligna 2019

27.05.2019.

TOP-TECH Woodworking i BIESSE Vas pozivaju na Sajam Ligna 2019, jedino mesto gde možete videti budućnost koncepta industrija 4.0: Očekuje Vas štand od 6000 kvadratnih metara inovacija, sa tehnologijama koje će uneti revoluciju u način na koji razmišljamo o fabrikama budućnosti, već danas.

INTEGRACIJA, POVEZIVANJE, DIGITALIZACIJA


Pročitajte ceo članak

Weinig Vas poziva na Sajam Ligna 2019

17.05.2019.

THINK WEINIG
Otkrijte WEINIG uživo! LIGNA 2019, Hala 27


Pročitajte ceo članak

16. Drvno-tehnološka konferencija

16.05.2019.

Centralno regionalno okupljanje šumarstva i drvne industrije u Opatiji, na 16. po redu Drvno-tehnološkoj konferenciji od 2. do 4.6.2019. u Opatiji, Amadria, hotel "4 opatijska cvijeta"


Pročitajte ceo članak

Najava Sajma LIGNA 2019

15.05.2019.

LIGNA 2019 - Međunarodni sajam šumarstva i drvne industrije, mašina za obradu drveta, drvnog zanatstva i sirovina

 


Pročitajte ceo članak

Sajam RENEXPO

17.04.2019.

RENEXPO® ENERGY, WASTE & WATER u Beogradu po 6. put otvara vrata poslovnim susretima, investicionim partnerstvima, razmeni znanja. Budite deo B2B događaja!


Pročitajte ceo članak

45. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA - SEEBBE

16.04.2019.

45. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA - SEEBBE, pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije
Od 17. do 20. aprila 2019. godine, u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma - Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji
u regionu jugoistočne Evrope - Preko 600 izlagača iz 27 zemalja


Pročitajte ceo članak

Četvrta konferencija - Drvna industrija i šumarstvo Srbije

10.04.2019.

Pozivamo Vas i Vaše saradnike da prisustvujete najvećem skupu drvoprerađivačke i šumarske industrije u Srbiji i da iskoristite priliku za dobijanje najaktuelnijih informacija o stanju u sektoru i pravcima budućeg razvoja kao i da ostvarite kontakte s ciljanim partnerima.


Pročitajte ceo članak

Pripreme za 45. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2019

28.03.2019.

45. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2019, koji će se održati od 17. do 20. aprila 2019. godine, predstaviće sve segmente građevinske industrije a biće prisutni najuspešniji predstavnici iz svih oblasti građevinske delatnosti: istraživanja i projektovanja, visokogradnje, niskogradnje i hidrogradnje, izgradnje i održavanja objekata, građevinskih materijala, opremanja objekata.


Pročitajte ceo članak

Četvrta konferencija Drvna industrija i šumarstvo Srbije

18.02.2019.

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će 12. i 13. aprila 2019. godine, u Kragujevcu, biti održana ČETVRTA KONFERENCIJA "DRVNA INDUSTRIJA I ŠUMARSTVO SRBIJE".


Pročitajte ceo članak

TEHNOMEBEL i SVET NAMEŠTAJA 2019

15.02.2019.

Dva koraka ka održivom biznisu sa industrijom nameštaja Bugarske - TEHNOMEBEL i SVET NAMEŠTAJA očekuju poslovne ljude od 26. do 30. marta


Pročitajte ceo članak

9. Međunarodna energetska konferencija o biomasi i obnovljivim izvorima energije

13.02.2019.

25.02.2019. godine, Zagreb, hotel Westin

Uključite se aktivno u rad konferencije, informišete se o novim trendovima, tehnologijama i inovacijama ili predstavite Vaša iskustva i učestvujete u raspravama o provođenju postojećih i donošenju novih zakonskih okvira kako bi se povećalo iskorišćavanje obnovljivih izvora energije.


Pročitajte ceo članak

RENEXPO Energy, Waste & Water Western Balkans

13.02.2019.

Međunarodni sajam i konferencija, 24. i 25. april 2019. godine - Belexpocentar, Beograd

Konferencijski program obuhvata teme hidroenergija, biomasa, energija iz otpada i biogasa, upravljanje čvrstim otpadom, energetska efikasnost i održivi transport.


Pročitajte ceo članak

ORDERFOX.com - Postavi ponude za posao i pronađi kvalifikovane radnike

01.02.2019.

Postavi ponude za posao i pronađi kvalifikovane radnike

Karijerni centar, kao i svaka funkcija na ORDERFOX.com, nudi efikasnost. Registrovani članovi mogu lako postaviti, objaviti i upravljati otvorenim radnim mestima, dok potencijalni korisnici mogu pronaći odgovarajuće poslove paralelno sa svojim iskustvom.


Pročitajte ceo članak

Odbranimo reke, glasno NE za MHE

27.01.2019.

Protest protiv izgradnje mini hidroelektrana održan je u Beogradu pod nazivom “Ne damo reke”. Organizator skupa je grupa "Odbranimo reke Stare planine".


Pročitajte ceo članak

RECI NE za MHE

25.01.2019.

Veliki ekološki protest - RECI NE za MHE 

Odbranimo reke Stare planine - Protest u Beogradu - Studentski trg, u nedelju, 27.01.2019. u 13 časova.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - PIGMENTIRANE BOJE U DUBOKOM MATU

14.12.2018.

Novi trendovi u opremanju enterijera podrazumevaju korišćenje prirodnih materijala – drvo, metal, kamen, mermer i slično, kao i upotrebu dekorativnih premaza čijom primenom se postiže identičan efekat, koji se sa njima uklapa ili pak prati iste linije, nijanse i tonalitete. U saradnji sa kompanijom Renner iz Italije, Fabbrica doo je svoj prodajni asortiman proširila novom serijom pigmentiranih poliuretanskih boja, u dubokom matu.


Pročitajte ceo članak

Visokoefikasno i niskoemisiono postrojenje na biomasu kompanije Polytechnik za sigurnost snabdevanja toplotnom energijom

11.12.2018.

Kompanija Polytechnik sa sedištem u Austriji sprovela je projekat za Hillerod Forsyning, operatora daljinskog sistema grejanja iz grada Hilered u Danskoj. Radi se o komunalnom preduzeću koje upravlja velikim daljinskim sistemom grejanja koje uključuje novo kogeneraciono postrojenje na drvnu sečku. Postrojenje je izvedeno po principu „ključ u ruke“ i projektovano za toplotnu snagu od 28 MW i maksimalnu snagu na stezaljkama generatora od 5,2 MW i ujedno je najveće takvo kogeneraciono postrojenje na biomasu s Organskim Rankinovim Ciklusom (ORC) koje je Polytechnik izgradio u Evropi.


Pročitajte ceo članak

Adriatic Wood Days 2018

22.11.2018.

3.i 4. decembra 2018. - Dubrovnik, Hrvatska - Sheraton Riviera Hotel


Pročitajte ceo članak

Obeleženo 15 godina redovnog izlaženja časopisa DRVO-tehnika

21.11.2018.

Dodeljene ZAHVALNICE za saradnju i doprinos u razvoju i promociji prerade drveta i proizvodnje nameštaja.


Pročitajte ceo članak

SAJAM NAMEŠTAJA TRASIRAO PUT KA SVETSKOM TRŽIŠTU

14.11.2018.

Najveći događaj industrije nameštaja i drvne industrije u ovom delu Evrope protekao je u znaku velikog interesovanja posetilaca za ovogodišnju izuzetnu sajamsku ponudu, koja je prikazala u kom pravcu se kreće ova kreativna i perspektivna grana industrije. Sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije, prikazao je inovacije, najnovija tehničko-tehnološka rešenja koja otvaraju vrata daljim unapređenjima postojećih proizvodnih pogona i rađaju ideje za nove pravce razvoja drvno-prerađivačke i industrije nameštaja Srbije.


Pročitajte ceo članak

Zlatni ključ i Sajamski ključ - najkreativnijim i nauspešnijim izlagačima i proizvodima

09.11.2018.

Na Beogradskom sajmu dodeljene su nagrade Zlatni ključ i Sajamski ključ najkreativnijim i nauspešnijim izlagačima i proizvodima na ovogodišnjem Sajmu nameštaja.


Pročitajte ceo članak

Otvoren 56. Beogradski sajam nameštaja

07.11.2018.

Na Beogradskom sajmu juče je svečano otvoren najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u Jugoistočnoj Evropi -  56. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i 56. Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije.


Pročitajte ceo članak

Inteligentni abrazivi - Mirka

02.11.2018.

Iridium i Novastar - Podignite svoj učinak na sledeći nivo pomoću inteligentnih abraziva koje proizvodi Mirka


Pročitajte ceo članak

Dobrodošli na 56. Sajam nameštaja

31.10.2018.

56. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i 56. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, Beogradski sajam, od 6. do 11. novembra 2018,


Pročitajte ceo članak

56. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju

31.10.2018.

Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju, od 06. do 10. novembra 2018.

Dođite i otkrijte kako BIESSE tehnologije mogu da unaprede poslovanje Vaše kompanije!


Pročitajte ceo članak

Attrium HOME CENTER kompanija na dobrom putu

31.10.2018.

Kompanija Attrium je za samo četiri godine od osnivanja uspela da izgradi prepoznatljivo ime na tržištu proizvođača nameštaja u Srbiji. Impresivni Home center, novi proizvodni pogon, diversifikacija proizvodnog programa i usluga, kao i konstantno povećanje tražnje za njihovim proizvodima čine ovu firmu jednom od najbrže rastućih u domaćim okvirima.


Pročitajte ceo članak

Kako je krompirski sanduk postao premijum pakovanje

16.10.2018.

WEINIG sistemska rešenja - Pročitajte kako je krompirski sanduk postao premijum pakovanje.

 


Pročitajte ceo članak

INSIDE BIESSE 2018, doživite iskustvo

05.10.2018.

Od 17. do 27. Oktobra kompanija Biesse će otvoriti kapije svog fabričkog kruga u Pezaru kako bi pokazala prednosti koje njene tehnologije pružaju svima koji rade sa drvetom i naprednim materijalima.


Pročitajte ceo članak

AMBIENTA, međunarodni salon nameštaja

05.10.2018.

Konceptualno redizajnirana Ambienta poslovni je događaj od velikog značaja za drvnu industriju i dizajn enterijera. Održava se od 10. do 14. 10. na Zagrebačkom velesajmu.


Pročitajte ceo članak

Nova varijanta boje stvara još više slobodnog prostora za Legrabox

24.09.2018.

Legrabox, Blumov minimalistički sistem kutija, podržava trenutne trendove u dizajniranju i sve više se traži na međunarodnim tržištima. Austrijski specijalista za okove nudi novu boju: polarno srebrnu mat – za još više slobode u unutrašnjosti nameštaja.


Pročitajte ceo članak

9. Kongres pilanara jugoistočne Evrope

10.09.2018.

Deveto izdanje Kongresa pilanara jugoistočne Evrope će se i ove godine tradicionalno održati u Slavonskom Brodu 25. i 26.09.2018. u kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić.


Pročitajte ceo članak

RENEXPO® BiH, po peti put u Sarajevu

07.09.2018.

5. RENEXPO® BiH, sajam sa konferencijama iz oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, voda, inovacija i zaštite životne sredine na teritoriji Zapadnog Balkana održava 24. i 25. oktobra 2018. u kongresnom centru hotela Hills, u Sarajevu.


Pročitajte ceo članak

Sajam nameštaja u Istanbulu privlači globalno interesovanje

06.09.2018.

Dugo očekivani sajam nameštaja u Istanbulu koji će se održati od 6. do 11. novembra, privlači sve veću pažnju iz dana u dan. Očekuje se da ova izložba ostvari značajan uticaj u industriji nameštaja na međunarodnom nivou. Izložbeni prostor rezervisan za sajam, gde se vodeći brendovi industrije udružuju, skoro je rasprodat.


Pročitajte ceo članak

Tanki frontovi nameštaja – Blum ima odgovarajući okov

30.08.2018.

Austrijski proizvođač okova, Blum, je prvi dobavljač koji je razvio univerzalni sistem pričvršćivanja za tanke frontove kod primene preklopnih frontova, vrata i elemenata na izvlačenje, što omogućava dodatni manevarski prostor prilikom oblikovanja frontova i puno komfora prilikom montaže i podešavanja.


Pročitajte ceo članak

Pozivnica za Holzmesse

27.08.2018.

Holzmesse 29.08. - 01.09.2018. SAJAM U KLAGENFURTU

Pozivamo Vas da učestvujete u radionici na temu drvnog ugljena, četvrtak, 30. avgusta, u organizaciji Drvnog klastera Štajerske.


Pročitajte ceo članak

Novi lider u peletiranju

27.08.2018.

Nova presa predstavlja odgovor kompanije AMANDUS KAHL na trajni izazov smanjenja investicionih troškova po toni proizvedenih drvenih peleta i daljeg smanjenja operativnih troškova. Primera radi, do sada KAHL prese tipa 60-1250 postizale su prosečni izlazni kapacitet od 6 tona po satu (t/h), dok nova presa KAHL  65-1500 postiže između 8 t/h i 10 t/h uz indeks izdržljivosti peleta (PDI-pellet durability index) > 98,5%.


Pročitajte ceo članak

WEINIG grupa pokreće novi projekat izgradnje u Nurtingenu

23.08.2018.

WEINIG grupa je pokrenula jedan od najvećih građevinskih projekata u nedavnoj istoriji WEINIG-a na lokaciji Nurtingen. Novo dizajnirano sedište Holz-Her biće izgrađeno do jeseni 2019. godine.


Pročitajte ceo članak

Najbolja investicija za siguran rast - ROVER A

30.07.2018.

TOP TECH WOODWORKING predstavlja individualni centar za preradu namenjen svim vrstama mašinske obrade: ROVER A - novi dizajn, unapređene performanse.


Pročitajte ceo članak

FORESDA - film o promociji drveta

25.07.2018.

Pogledajte kratak film o promociji drveta kao materijala koji je uradio tim međunarodnog projekta FORESDA čiji je učesnik i Šumarski fakultet u Beogradu - Odsek za TMP.


Pročitajte ceo članak

Jubilarni 5. RENEXPO® BiH

12.07.2018.

Najveći sajam energetike i voda u Bosni i Hercegovini RENEXPO® BiH slavi svoj 5. rođendan! U Hotelu Hills u Sarajevu 24. i 25. oktobra će se, sada već tradicionalno, okupiti biznismeni, stručnjaci i predstavnici države kako bi diskutovali o najnovijim trendovima u industriji i mogućnostima za investiranje u BiH.


Pročitajte ceo članak

3. konferencija jugoistočne Evrope o održivom razvoju sistema energije, vode i životne sredine

06.07.2018.

3. jula 2018. godine u Novom Sadu održana je "Treća konferencija jugoistočne Evrope o održivom razvoju sistema energije, vode i životne sredine” koju je organizovala Centralno-evropska inicijativa (CEI) u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za biomasu “SERBIO”.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – „PROTECTIVE FOIL“ PREMAZ ZA ZAŠTITU IZLAKIRANIH POVRŠINA

21.06.2018.

U saradnji sa kompanijom Renner Italia, Fabbrica doo predstavlja NOVI PROIZVOD jedinstven na domaćem tržištu: specijalnu foliju za zaštitu lakiranih površina - PROTECTIVE FOIL.


Pročitajte ceo članak

ORDERFOX - internet platforma za CNC industriju u obradi drveta

18.06.2018.

ORDERFOX.com je najveća platforma na svetu za CNC industriju i sada se širi u novu industriju - CNC obrada drveta. ORDERFOX.com povezuje proizvođače CNC-a, kupce i dobavljače potpuno besplatno, klikom miša, a sve to zahvaljujući brzom i organizovanom pristupu informacijama. Prilikom traženja odgovarajućeg poslovnog partnera, kupca, prodavca ili dobavljača, ORDERFOX.com je jedino potpuno besplatno rešenje.


Pročitajte ceo članak

15. DTK najsadržajnija Drvno-tehnološka konferencija do sada

17.06.2018.

Tradicionalno sektorsko okupljanje u Opatiji okupilo preko 300 važnih drvoprerađivača, šumara, političara, predstavnika institucija, akademskih stručnjaka i brojne predstavnike medija, kojima su predstavljeni ohrabrujući izvozni i proizvodni rezultati sektora. Analizirani su postignuti rezultati u proteklih godinu dana, a najveći napredak ostvaren je po oceni učesnika u odnosima šumarstva i drvne industrije.


Pročitajte ceo članak

Polytechnik nagrađen na European Business Awards

31.05.2018.

Kompanija Polytechnik Luft und Feuerungstechnik GmbH proglašena je za Nacionalnog pobednika za 2017. i 2018. godinu na najvećem poslovnom takmičenju u Evropi, European Business Awards, pod sponzorstvom RSM.


Pročitajte ceo članak

Uspešan nastup Weinig grupe na Sajmu Xylexpo u Milanu

30.05.2018.

Lider na tržištu mašina i sistema za obradu drveta i ploča predstavio je, na površini preko 1.000 m2, ukupno 25 eksponata, od kojih su svi prikazani uživo. U fokusu sajamske prezentacije bila je digitalizacija. Veliko interesovanje bilo je za Weinig App Suite, "digitalni prozor u sadržaj mašine". Weinig Grupa se vratila iz Milana sa odličnim rezultatima. U poređenju sa 2016. godinom, priliv je više nego udvostručen.


Pročitajte ceo članak

Jubilarna 15. DRVNO-TEHNOLOŠKA KONFERENCIJA

26.05.2018.

 4. i 5. jun 2018. Opatija
Ovom centralnom okupljanju drvoprerađivača regiona JIE, prošle godine prisustvovalo je preko 300 predstavnika firmi iz oblasti proizvodnje prozora, vrata, peleta, parketa, dobavljača tehnologija, pilana i drugih relevantnih učesnika, a očekuje se da će trend posećenosti ove godine biti još veći.


Pročitajte ceo članak

XYLEXPO 2018 - opravdana uloga vodeće inovacijske izložbe

21.05.2018.

Očekivanja opravdana, do sada neviđena automatiazacija i napredni sistemi.
Datumi sledeće Xylexpo izložbe su već određeni: od ponedeljka 25. do petka 29. maja 2020. godine.


Pročitajte ceo članak

Xylexpo, međunarodni bijenale tehnologija i opreme za drvnu industriju i nameštaj

14.05.2018.

Nastavljaju se pripreme za naredno izdanje sajma Xylexpo, međunarodni  bijenale tehnologija i opreme za drvnu industriju i nameštaj, koji će se održati u okviru FieraMilano-Rho od utorka 8. do subote 12. maja 2018. godine.


Pročitajte ceo članak

Lepota za poneti

28.04.2018.

Lepota za poneti je bila tema desete po redu međunarodne Kreativne radionice „Dizajn igralište – Design Playground“ Tehničke škole Drvo art. Na ovogodišnjoj Radionici dominirali su radovi škole domaćina koja je osvojila prvo i dva treća mesta. Prva je Emilija Marić sa radom Emsrceza, druga Tanja Načeva iz Bugarske sa radom The Globe, dok treće mesto dele Jovana Aćimović sa radom Flower star i Manuel Salihi sa radom Manesto.


Pročitajte ceo članak

Salone de Mobile.Milano

16.04.2018.

Brojni su razlozi da posetite ovogodišnji "Salone de Mobile.Milano"... Ovaj svetski događaj će prikazati inovacije, kreativnost i tehnologiju u području opremanja enterijera, a kao i svake godine, u okviru sajma biće organizovani brojni projekti i događaji. 

 


Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

16.04.2018.

Novo izdanje časopisa DRVOtehnika.


Pročitajte ceo članak

Technomebel i World of Furniture - najava sajmova

13.04.2018.

Technomebel i World of Furniture - mogućnost za razvoj i pozicioniranje biznisa

Od 24. do 28. aprila u Bugarskoj će se okupiti predstavnici industrije nameštaja - u međunarodnom izložbenom centru Inter Ekspo Centar u Sofiji održaće se vele-izložbe Technomebel i World of Furniture, koje spadaju u najveće događaje za branšu na Balkanu.


Pročitajte ceo članak

Treća konferencija „DRVNA INDUSTRIJA I ŠUMARSTVO SRBIJE”

03.04.2018.

Brojni izazovi koji se danas postavljaju pred drvoprerađivačku industriju i šumarstvo u Srbiji, nameću potrebu da se pronađu dobra i prihvatljiva rešenja za njihovo prevazilaženje.

Na bazi mnogobrojnih zahteva o većem, direktnom učešću privrednika, ove godine će se rad konferencije odvijati pretežno tematski, po okruglim stolovima uz samo nekoliko plenarnih tema.


Pročitajte ceo članak

Sajmovi - Technomebel i World of Furniture u Bugarskoj

16.03.2018.

Technomebel i World of Furniture koji se ove godine održavaju od 24. do 28. aprila u Sofiji, okupiće ponovo arhitekte, dizajnere enterijera, predstavnike proizvođača nameštaja i lanaca prodaje na malo i veliko, proizvođače mašine za industriju, stručnjake, inovatore i stručnjake u grani kao i krajnje korisnike.

Posetiocima najvećih izložbi industrije nameštaja u Bugarskoj omogućeno je da koriste Hosted buyers program...


Pročitajte ceo članak

44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2018

05.03.2018.

44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2018

Od 18. do 21. aprila 2018.


Pročitajte ceo članak

Stolarski šrafovi za drvo TX tanjirasta glava sa reckama tip 17 (67052)

01.03.2018.

Ambrovit: Šrafovi za drvo TMT RAN TX od nerđajućeg čelika imaju karakteristike koje ih čine idealnim za stolarske radove na bilo kojoj vrsti drveta, čak i na onim najtvrđim. Zahvaljujući izreckanom vrhu tipa 17 i TX izrezu koji dozvoljava kontinuirano pomeranje sa minimalnim oštećenjem alata. Izreckani deo doprinosi preciznosti.


Pročitajte ceo članak

Od ideje do gotovog nameštaja pomoću pravih usluga

20.02.2018.

BLUM, austrijski proizvođač okova, nudi veliki broj korisnih aplikacija, da bismo vas podržali počev od preciznog planiranja do montaže po meri. Prilagođene vašim potrebama, online non-stop na vašem pametnom telefonu.


Pročitajte ceo članak

TREĆA KONFERENCIJA

12.02.2018.

Konferencija okuplja predstavnike kompanija iz oblasti drvne industrije, predstavnike obrazovnih i drugih državnih institucija u cilju predstavljanja i rešavanja najaktuelnijih tema iz oblasti prerade drveta i šumarstva.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - MIRKA ELEKTRIČNA BRUSILICA SA PRAVOUGAONOM STOPOM

29.01.2018.

Novi električni alat DEOS poseduje pravougaonu stopu za brušenje i proizvodi se u dve različite dimenzije. Premijerno je predstavljen tržištu na specijalizovanom sajmu LIGNA u Hanoveru koji se održavao u maju ove godine. Tom prilikom, svi posetioci pokazali su veliko interesovanje za pomenutim praktičnim i efikasnim alatom.


Pročitajte ceo članak

WEINIG ProfiPress LB

23.01.2018.

Fleksibilna i moćna u isto vreme - nova presa pružice WEINIG premijum kvaliteta. ProfiPress LB - Vaša odlučujuća prednost u odnosu na svetsku konkurenciju.


Pročitajte ceo članak

Zahvalnica kompaniji TOP TECH WOODWORKING

16.01.2018.

Petog decembra 2017. godine Šumarski fakultet u Beogradu proslavio je 97 godina od svog osnivanja, a tom prilikom je kompaniji TOP TECH WOODWORKING uručena zahvalnica za doprinos radu Fakulteta.


Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

15.01.2018.

Uskoro očekujte novo izdanje časopisa DRVOtehnika.


Pročitajte ceo članak

Srecni praznici

28.12.2017.

Srećna 2018!


Pročitajte ceo članak

Novi dvoglavi Wood-Mizer edger za manje i srednje drvoprerađivače

08.12.2017.

Wood-Mizer vas obaveštava da je novi dvoglavi okrajčivač EG100, sa pogonom na električni motor snage 5,5kW ili 7,5kW sada dostupan.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - „CÁ D’ORO” LINIJA PROIZVODA

29.11.2017.

Fabbrica doo je svoj prodajni asortiman nedavno upotpunila novom linijom proizvoda, koja je jedinstvena na lokalnom tržištu i koja obuhvata širok dijapazon različitih artikala veoma specifične namene „CÁ D’ORO GUILDING”, renomiranog proizvođača Borma wachs iz Italije.


Pročitajte ceo članak

Wood-Mizer oprema

21.11.2017.

Linija alata za obradu drveta kompanije Wood-Mizer obuhvata više od 2000 artikala. Paleta proizvoda pokriva skoro svaku dimenziju testere. Kvalitet, izdržljivost i cena su prednosti Wood-Mizer opreme.


Pročitajte ceo članak

Sajam nameštaja 2017 - Reprezentativan poslovni događaj međunarodnog ugleda i reputacije

14.11.2017.

Reprezentativnim izlagačkim programom i institucionalnom podrškom, Beogradski sajam nameštaja učvrstio je poziciju događaja od nacionalnog značaja, najvažnijeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje nameštaja u Jugoistočnoj Evropi.
U fokusu sajma bile su kompanije okrenute dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja, kao i najsavremenije mašine i alati za razvijanje drvne industrije.


Pročitajte ceo članak

NAGRADE NA 55. MEĐUNARODNOM SAJMU NAMEŠTAJA, OPREME I DEKORACIJE

11.11.2017.

Pored tradicionalne nagrade Zlatni ključ, ove godine Beogradski sajam je ustanovio novu nagradu, Sajamski ključ, koji se dodeljuje izlagačima koji su na poseban način istakli svoj proizvodni program i sajamski nastup.


Pročitajte ceo članak

Otvoren Sajam nameštaja: Uspeh očigledan

07.11.2017.

Početak rada 55. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i 55. Međunarodnog sajma mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, svečano je obeležen u hali 2A Beogradskog sajma, uz prisustvo brojnih gostiju, učesnika i posetilaca.


Pročitajte ceo članak

Dobro došli na Sajam nameštaja

06.11.2017.

Centralni događaj promocije dizajna, novih modela i poslovnih susreta svih aktera industrije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u ovom delu Evrope, održaće se i ove jeseni na Beogradskom sajmu od 7. do 12. novembra.


Pročitajte ceo članak

Trening o utvrđivanju i kontroli kvaliteta drvne sečke

30.10.2017.

Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO, u okviru GIZ DKTI projekta organizuje i poziva Vas na trening pod nazivom „TRENING O UTVRĐIVANJU KVALITETA I KONTROLI KVALITETA DRVNE SEČKE“.


Pročitajte ceo članak

WOOD-MIZER TESTERE VORTEX sa profilom zuba za skidanje piljevine sa dasaka

30.10.2017.

Novo u ponudi: revolucionarne testere Vortex sa profilom zuba za skidanje piljevine sa dasaka.


Pročitajte ceo članak

Centralni događaj drvoprerađivačke industrije

26.10.2017.

OVE JESENI NA BEOGRADSKOM SAJMU - Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i 55. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije - od 7. do 12. novembra 2017. godine u svim halama Beogradskog sajma.


Pročitajte ceo članak

Vrhunska tehnologija

26.10.2017.

PREMIJERA - Jedinstvene performanse na tržištu, kompaktna veličina i cena koju svaki proizvođač može da priušti.
Na 55. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i 55. Međunarodnom sajmu mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije  koji se održava od 7. do 12. novembra 2017. u Beogradu, na štandu kompanije Top Tech Woodworking, ovlašćenog prodavca i servisera Grupacije Biesse ROVER M5 biće prvi put predstavljen u ovom delu Evrope.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - MIRKA DEROS, NOVA GENERACIJA ELEKTRIČNIH ALATA SA BLUETOOTH KONEKCIJOM

24.10.2017.

Fabbrica doo je u svoj prodajni asortiman uključila novi kružni električni alat poslednje generacije, sa opcijom praćenja rada preko aplikacije na mobilnom telefonu.


Pročitajte ceo članak

Weinig - predstavljena nova CNC rešenja za izradu nameštaja i okvira

01.10.2017.

Novi sistem je dizajniran kao dvokomponentni sistem sa posebnom tehnologijom stezanja. U skladu sa dizajnom, C 125 Vario Furniture može paralelno da vrši punjenje i istovar. Ovakav način rada omogućava obradu od 2 dela u minutu prilikom obrade nameštaja.


Pročitajte ceo članak

Velike investicije Weinig grupe u Holz-Her proizvodni pogon

01.10.2017.

Simbolična ceremonija na mestu gde će biti novi Holz-Her pogon u mestu Fojtsberg u Austriji, predstavlja početak ambicioznog projekta. Postojećih 22.000 m² koje koristi gigant za mašine i sisteme za obradu panela, biće proširene sa novih 1.000 m² koji će biti specijalno dizajnirani za nove CNC glodalice za obradu okvira.


Pročitajte ceo članak

Stručni skup - Korištenje EU fondova u drvnoj i prerađivačkoj industriji

30.09.2017.

Upoznajte s ključnim informacijama oko funkcioniranja EU, korištenja EU fondova i pripreme projekata - učestvujte na Stručnom skupu o korišćenju EU fondova u drvnoj industriji.


Pročitajte ceo članak

Wood-Mizer predstavlja brentu LX450

30.09.2017.

Wood-Mizer stalno proširuje svoj asortiman proizvoda tokom zadnjih deset godina, ali nova LX450 brenta nudi potpuno preuređenu pilanu koja nikada ranije nije bila dostupna.


Pročitajte ceo članak

4. RENEXPO® BiH 2017

29.09.2017.

Ukoliko to niste do sada uradili, vreme je da se priključite i postanete deo najveće međunarodne zajednice iz oblasti energetike i vodoprivrede koju okuplja REECO® grupa.

RENEXPO® BiH - 8. i 9. novembar 2017, Hotel Hills, Sarajevo.


Pročitajte ceo članak

8. Kongres pilanara jugoistočne Evrope - prijavite se

20.09.2017.

Slavonski Brod, 28.9.2017. - Zbog velikog odaziva učesnika, program 8. Kongresa pilanara će se, umesto u prethodno najavljenoj srednjoj školi „Matija Antun Reljković˝, održati u pozorišno-koncertnoj dvorani „I.B. Mažuranić˝


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - PČELINJI VOSAK

12.09.2017.

Prodajni asortiman nedavno upotpunjen novim proizvodom iz grupe ulja i voskova - PČELINJI VOSAK je za kratko vreme stekao značajnu popularnost među korisnicima. U pitanju je specifičan proizvod formulisan na bazi potpuno prirodnih komponenti i zadovoljava stroge propise i norme u pogledu sadržaja teških metala, parabena, silikona, mineralnih ulja itd.


Pročitajte ceo članak

8. Kongres pilanara jugoistočne Evrope

23.08.2017.

Više od 300 učesnika, predstavnici pilanske industrije i šumarstva, vodeći evropski proizvođači pilanskih tehnologija, kao i relevantne institucije, jedinice lokalne uprave, sindikati i mediji, okupiće se 28.09.2017. u Slavonskom Brodu kako bi razmotrili zajedničke izazove i izgradili održiva partnerstva.

Prijave za 8. Kongres pilanara su otvorene!


Pročitajte ceo članak

Prezentacija Wood-Mizer u Dašnici i Preljini 18-19. avgusta i u Bajinoj Bašti i Loznici 25-26.avgusta

21.08.2017.

Ako imate želju da započnete ili poboljšate svoj  drvoprerađivački  posao, ne propustite prezentaciju preduzeća Wood-Mizer Balkan u Dašnici i Preljini 18-og i 19-og avgusta i u Bajinoj Bašti i Loznici, 25-26. avgusta.


Pročitajte ceo članak

Energetska sertifikacija i energetska sanacija zgrada

11.08.2017.

Stručni seminar 30.08.2017: Podrška inženjerima i ovlašćenim organizacijama pri izradi energetskih pasoša, saveti za lokalne samouprave o primeni propisa i korišćenju sistema CREP!

Na koje dileme nailazite prilikom energetske sertifikacije zgrada – kod izrade elaborata o energetskoj efikasnosti i energetskog pasoša...


Pročitajte ceo članak

Wood-Mizer Balkan u Svrljigu i Leskovcu

02.08.2017.

Posle Majdanpeka i Boljevca, ekipe Wood Mizer Balkana nastavile su obilazak gradova širom Srbije. Ideja je, približiti drvoprerađivačima Wood Mizer mašine, kao i širok asortiman prateće opreme.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - UPOZNAJTE FIREWALL LINIJU VATRO-OTPORNIH PREMAZA RENNER ITALIA

26.07.2017.

Fabbrica predstavlja nove PROMOTIVNE FILMOVE koji će Vas detaljno upoznati sa karakteristikama FIREWALL vatro-otpornih premaza iz proizvodnog asortimana Renner Italia.


Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

18.07.2017.

Izašao je novi broj časopisa DRVOtehnika.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - NOVI PROMOTIVNI FILM – OBRADA KOMPOZITNIH MATERIJALA

06.07.2017.

Fabbrica predstavlja novi PROMO FILM koji će Vas detaljno upoznati sa svim procedurama, alatima i materijalima koji se preporučuju za jednostavnu i efikasnu obradu kompozitnih materijala.


Pročitajte ceo članak

Wood-Mizer prezentacija u Majdanpeku i Boljevcu, 7. i 8. jul 2017.

05.07.2017.

Posete prezentaciju Wood-Mizer tehnologije u Majdanpeku 7.  i u Boljevcu 8. jula. Ne propustite priliku da vidite Wood-Mizer mašine u radu kao i da porazgovarate sa predstavnicima kompanije Wood-Mizer.

 


Pročitajte ceo članak

KONFERENCIJA O BIO-BAZIRANIM INDUSTRIJAMA

29.06.2017.

Ulaganja i evropski trendovi u šumarstvu i preradi drveta. Brisel, 11. i 12. jul 2017.


Pročitajte ceo članak

Lista 20 kuća za prestižnu nagradu instituta RIBA - Kuća godine 2017

27.06.2017.

Godišnja nagrada Kraljevskog instituta britanskih arhitekata (RIBA) dodeljuje se svake godine za kuću ili nadogradnju koju je završio neki arhitekta u prethodnoj godini.


Pročitajte ceo članak

Wood-Mizer na sajmu LIGNA 2017

26.06.2017.

Wood-Mizer je debitovao sa nekoliko novih mašina na ovom sajmu -  TITAN širokotračnom brentom, novom verzijom popularne WB2000 brente, novom linijom dvoglave vertikalne mašine LX za profesionalce kao i mašinama za izradu paleta. Pored novih mašina, izložena je i višelisna brenta HR700 sa daljinskom upravljačkom kutijom i povratnim sistemom za daske.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - MIRKA® USISIVAČ 1230 SA UNAPREĐENIM PERFORMANSAMA

22.06.2017.

Kao rezultat višegodišnjih istraživanja MIRKA je nedavno svoju paletu proizvoda upotpunila novim modelom usisivača koji je predstavljen na poslednjem sajmu LIGNA u Hanoveru. Fabbrica doo je takođe u svoju prodajni asortiman uvrstila ovaj proizvod izvanrednih karakteristika.


Pročitajte ceo članak

O potencijalu, mogućnostima unapređenja biomase i najboljoj praksi ponovo na sajmu RENEXPO® BiH

21.06.2017.

Najveći sajam sa konferencijama iz oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, vode i inovacija na teritoriji Zapadnog Balkana - RENEXPO® BiH održava se 8. i 9. novembra 2017. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.


Pročitajte ceo članak

14. DRVNO-TEHNOLOŠKA KONFERENCIJA

09.06.2017.

Opatija, 5. i 6.jun 2017.

U Opatiji je završena 14. Drvno-tehnološka konferencija, veliki godišnji skup drvno-prerađivačke industrije Hrvatske i regiona JIE. Tokom dva dana, u radu konferencije učestvovalo je preko 350 predstavnika preduzeća - proizvođači prozora, vrata, peleta, parketa, dobavljači tehnologija, pilane, kao i nadležnih institucija.


Pročitajte ceo članak

ZAGREJMO SIGURNU KUĆU - humanitarna akcija

24.05.2017.

Nedavno su u TV emisiji „A sada, Rada“, Šumarski fakultet i autor emisije, pokrenuli nacionalnu humanitarnu akciju „Zagrejmo Sigurnu kuću“ za obezbeđivanje kotlarnice za objekte Sigurne kuće u Beogradu.


Pročitajte ceo članak

Korisnici mašine HR115

10.05.2017.

Wood-Mizer Balkan doo

Drvoprerađivači u mnogim zemljama pored brente LT15 često koriste i horizontalnu mašinu HR115. Kombinujući ove dve mašine, uspešno i povoljno mogu ponuditi na tržištu svoj proizvod klijentima kojima trebaju palete.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - BELI AKRILNI LAK U MATU I VISOKOM SJAJU

08.05.2017.

Bela boja u matu je uvek odličan izbor za opremanje enterijera. Pored toga što je elegantna i otmena, bela boja nameštaja često pruža mogućnost kombinovanja sa raznovrsnim detaljima širokog opsega tonaliteta, koji je oplemenjuju i uz to izgledaju veoma efektno.


Pročitajte ceo članak

Polytechnik vas poziva na LIGNA sajam

05.05.2017.

Polytechik vas poziva da ih posetite na najvećem sajmu drvne industrije u Evropi, u Hanoveru od 22. do 26.5.2017.


Pročitajte ceo članak

Prerada drveta od daske do gotovog elementa

04.05.2017.

U organizaciji zastupnika grupacije WEINIG, firme MW GROUP SCG iz Kruševca, u Vrnjačkoj Banji, u hotelu SOLARIS, organizovano je edukativno predavanje na temu Prerada drveta od daske do gotovog elementa. Prezentaciji je prisustvovalo skoro pedesetak predstavnika iz 22 preduzeća...


Pročitajte ceo članak

Wood-Mizer na sajmu Ligna 2017 predstavlja

24.04.2017.

Na sajmu LIGNA 2017 od 22. do 26. maja, Wood-Mizer će prezentovati novu visokoproduktivnu opremu - pod nazivom Wood-Mizer Titan – kao i novu seriju modela LX brenti.


Pročitajte ceo članak

Weinig grupa

21.04.2017.

Weinig grupa: Mašine i oprema za obradu punog drveta i pločastih materijala


Pročitajte ceo članak

Weinig Cube - nagrada na sajmu LIGNA

19.04.2017.

Zahvalnica kupcima: Izvlačenje Weinig Cube nagrade na sajmu LIGNA

Cube je mašina koja je potrebna svima koji se bave obradom drveta. Veliki broj prerađivača drveta koristi ovu kompaktnu mašinu, takođe poznatu kao 'magična kocka' zbog svog oblika...


Pročitajte ceo članak

Technomebel i World of Furniture 2017

18.04.2017.

U Inter Ekspo Centru u Sofiji od 24. do 28. aprila održaće se dve izložbe: Technomebel - sajam proizvođača nameštaja i World of Furniture - specijalizovana izložba svih vrsta nameštaja i tekstila za enterijer.


Pročitajte ceo članak

43. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2017

18.04.2017.

Iskoristite priliku da uspostavite poslovne kontakte i upoznate se sa inovativnim rešenjima, novim materijalima i novim mogućnostima gradnje koji se primenjuju u praksi.


Pročitajte ceo članak

Wood-Mizer na sajmu Ligna 2017 predstavlja

18.04.2017.

Na sajmu LIGNA 2017 od 22. do 26. maja, Wood-Mizer će prezentovati novu visokoproduktivnu opremu - pod nazivom Wood-Mizer Titan – kao i novu seriju modela LX brenti.


Pročitajte ceo članak

Druga konferencija Drvna industrija i šumarstvo Srbije

14.04.2017.

U susret Strategiji razvoja drvne industrije i industrije nameštaja Srbije do 2022. godine

 


Pročitajte ceo članak

Polytechnik vas poziva na LIGNA sajam

12.04.2017.

Pozivamo vas da nas posetite na najvećem sajmu drvne industrije u Evropi u Hanoveru od 22. do 26.5.2017.


Pročitajte ceo članak

Program rada Druge konferencije DRVNA INDUSTRIJA I ŠUMARSTVO SRBIJE

01.04.2017.

U Beogradu će se u amfiteatru Šumarskog fakulteta, 07. aprila 2017. godine sa početkom u 10.30 održati Druga konferencija „Drvna industrija i šumarstvo Srbije”. Pogledajte program rada...


Pročitajte ceo članak

Mikser Festival raspisuje međunarodni konkurs - Ghost Project 2017: Novi nomadi

29.03.2017.

Mikser organizacija poziva zainteresovane mlade dizajnere iz celog sveta da se prijave na konkurs za učešće na izložbi Ghost Project 2017: Novi nomadi u okviru talent zone predstojećeg Mikser festivala. Tema ovogodišnje smotre talenata iz oblasti industrijskog dizajna su sve intenzivnija globala kretanja ljudi i dizajnerski odgovori na rapidne promene načina života u pokretu. Konkurs je otvoren do 27. aprila za dizajnere iz celog sveta mlađe od 35 godina.


Pročitajte ceo članak

Drvna industrija i šumarstvo Srbije - druga konferencija

29.03.2017.

Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu  7. aprila 2017. godine organizuje Drugu konferenciju "Drvna industrija i šumarstvo Srbije".


Pročitajte ceo članak

Interzum 2017

22.03.2017.

Interzum - mesto gde se započinju neki od najvažnijih poslova i gde se stvara pokretačka snaga za celu industriju nameštaja.

Ove godine, Interzum se održava od 16. do 19. maja u Kelnu.


Pročitajte ceo članak

Druga konferencija Drvna industrija i šumarstvo Srbije

16.03.2017.

Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu  7. aprila 2017. godine organizuje Drugu konferenciju "Drvna industrija i šumarstvo Srbije".


Pročitajte ceo članak

Četvrti beogradski poslovni forum

10.03.2017.

U okviru poslovnog programa Izložbe EXPO-RUSSIA SERBIA 2017 i poslovnog foruma, od 15. do 17. marta u Beogradu, biće održan veliki broj tematskih okruglih stolova, prezentacija ruskih i srpskih kompanija, sastanaka sa predstavnicima ministarstava, bilateralnih susreta privrednika.


Pročitajte ceo članak

Kreativna radionica Dizajn igralište – Design Playground

07.03.2017.

Osamice za poneti - proizvodi koji služe za zvučnu izolaciju u javnom i radnom prostoru je tema najnovije, devete po redu međunarodne Kreativne radionice Dizajn igralište. Učesnici radionice će se ove godine oprobati u kombinovanju tradicionalnih i novih materijala, tj. drveta i rauvolet traka. Radovi nastali u toku radionice biće izloženi u Muzeju primenjene umetnosti, od 10. do 17. marta 2017.


Pročitajte ceo članak

Poziv za takmičenje u Beogradu za “Najbolju start-up ideju”

06.03.2017.

Pošaljite podatke i formirajte tim. Razmišljte o ideji kojom ćete se predstaviti, a nakon 20. marta Skupština grada Beograda organizuje obuke za timove u Naučno tehnološkom parku - Beograd. Tokom obuke će se održati i sajam praksi...


Pročitajte ceo članak

Nove mogućnosti sa tamnim šarkama

23.02.2017.

Austrijski proizvođač okova Blum reaguje na sve veću potražnju za tamnim šarkama, koje se harmonično uklapaju u tamnu unutrašnjost korpusa. Sa varijantom boje oniks crna, Blum uvodi dodatne mogućnosti diferencijacije.


Pročitajte ceo članak

4. RENEXPO® 2017 Water and Energy

13.02.2017.

Najveći internacionalni sajam i konferencije iz oblasti Energije - Zaštite životne sredine - Vode i Inovacija u Beogradu od 25. do 27. aprila 2017.


Pročitajte ceo članak

Treći rođendan Portala drvne industrije

05.02.2017.

Danas je treći rođendan našeg portala. Slavimo i poklanjamo...


Pročitajte ceo članak

Egger Kolekcija dekora 2017-2019 - III deo

12.01.2017.

Stilovi - Industrijski stil, Kolor sistem i Moderni klasici


Pročitajte ceo članak

Egger Kolekcija dekora 2017-2019 - II deo

12.01.2017.

Stilovi - Prirodna živopisnost, Upečatljive površine i Loft stil


Pročitajte ceo članak

EGGER Kolekcija dekora 2017-2019 - I deo

11.01.2017.

Stilovi - Susret boje i prirode, Ručna obrada i Nordijski stil


Pročitajte ceo članak

Kolekcija dekora 2017-2019 - uvod

11.01.2017.


Dekori, površine, proizvodi i usluge – pametno umrežen sistem.

Promocija nove EGGER kolekcije dekora 2017 - 2019 - ovog januara.  Veliki izbor dekora, površinskih struktura sa najnovijim tehnološkim dostignućima, široka ponuda proizvoda i pametno osmišljen servis, svi idealno povezani.


Pročitajte ceo članak

Januarsko izdanje časopisa

11.01.2017.

Novi broj časopisa DRVOtehnika - izasao je 12. januara


Pročitajte ceo članak

WEINIG ProfiPress L II

15.12.2016.

WEINIG ProfiPress L II iz DimterLine je vrlo kompaktna presa sa visokim performansama za lepljenje po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima. Moderna tehnologija osigurava najkraće vreme presovanja i u potpunosti pričvršćene spojeve.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - PRAJMER ZA METAL

23.11.2016.

Prajmer za metal spada u grupu proizvoda specijalne namene koji obezbeđuju odličnu adheziju standardnih premaza koji se inače koriste u drvnoj industriji na elemente koje su izrađene od različitih vrsta metala.


Pročitajte ceo članak

Završen najveći događaj industrije nameštaja i drvne industrije u ovom delu Evrope

14.11.2016.

Dizajnerska inovativnost, sveže ideje, upotreba novih tehnologija i platformi, digitalizacija u drvnoj industriji neke su od karakteristika ovogodišnjeg Beogradskog sajma nameštaja.


Pročitajte ceo članak

DODELJENE NAGRADE ZLATNI KLJUČ 2016

14.11.2016.

Kao mesto premijernog prikazivanja modela i inovacija, na sajmu su bili od noviteta izloženi: dizajnerski komadi nameštaja koji se lako uklapaju u sve prostore, novi modeli garnitura i kreveta sa led rasvetom koji postavljaju nove standarde na evropskom i domaćem tržištu, poslednje kolekcije prateće galanterije, dizajn i boje aktuelne u svetu za ovu sezonu. Kao i svake godine, i ovoga puta su dodeljene nagrade...


Pročitajte ceo članak

Počeo 54. međunarodni sajam nameštaja na Beogradskom sajmu

08.11.2016.

Na otvaranju ove najvažnije manifestacije u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja u regionu, Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma, rekla je da je beogradski Sajam nameštaja najbolji vodič kroz drvnu industriju i trendove u ovoj oblasti. Prisutni su izlagači iz svih faza proizvodnje - od primarne do izrade finalnih proizvoda, dizajn je dobio zasluženo mesto, ali posebnu pažnju zaslužuje „Izložba mladih dizajnera“.


Pročitajte ceo članak

Ponuda u toku trajanja Sajma nameštaja

03.11.2016.

Profil firme na portalu drvne industrije Srbije.


Pročitajte ceo članak

DRVOtehnika, oktobarsko izdanje

20.10.2016.

Izašlo je oktobarsko izdanje časopisa DRVOtehnika.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - ULJE ZA TRETMAN DRVENIH PREDMETA KOJI SU U KONTAKTU SA HRANOM

19.10.2016.

Malo je poznato da pojedine vrste drveta – supstrata mogu imati negativan uticaj na zdravlje ljudi, jer sadrže specifična ulja, tanine ili smole koje u kontaktu sa hranom mogu dovesti do promene hemijsko – bioloških karakteristika namirnica.


Pročitajte ceo članak

7. kongres pilanara - Ulaganje u kadrove, znanje i tehnologije

13.10.2016.

Ovogodišnji Kongres pilanara održava se 9. novembra u Slavonskom Brodu i okuplja vodeće evropske dobavljače pilanskih tehnologija, kao i tehnologija za sušenje drveta i pripremu biomase. Biće govora i o transportu, logistici, sertifikovanju sirovine i o zaštiti životne sredine.


Pročitajte ceo članak

Nova energija na Beogradskom sajmu - od 12. do 14. oktobra

10.10.2016.

Sajmovi Energetika 2016. i EcoFair 2016. održavaju se pod zajedničkim motom "Nova energija", kako bi na delu bila potvrđena suštinska povezanost ovih segmenata koliko protivrečnog toliko i jedinstvenog globalnog fenomena.


Pročitajte ceo članak

Okrugli sto o zelenom novinarstvu na Sajmu i konferenciji zelene gradnje

10.10.2016.

Okrugli sto o zelenom novinarstvu biće održan 3. novembra u 15 časova i namenjen je novinarima i onima koji se bave marketingom, kako bi se bliže upoznali sa zelenom gradnjom, njenim sadržajem, potencijalima i najboljim modelima i kanalima za plasiranje u medijima.


Pročitajte ceo članak

54. međunarodni sajam nameštaja

05.10.2016.

Najznačajniji predstavnici domaće i regionalne industrije nameštaja i pratećih grana okupiće se na događaju koji donosi iskorak ka novim tržištima, nove poslovne konekcije i najbolju interakciju sa kupcima i stručnom publikom. Zahvaljujući biznis orijentisanom konceptu sajma, manifestacija je utemeljena kao vodeći generator domaćeg izvoza i mesto promocije novih ideja i modela.


Pročitajte ceo članak

Sajam i Konferencija zelene gradnje od 2. do 4. novembra u Beogradu

03.10.2016.

Cilj organizatora ove manifestacije je da se uz pomoć priznatih eksperata našim ljudima objasni da je ovo nova prilika za posao tako što će zahvaljujući referencama koje pruža zelena gradnja biti konkurentniji i moći uspešno da učestviju na tenderima kod kuće i u svetu.


Pročitajte ceo članak

Adriatic Wood Days 2016 u Dubrovniku

03.10.2016.

Adriatic Wood Days koji se održava od 2. do 5. oktobra 2016. u Dubrovniku i ove godine obrađuje aktuelne teme: upotrebu drveta i opremu za hotelijerstvo, pelet, nove tehnologije, cene trupaca i građe, evropske projekte, budućnost sektora, pozitivan učinak klastera, itd.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - IZBELJIVAČ ZA DRVO U PRAKTIČNOM PAKOVANJU

30.09.2016.

Izbeljivač za drvo italijanskog proizvođača Borma wachs predstavlja specifični proizvod na bazi organskih jedinjenja, čijom primenom je moguće dopunski posvetliti ton supstrata na površinama koje se zatim dopunski obrađuju postupkom lakiranja.


Pročitajte ceo članak

RENEXPO BiH - Konferencija o biomasi i biogasu

21.09.2016.

Najveća platforma za eksperte o obnovljivim izvorima energije i energetske efikasnosti i životnoj sredini u Bosni i Hercegovini održaće se 9. i 10. novembra 2016. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.


Pročitajte ceo članak

6. KUĆNI SAJAM u Arti centru

13.09.2016.

Kao i svake godine, ATRINVEST će predstaviti poslednje novitete iz asortimana i akcijske cene uz druženje, muziku i nezaboravan provod.


Pročitajte ceo članak

FOR WOOD sajam

06.09.2016.

FOR WOOD sajam će se održati u Pragu od 19. do 23. septembra 2016. godine i, kao i svake godine, fokusira se na upotrebi drveta u građevinarstvu i predstavlja tehnološke inovacije i savremene materijale u ovom sektoru.


Pročitajte ceo članak

Konferencija o biomasi i biogasu

29.08.2016.

Najveća platforma za eksperte o obnovljivim izvorima energije i energetske efikasnosti i životnoj sredini u Bosni i Hercegovini održaće se 9. i 10. novembra 2016. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - TON KARTA HOLZ MARKERA ZA REPARACIJE I RESTAURACIJE

26.08.2016.

Tehnički servis Fabbrica doo redovno prati i analizira aktuelne tržišne zahteve u segmentu površinske obrade i dekoracije elemenata u enterijeru. Zbog velikog interesovanja komitenata za različitim materijalima koji se koriste za reparacije i restauracije lakiranih površina, za potrebe tržišta pripremljena je nova paleta tonova Holz markera.


Pročitajte ceo članak

Peći za grejanje na pelet

24.08.2016.

Veoma efikasan, inovativan i ekološki kotlovski sistem, nazvan TIBET - kotlovski sistem svojim odličnim karakteristikama doprinosi velikoj uštedi energije, očuvanju ekologije, a kao gorivo koristi biomasu. Ovakvom tehnologijom grejanja na pelet moguća je uštedu grejanja od 30% do 50% u odnosu na gas ili lož ulje...

 


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - ODSTRANJIVAČ STARE BOJE U GELU

22.07.2016.

Uklanjanje starih slojeva boja i lakova uglavnom zahteva puno strpljenja i upornosti kako bi se u potpunosti uklonili svi njihovi tragovi. U nedostatku adekvatnih proizvoda za ovu namenu, detaljno brušenje oštećenih slojeva premaza predstavlja jedinu alternativu, ali je ovaj proces često veoma komplikovan, naročito kod tretmana površina specifičnog oblika i dimenzija...


Pročitajte ceo članak

Hrvatski drvni klaster odveo prvu privrednu delegaciju u Brisel

19.07.2016.

Hrvatski drvni klaster organizovao je 12. i 13.07. odlazak drvoprerađivačkih i šumarskih preduzeća u Brisel u sklopu konferencije Ulaganja u šumarstvo i preradu drveta u zemljama jugoistočne Evrope. Bogat i intenzivan pred-konferencijiski program uključivao je mnogobrojne sastanke u sedištima evropskih sektorskih asocijacija.


Pročitajte ceo članak

Nova COST Akcija u oblasti drvne industrije

19.07.2016.

COST (Cooperation in Science and Technology) je međuvladin okvir za evropsku saradnju u domenu naučnih i tehnoloških istraživanja, koji omogućava da se istraživanja, koja se finansiraju na nacionalnom nivou, a u čijoj realizaciji učestvuje najmanje pet institucija iz zemalja članica, koordiniraju na evropskom nivou.


Pročitajte ceo članak

Novo - letnje izdanje časopisa DRVOtehnika

14.07.2016.

Izašlo julsko izdanje časopisa DRVOtehnika.


Pročitajte ceo članak

Ambrovit udvostručio svoje automatizovane magacine

11.07.2016.

U periodu između 2015. i 2016. godine italijanska kompanija Ambrovit S.p.A, jedan od lidera u oblasti sistema za pričvršćivanje, dostigla je kapacitet
od 44.000 paletnih lokacija i 2.000 paleta male težine što im omogućava da osiguraju brzu dostavu i stalno obogaćuju svoj asortiman.


Pročitajte ceo članak

Poziv na konferenciju drvne industrije i šumarstva u Briselu

04.07.2016.

U Briselu se 12. i 13. jula 2016. u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera i središnje europske udruge za drvnu industriju CEI-BOIS održava konferencija pod nazivom: Ulaganja u šumarstvo i preradu drveta u zemljama jugoistočne Evrope.


Pročitajte ceo članak

Završen Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja

27.06.2016.

Uspešno završen Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja. Zaključak svih prisutnih je da ovakve sajmove treba organizovati češće, a najmanje dva puta godišnje.


Pročitajte ceo članak

Weinig - ponuda polovnih mašina

19.06.2016.

Za vreme remonta menjaju se oštećeni delovi, ali se vodi i računa o prevenciji da bi se smanjili budući troškovi servisa. Pored toga Weinig adaptira mašine po potrebama i zahtevima kupaca koji mogu biti sigurni da će dobiti potpuno ispravnu mašinu.


Pročitajte ceo članak

Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja

16.06.2016.

Nezaposleni mladi ljudi mogu direktno da  se predstave potencijalnim poslodavcima, do kojih bi u drugim okolnostima teško došli. Za kompanije, srednja i mala preduzeća ovakav događaj je idealna prilika da stupe u kontakt i zaposle kandidata koji odgovara njihovim specifičnim potrebama.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - 2K POLIESTERSKI FILERI ZA DRVO

10.06.2016.

Pri površinskom tretmanu supstrata sa određenim oštećenjima, upotrebom standardnih industrijskih podloga nije moguće dobiti željeni efekat idealno ravne i zapunjene površine. Samim tim nepravilnosti ostaju uočljive, a veoma često uzrokuju i diskoloraciju lakiranih površina. Fabbrica doo u saradnji sa kompanijom BORMA WACHS nudi tržištu idealno rešenje...


Pročitajte ceo članak

Vodeći sajam u srcu Evrope

08.06.2016.

Internationale Holzmesse i Holz&Bau - Susret međunarodne drvoprerađivačke industrije i šumarstva od 1. do 4. septembra 2016. u Klagenfurtu.


Pročitajte ceo članak

Nameštaj bez ručki

30.05.2016.

Redukovani oblici i jasne linije danas određuju uređenje stambenog prostora – naročito u kuhinji. Blum se hvata u koštac sa purističkim trendom bez ručki, te znalački povezuje oblik i funkciju.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - IMPREGNANT SA VOSKOM

28.05.2016.

Prateći zahteve tržišta, kao i inovacije u sistemima i ciklusima površinske zaštite u eksterijeru, Fabbrica doo je u svoju redovnu ponudu uvela novi proizvod – impregnant sa voskom.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - LINIJA PREMAZA ZA TRETMAN PLOVAKA

23.05.2016.

Za izradu plovaka koriste se različite vrste poroznih materijala (supstrata) koji imaju malu specifičnu težinu i gustinu (balza, poliuretanska pena, poliamid, stiropor, pluta i slično). Nakon mehaničke obrade supstrata u željeni oblik, plovci se moraju tretirati premazima koji površini obezbeđuju adekvatnu površinsku zaštitu, obzirom da se uranjanju u vodu.


Pročitajte ceo članak

Upravljanje rizicima od nepogoda - Prevencija od poplava na Zapadnom Balkanu

23.05.2016.

Prvi organizovani internacionalni izlagački stručni skup i konferencije na temu upravljanja vodom i otpadnim vodama na Zapadnom Balkanu odražaće se 6.6.2016. u Beogradu. Pored razmene iskustava i ekspertize u prevenciji i zaštiti, ovaj događaj ima za cilj da povezuje sa ciljnim grupama i predstavnicima nadležnih sa teritorije Zapadnog Balkana u cilju predstavljanja potencijala.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - TON KARTA HIDRO ULJA ZA ENTERIJER

18.05.2016.

Zbog svoje sposobnosti da naglase prirodan izgled i teksturu drveta, kao i zbog svoje netoksičnosti, premazi na bazi hidro-ulja su omiljeni među korisnicima koji žele da ih primene za opremanje lokala, poslovnih prostora, kao i sopstevnih domova ekološke premaze koji garantuju potpuno prirodan izgled tretiranih površina.


Pročitajte ceo članak

Proizvođač prozora odgovara na nove trendove

18.05.2016.

Rastuća potražnja za kvalitetnim drvenim i drvo-aluminijum prozorima zahtevala je prvoklasnu proizvodnu tehnologiju. S toga ne iznenađuje što je Rollplast
poverenje poklonio WEINIG-u.


Pročitajte ceo članak

Najbolji nameštaj salona u Milanu 2016

09.05.2016.

Ovogodišnji sajam nameštaja u Milanu bio je jedan od najposećenijih sa gotovo 380 hiljada posetilaca. Sajam je trajao od 12. do 17. aprila i održan je u sklopu Dizajnerske nedelje u Milanu.


Pročitajte ceo članak

EGGER - novi Zoom Design Guide

04.05.2016.

EGGER prezentuje novo izdanje Zoom Design Guide - predlozima na temu uređenja i dizajna ovaj vodič pruža preporuke za materijale, podržava arhitekte i stolare i predstavlja praktičan i jednostavan alat. Dozvolite da vas inspirišu nove lakirane ploče PerfectSense Matt i Gloss, laminati sa jezgrom u boji i autentične Feelwood površine.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - HOLZ SPREJ ZA REPARACIJE

20.04.2016.

Testirajte sprejeve iz TOUCH UP linije i uverite se da reparacija ne mora biti komplikovan proces.


Pročitajte ceo članak

13. Drvno-tehnološka konferencija u Opatiji

19.04.2016.

Na ovom skupu očekuje se učešće preko 250 vodećih preduzeća iz sektora, nadležnih institucija i akademske zajednice iz zemlje i inostranstva. Večito aktuelna tema odnosi se na nastavak partnerstva šumarstva i prerade drveta, što je po mišljenju mnogih i osnova budućeg razvoja.


Pročitajte ceo članak

42. SAJAM GRAĐEVINARSTVA - SEEBBE

18.04.2016.

Međunarondi sajam građevinarstva SEEBBE - Prava odluka u pravom trenutku, 19-23. april 2016.


Pročitajte ceo članak

Novo izdanje časopisa DRVOtehnika

15.04.2016.

DRVOtehnika, broj 50,  april 2016. godine


Pročitajte ceo članak

Svet kvaliteta - Salone del Mobile - Milano 2016

13.04.2016.

Otvoren je 55. Salon nameštaja u Milanu.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – IZOLATORI ZA MELAMINSKI PAPIR

04.04.2016.

Upotreba adekvatnog IZOLATORA ZA MELAMINSKI PAPIR koji predstavlja osnovni premaz u ciklusima površinske zaštite, omogućava bezbednu primenu standardnih premaza za tretman površina u enterijeru na kojima je apliciran melaminski papir, bez bojazni od naknadnih problema sa adhezijom slojeva.


Pročitajte ceo članak

Program prve konferencije - Drvna industrija i šumarstvo Srbije

28.03.2016.

Na Prvoj konferenciji „Drvna industrija i šumarstvo Srbije” će učestvovati veliki broj pilanara, proizvođača građevinske stolarije, podova, ploča, nameštaja, kao i klasteri, stručne škole i partneri iz regiona. Očekuje se dolazak visokih državnih zvaničnika kao i više od 250 učesnika iz Srbije i zemalja regiona.


Pročitajte ceo članak

Zasukati rukave i pokazati samoinicijativu

25.03.2016.

Da za uspeh treba zasukati rukave i pokazati samoinicijativu, a ne čekati poziv političke partije, pokazao je Bogdan Kavazović, vlasnik Stolarske radionice „Tik“ iz Sremske Mitrovice.


Pročitajte ceo članak

Prva konferencija - Drvna industrija i šumarstvo Srbije

14.03.2016.

Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu 7. i 8. aprila 2016. godine u Vrnjačkoj Banji organizuje Prvu konferenciju pod nazivom „Drvna industrija i šumarstvo Srbije”.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – NOVA SERIJA VODENOG BAJCA ZA POTAPANJE

08.03.2016.

Nanošenje bajca sistemom potapanja, u ciklusima površinske obrade i dekoracije drvenih površina u enterijeru, oduvek je predstavljalo poseban izazov za sve proizvođače nameštaja. Konstantan rad na unapređenju postojećih formulacija bajca, uz dodatak posebnih aditiva koji obezbeđuju dobru pokrivnost i ujednačen ton na tretiranim površinama, te mogućnost primene na različitim supstratima (vrstama drveta) rezultirao je upravo uvođenjem nove serije vodenog bajca čijom upotrebom se postižu izuzetni rezultati.


Pročitajte ceo članak

SCM grupa na Holz-Handwerk 2016

07.03.2016.

SCM grupa, jedan od svetskih lidera u dizajnu, proizvodnji i distribuciji tehnološki naprednih rešenja za drvoprerađivačku industriju, predstaviće se na sajmu Holz-Handwerk od 16. - 19. marta  u Nuremberg sajamskom centru.


Pročitajte ceo članak

Popusti za letove sa Air Serbia

01.03.2016.

Air Serbia kao zvanični partner sajma RENEXPO® Western Balkans saopštila je odlične vesti za učesnike RENEXPO®


Pročitajte ceo članak

Program Hosted buyers - pronađite poslovnog partnera među vodećim bugarskim kompanijama

25.02.2016.

Više od 50 vodećih bugarskih firmi za proizvodnju nameštaja, kao i proizvođači mašina, materijala i aksesoara za industriju nameštaja učestvovaće na međunarodnim izložbama Svet nameštaja i Tehnomebel koje će se održati u Inter Expo Centru u Sofiji, od 19. do 23. aprila 2016. Prijavite učešće u programu Hosted buyers - iskoristite pogodnosti.


Pročitajte ceo članak

Holz-Handwerk 2016

24.02.2016.

Svake dve godine, sajam HOLZ-HANDWERK postavlja novi standard u oblasti drvne i drvoprerađivačke industrije. O 2016. godini sajam će ponovo postati jedna od najvažnijih platformi za industriju u Evropi.


Pročitajte ceo članak

Međunarodni studentski projekat Innovation School Sprungbrett

19.02.2016.

Podaci pokazuju da je u većini zemalja obrazovni sistem takav da studenti stiču zavidno teorijsko znanje, ali je rad u praksi veoma malo zastupljen. U cilju većeg broja časova praktičnog iskustva, Visoka škola za arhitekturu, drvo i građevinu sa Univerziteta u Bernu je pokrenula međunarodni projekat Innovation School Sprungbrett. Cilj projekta je da studenti završnih godina osnovnih i master studija obave praktičnu nastavu u nekim kompanijama drvne industriije. Sledeća praksa je planirana od 21. 2. do 27. 2. 2016. godine i održaće se u Skoplju u firmama koje se bave proizvodnjom nameštaja od paleta.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – ZLATNI LISTIĆI

11.02.2016.

Ovaj specifični proizvod ima primenu u dekoraciji antiknog nameštaja, lajsni i ramova za slike, elemenata unikatne izrade, rustičnih detalja na drvenim elementima, kao i za restauraciju starih komada nameštaja i delova enterijera.


Pročitajte ceo članak

Drugi rođendan Portala drvne idustrije Srbije

05.02.2016.

Danas je drugi rođendan našeg portala. Slavimo i poklanjamo...


Pročitajte ceo članak

Baby komoda inovativnog dizajna

03.02.2016.

Baby komoda autora Nemanje Kiso, sastoji se iz tri dela koja se mogu rotirati uz pomoć točkića, ali i stuba kružnog oblika koji je glavni oslonac komode. Zbog malih dimenzija, funkcionalnosti i mogućnosti rotiranja, ova komoda ne zauzima mnogo prostora.


Pročitajte ceo članak

Tarlous: drvena kućišta za MacBook

29.01.2016.

Drvena kućišta za MacBook nemačke firme Tarlous su rađena ručno i ima ih u više nijansi, zavisno od vrste drveta od koje se izrađuju.


Pročitajte ceo članak

RENEXPO® Western Balkans - Prva međunarodna biogas konferencija u Beogradu

28.01.2016.

Prva međunarodna biogas konferencija u Beogradu tokom najveće međunarodne platforme za energetiku RENEXPO® Western Balkans 2016. biće održana u beogradskom Belexpocentru 21. aprila 2016.


Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

18.01.2016.

Danas je izašao novi broj časopisa DRVOtehnika.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - VODONEPROPUSNI IMPREGNANT ZA ZAŠTITU ELEMENATA U EKSTERIJERU

15.01.2016.

Adekvatna zaštita elemenata u ekstrijeru predstavlja veliki izazov za sve stručnjake iz segmenta proizvodnje i razvoja premaza za površinsku zaštitu. Atmosferski uticaji (kiša, sneg, temperaturne promene, uticaji vetra itd.), kao i degradirajuće dejstvo UV zračenja se negativno odražavaju na trajnost i izdržljivost primenjenog ciklusa površinske zaštite.


Pročitajte ceo članak

Jubilarni 40. Sajam nameštaja u Budvi

15.01.2016.

Od 6. do 10. aprila 2016. godine na Jadranskom sajmu u Budvi održaće se 40. Sajam nameštaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnje dekoracije.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - NOVE TON KARTE SPECIJALNIH EFEKATA

13.01.2016.

Nabavite svoj primerak FABBRICA ton karti specijalnih efekata koji Vam može znatno olakšati ugovaranje poslova, po veoma konkurentnim cenama.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – MEKI VOSAK ZA REPARACIJU I RESTAURACIJU

18.12.2015.

Fabbrica predstavlja idealno rešenje za reparaciju i restauraciju lakiranih površina.


Pročitajte ceo članak

DOMOTEX u Hanoveru i Šangaju

18.12.2015.

Međunarodni sajmovi tepiha i podnih obloga i ove godine u Hanoveru i Šangaju. Posetite Domotex sajmove i uživajte u sjajnoj poslovnoj atmosferi i ambijenu, a organizaciju puta prepustite iskusnima - turističkoj agenciji BTS Kompas.


Pročitajte ceo članak

15 godina Weinig-a u Srbiji

14.12.2015.

Poznati nemački proizvođač opreme za obradu punog drveta, firma WEINIG ove godine obeležava 110  godina postojanja, a zastupnik ove firme
na našem tržištu,  preduzeće MW GROUP SCG iz Kruševca ovog oktobra puni 15 godina postojanja, rada i razvoja.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – PNEUMATSKA MAŠINA ZA PRANJE I ČIŠĆENJE OPREME

12.12.2015.

Jedinstven proizvod na domaćem tržištu koji će Vam omogućiti jednostavno i komforno održavanje opreme koja se koristi za nanošenje premaza.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – DECEMBARSKA AKCIJA ZA PROIZVODE IZ MIRKA PRODAJNOG ASORTIMANA

01.12.2015.

Iskoristite priliku da nabavite proizvode iz MIRKA asortimana uz korisne poklone koji će unaprediti rad u Vašoj proizvodnji.


Pročitajte ceo članak

EGGER - uspeh na globalnom nivou

26.11.2015.

Kao partner ARGE nemačkog paviljona, EGGER je doneo inovativne ideje koje se zasnivaju na obnovljivim i recikliranim drvnim resursima. Raznolikost materijala impresionirala je milione posetilaca, zbog čeka je Expo bio odličan uspeh za EGGER i zasigurno će ostaviti trag u istoriji ove korporacije.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – BASE CUT BRUSNI DISKOVI

24.11.2015.

BASE CUT brusni diskovi se mogu koristiti za obradu različitih vrsta supstrata, za međufazno brušenje kod lakiranja površina različitim vrstama premaza i za reparacije i restauracije. Dostupni su u obliku diskova prečnika 150 mm, različitih granulacija No. 120 – 800.


Pročitajte ceo članak

Posetite nas na Sajmu

10.11.2015.

Danas je počeo 53. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE i MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA, ALATA I REPROMATERIJALA IZ OBLASTI DRVNE INDUSTRIJE. Svečano otvaranje u 11 časova. Posetite nas.


Pročitajte ceo članak

Sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije

06.11.2015.

53. MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA, ALATA I REPROMATERIJALA IZ OBLASTI DRVNE INDUSTRIJE otvara se u utorak 10. novembar i traje do petka 13. novembra. Izložbeni prostor za ovu manifestaciju biće hale 5 i 11.


Pročitajte ceo članak

BEOGRADSKI SAJAM NAMEŠTAJA – SADA

06.11.2015.

53. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE počinje u utorak 10. novembra i traje do nedelje 15. novembra 2015. Ovogodišnja sajamska manifestacija održaće se u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4.


Pročitajte ceo članak

Održan 6. kongres pilanara Jugoistočne Evrope

04.11.2015.

Prošle godine pilanari su izneli vrlo loše ocene o stanju u sektoru, posebno sa stanovišta snabdevanja sirovinom malih i srednjih pilana, a ta tema, nije izostla ni ove godine.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – REALIZACIJA PROJEKTA „TREE OF LIFE”

03.11.2015.

Grandiozna konstrukcija TREE OF LIFE nije samo skulptura koja je ukrašavala centralni deo italijanskog pavilijona, već je bila i referentna tačka EXPO sajma 2015 koji se zvanično završio poslednjeg dana oktobra. Renner Italija je kompanija koja je izabrana, da svojim premazima na vodenoj bazi, koji su dobro poznati po svom izuzetnom kvalitetu i trajnosti, ofarba impresivnu drvenu konstrukciju


Pročitajte ceo članak

Kraj privatizacije u Svilajncu - otvorena fabrika Union drvo

02.11.2015.

Svilajnac - Kompanija za proizvodnju nameštaja Union drvo otvorila je proizvodni pogon u Svilajncu, nakon što je, početkom ove godine, kupila od opštine Svilajnac bivšu fabriku Beko. Opština Svilajnac je prodajom bivšeg Beka završila proces privatizacije jer su svi pogoni koji su bili društvena imovina ili u stečaju dobili svog vlasnika.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – PREMAZI ZA STOLICE

31.10.2015.

Lakiranje stolica u pigmentirani ciklus (boje po RAL, NCS i drugim ton kartama) predstavlja najnoviji trend u dizajniranju nameštaja i uređenju enterijera i poseban izazov za sve proizvođače. Višemesečni trud stručnog tima urodio je plodom, tako da Vam sa posebnim zadovoljstvom predstavljamo NOVU LINIJU PIGMENTIRANIH PREMAZA ZA TRETMAN STOLICA.


Pročitajte ceo članak

Svetski salon u Moskvi

29.10.2015.

Svetski salon u Moskvi, jednan od najvažnijih događaja za italijansku industriju nameštaja u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama, zatvoren je uz velika priznanja. Oslanjajući se na svoj uspeh i gledajući samouvereno u budućnost, sajam će se 2016. godine fokusirati na konsolidaciju tržišta koja su važna za ovaj sektor i iskoristiti svoju poziciju da bude pokretač svojih kompanija na novim svetskim tržištima.


Pročitajte ceo članak

Knjiga - Metode za određivanje kvaliteta energetskih peleta od biomase

27.10.2015.

Autori: msc Zorica Gluvakov, dr Miladin Brkić i Zlatko Košut, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Deo rezultata prezentovanih u ovom priručniku su dobijeni iz istraživanja na projektu Razvoj i unapređenje tehnologija za energetski efikasno korišćenje više formi poljoprivredne i šumske biomase na ekološki prihvatljiv način uz mogućnost kogeneracije (br. III-42011), koji finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.


Pročitajte ceo članak

Jugoistočna Evropa ima potencijala za unaprijeđenje stanja u drvnom sektoru

25.10.2015.

U Dubrovniku je od 4. do 9. oktobra ove godine održan Adriatic Wood Days, centralni skup drvoprerađivača Jugoistočne Evrope na kome je učestvovalo skoro pet stotina vodećih stručnjaka iz privrede, nauke, politike i medija. Za pet dana održano šest tematski povezanih, ali programski odvojenih međunarodnih konferencija iz područja šumarstva, prerade drveta, energije iz drveta, proizvodnje nameštaja i pripadajućih kreativnih industrija. Učesnici su analizirali stanje u pojedinim oblastima drvnog sektora i tražili optimalna rešenja za unapređenje postojećeg stanja.


Pročitajte ceo članak

Šest konferencija na sajmu RENEXPO BiH 2015

15.10.2015.

Još samo 4 nedelje do održavanja drugog sajma i konferencije - RENEXPO® BiH


Pročitajte ceo članak

Novo, sajamsko izdanje časopisa DRVOtehnika

14.10.2015.

Novi broj časopisa DRVOtehnika izlazi iz štampe sledeće nedelje.


Pročitajte ceo članak

Forma Ideale - novi salon nameštaja u Novom Beogradu

27.09.2015.

Ovogodišnji jubilej proizvođača nameštaja Forma Ideale – 20 godina uspešnog poslovanja i razvoja – posebno će obradovati potrošače, koji će na brojnim sniženjima do kraja godine biti u prilici da veoma povoljno opreme svoj dom funkcionalnim i elegantnim nameštajem savremenog dizajna.


Pročitajte ceo članak

Xylexpo 2016

25.09.2015.

Xylexpo predstavlja važan događaj za drvnu industriju Italije. 25. Xylexpo, internacionalna izložba tehnologija i materijala za drvnu industriju i industriju nameštaja, održaće se u sajamskom kompleksu Fiera Milano-Rho, od 24. do 28. maja 2016. godine.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – NOVA TON KARTA – METAL PATINE

21.09.2015.

Nijanse zastupljene u novoj ton karti metal patine omogućiće arhitektama i dizajnerima, kao i svim proizvođačima iz drvne industrije dodatne mogućnosti, ideje i rešenja u uređenju enterijera.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – „BLACKBORD EFFECT” – EFEKAT ŠKOLSKE TABLE

17.09.2015.

Prateći nove trendove u opremanju enterijera, kao i česte upite koji se odnose na uvođenje novih materijala za površinsku zaštitu i dekoraciju, Fabbrica doo uvela je u svoj prodajni asortiman novi specijalni proizvod: EFEKAT ŠKOLSKE TABLE. Mogućnosti primene u uređenju enterijera su raznovrsne, pre svega jer omogućava imitaciju klasične školske table za pisanje na bilo kom delu nameštaja koji se obrađuje postupkom lakiranja.


Pročitajte ceo članak

Drugi RENEXPO® BiH

17.09.2015.

Nove mogućnosti biće predstavljene na najvećoj energetskoj platformi, RENEXPO® BiH 2015, koja će se održati 4. i 5. novembra 2015. u Sarajevu. Jedna od ključnih tema ove godine je biomasa.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – RENNER ITALIA NA PROJEKTU RESTAURACIJE TORNJA PRENDIPARTE

10.09.2015.

Toranj Prendiparte, star skoro 1000 godina, iako nije najviši u Bolonji, pruža jedan od najfascinantnijih panoramskih pogleda na grad. Sagradila ga je porodica Prendiparte u XII veku. Stari drveni delovi tornja su tokom ovog leta restaurirani uz pomoć najsavremenijih vodenih premaza kompanije Renner. Obnovljena je kompletna drvena konstrukcija.


Pročitajte ceo članak

Artinvest – 5. kućni sajam

07.09.2015.

Preduzeće ARTINVEST organizuje 5. KUĆNI SAJAM, koji će se održati u Arti centru u Staroj Pazovi od četvrtka 17.09. do subote 19.09.2015. godine.


Pročitajte ceo članak

Wood-Mizer dani na Goliji

10.08.2015.

Drvoprerađivači iz Srbije su imali prilike da vide i isprobaju mobilne i stacionarne Wood-Mizer brente.


Pročitajte ceo članak

Novi koncept – dva sajma pod jednim krovom

31.07.2015.

Jedna od najpopularnijih i najposećenijih sajamskih manifestacija u oblasti nameštaja u Jugoistočnoj Evropi ove godine biće usredsređena na jačanje biznis segmenta i vidljivu prezentaciju sprske privrede prema svetu.


Pročitajte ceo članak

RENEXPO BiH 4. i 5. novembra u Sarajevu

23.07.2015.

Međunarodni investitori i industrija upoznaje OIE i EE projekte iz celog regiona u Sarajevu. Dodatni program: okrugli stolovi, konferencije, radionice, dan opština, B2B sastanci i treninzi će kompletirati ovaj B2B događaj u svom najboljem izdanju.


Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

15.07.2015.

U četvrtak, 16. jula izlazi novi broj časopisa DRVOtehnika.


Pročitajte ceo članak

Wood Tec 2015, Brno

13.07.2015.

Pripreme za 14. po redu WOOD-TEC sajam drvne industrije, koji će se održati od 20. do 23. oktobra  u Brnu već su uveliko u toku. Prema EUMABOIS-u, sajam WOOD-TEC je označen kao jedan od vodećih u svetu u oblasti drvne industrije.


Pročitajte ceo članak

Cefla grupa - Odlični rezultati i pozitivni trendovi u prošloj godini

17.06.2015.

U 2014. godini Cefla je privela kraju veliki broj važnih projekata velike vrednosti. Prvi i najvažniji projekat je EXPO Milan 2015 koji je uključivao projekte izrade sistema za potrebe samog sajma, kao što su restorani, toaleti, poslovni prostori...


Pročitajte ceo članak

Interfob – Podržimo studente Šumarskog fakulteta

16.06.2015.

Interfob - manifestacija koja okuplja studente prerade drveta sa preko 20 univerziteta Evrope. Za studente Šumarskog fakulteta, Odseka za tehnologije, menadžmenta i projektovanje nameštaja i proizvoda od drveta ovo je prilika da sa kolegama van zemlje razmene iskustva i znanja.


Pročitajte ceo članak

Drugi Internacionalni RENEXPO® BiH

10.06.2015.

Vodeće teme predstojećeg RENEXPO® BIH 2015, sajam obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, biće Male hidroelektrane i Potencijal geotermalne energije.


Pročitajte ceo članak

Održana 12. drvno-tehnološka konferencija

08.06.2015.

Kao centralno godišnje okupljanje drvnog sektora u Hrvatskoj i regionu JI Evrope, Drvno-tehnološka konferencija svake godine donosi aktuelne podatke o tržišnim kretanjima i trendovima u drvoprerađivačkoj industriji.


Pročitajte ceo članak

Sve je spremno za novi ReproLignum

08.06.2015.

Ulazak na hrvatsko tržište materijala, repromaterijala i tehnologija za obradu drveta najlakše je ostvariti kroz sajam ReproLignum, a on će se, po drugi put, održati od 17. do 19. juna 2015. godine u multifukcionalnom kompleksu Arena Zagreb.


Pročitajte ceo članak

Izvanredni rezultati Weinig-a na sajmu LIGNA

08.06.2015.

Weinig i Holz-Her bili su među najvećim izlagačima na sajmu LIGNA ove godine. Za pet dana, koliko je trajao sajam, poslovni ljudi u oblasti prerade drveta iz 91 zemlje su posetili štand Weinig Group. Sajam LIGNA je i sam oborio neke rekorde. Broj posetilaca je porastao za 5 procenata u odnosu na prošli sajam.


Pročitajte ceo članak

Mikser Festival 2015 – NEIZDRŽ

02.06.2015.

Sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se četvrti put u beogradskom kvartu Savamala, od 3. do 7. juna 2015. godine pod sloganom Neizdrž.


Pročitajte ceo članak

U pripremi - JULSKO izdanje časopisa DRVOtehnika

28.05.2015.

Promotivna cena oglasa u rubrici Biznis klub u julskom izdanju časopisa DRVOtehnika i banera na portalu DRVOTEHNIKA.INFO


Pročitajte ceo članak

FABBRICA DANI 14-15. maj 2015

26.05.2015.

Tokom trajanja interaktivnog seminara FABBRICA DANI detaljno su predstavljeni svi materijali za površinsku obradu i dekoraciju drvenih površina Renner Italia, kao i specijalni, novi i tehnološki napredni premazi, jedinstveni na domaćem tržištu. Takođe, demonstrirani su inovativni sistemi za efikasno brušenje i poliranje Mirka, Finska.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – TON KARTA METAL EFEKTI

26.05.2015.

Nova ton karta metal efekata nastala je analizom aktuelnih tržišnih trendova u segmentu površinske obrade i dekoracije elemenata u enterijeru, kao i trendova koji su aktuelni ove sezone.


Pročitajte ceo članak

12. drvno-tehnološka konferencija

14.05.2015.

Drvno-tehnološka konferencija je centralni skup drvoprerađivačke industrije i šumarstva u Hrvatskoj i regionu. U Opatiji će 1. i 2. juna biti održana 12. drvno-tehnološka konferencija, a glavna tema konferencije 2015. godine je PRIMENA INOVACIJA U SEKTORU PRERADE DRVETA.

 


Pročitajte ceo članak

RENEXPO

11.05.2015.

Od 18. do 20. novembra u Bukureštu će se održati RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, sajam i konferencije posvećene energiji i energetskoj efikasnosti. Ova manifestacija je već prerasla u tradicionalni sajam na kome se okupljaju svi ključni akteri iz oblasti energetske efikasnosti. Ove godine organizatori žele da okupe proizvođače, investitore i zakonodavce i da svi zajedno predstave rešenja za održivu budućnost.


Pročitajte ceo članak

Dobrodošli na LIGNA 2015

23.04.2015.

LIGNA nudi kompletan pregled današnjeg tržišta. Svi vodeći dobavljači tehnologija predstaviće se na ovom sajmu.

Ne propustite to!


Pročitajte ceo članak

WOOD-TEC 2015

22.04.2015.

Pripreme za 14. po redu WOOD-TEC sajam drvne industrije, koji će se održati od 20. do 23. oktobra u Brnu uveliko su već u toku. O novostima koje će posetioci moći da vide na ovogodišnjem sajmu govorio je menadžer sajma Miloň Mlčák.


Pročitajte ceo članak

SVET NAMEŠTAJA već 11. put predstavlja novosti u dizajnu enterijera

20.04.2015.

Sajam dizajna enterijera, unutrašnje arhitekture i opreme SVET NAMEŠTAJA se održava od 21. do 25. aprila 2015. u Sofiji zajedno sa najvećom specijalizovanom izložbom za drvoprerađivačku i industriju nameštaja TEHNOMEBEL u ovom delu Evrope.


Pročitajte ceo članak

Preispitajmo modularnost

20.04.2015.

„Preispitajmo modularnost“ je naziv međunarodnog dizajnerskog i umetničkog projekta koji ove godine stavlja fokus na studente iz sedam renomiranih škola arhitekture i dizajna koji se bave istraživanjem i razvojem u oblasti modularnosti. U eksperimentima će biti uključeni i komadi nameštaja koje izrađuje švajcarska komapnija USM.


Pročitajte ceo članak

Funkcionalnost, originalnost, inovativnost, estetika

15.04.2015.

Tema ovogodišnje, sedme po redu, radionice „Dizajn igralište – Design Playground“ u kojoj, pored domaćina, učestvuju srednjoškolci iz njihovih partnerskih škola iz EU i učenici Škole za dizajn iz Beograda, bila je „Stojeća polica“. Ovoga puta, učesnici radionice bili su pred velikim izazovom – da osmisle i izrade proizvod kombinujući tradicionalne i nove materijale, konkretno bukovo drvo i posebnu vrstu plastike Rehauvisio.


Pročitajte ceo članak

Maštovite kreacije naših srednjoškolaca na sajmu u Singapuru

15.04.2015.

Tehnička škola „Drvo art“ učestvovala je na najvećem azijskom sajmu nameštaja od 13. do 16. marta u Singapuru kao jedina obrazovna institucija iz Evrope i jedini predstavnik Srbije.


Pročitajte ceo članak

Interzum, od 5. do 8. maja 2015

09.04.2015.

Ovogodišnji međunarodni sajam Interzum podeljen je u tri dela: prvi Funkcija i komponente, drugi Tekstil i mašine i treći Materijali i priroda. Eksponati koji će ove godine biti prikazani na sajmu u Kelnu daće sveobuhvatan pogled na sve novo i inovativno u oblasti materijala.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – RENNER ITALIA NA PROJEKTU TREE OF LIFE NA SAJMU EXPO MILANO 2015

09.04.2015.

Renner je kompanija koja je izabrana, da svojim premazima na vodenoj bazi, ofarba impresivnu drvenu konstrukciju DRVO ŽIVOTA - zaštitni znak italijanskog paviljona na predstojećem sajmu EXPO MILANO 2015. koji će se održati od 1. maja do 31. oktobra 2015. godine.


Pročitajte ceo članak

Pozivno pismo i ciljevi udruživanja

02.04.2015.

Poštovane koleginice i kolege poslodavci u preradi drveta i proizvodnji nameštaja, Pozivamo Vas da se potpisivanjem pristupnice uključite u proces stvaranja Granskog udruženja poslodavaca prerade drveta i proizvodnje nameštaja Srbije i time utičete na ostvarenje ciljeva udruženja...


Pročitajte ceo članak

Osnovano Gransko udruženje poslodavaca prerade drveta i proizvodnje nameštaja Srbije

02.04.2015.

Jednoglasnom odlukom svih osnivača usvojena je Odluka o osnivanju Granskog udruženja poslodavaca prerade drveta i proizvodnje nameštaja Srbije, usvojen je Statut i izabrani organi ovog udruženja, a doneta je i odluka da osnovano Gransko udružanje, za sada i bez odluke Skupštine, neće pristupiti nijednoj poslodavačkoj organizaciji na republičkom nivou.


Pročitajte ceo članak

Simpo je najomiljeniji brend i dobitnik priznanja Moj izbor 2015

01.04.2015.

U utorаk, 31. mаrtа 2015. godine, u orgаnizаciji udruženjа Mojа Srbijа i Privredne komore Beogrаdа, po peti put, svečаno su dodeljenа priznаnjа Moj izbor zа nаjbolje domаće proizvode i brendove po mišljenju potrošаčа.


Pročitajte ceo članak

Novi broj časopisa DRVOtehnika

28.03.2015.

U četvrtak, 9. aprila 2015. godine izlazi novi broj časopisa DRVOtehnika


Pročitajte ceo članak

Gradimo budućnost zajedno

16.03.2015.

Od 15. do 19. aprila 2015. godine na Beogradskom sajmu će biti održan 41. međunarodni sajam građevinarstva.
Gradite po Vašoj meri!


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – PROMOTIVNI FILM MIRKA® NET TEHNOLOGIJA BRUŠENJA

12.03.2015.

Pogledajte PROMO FILM koji je za Vas pripremila služba tehničke podrške firme FABBRICA u saradnji sa kompanijom Mirka.


Pročitajte ceo članak

SVET NAMEŠTAJA već 11. put predstavlja novosti u dizajnu enterijera

09.03.2015.

Od 21. do 25. aprila u Sofiji, održaće se 11. međunarodni sajam SVET NAMEŠTAJA i specijalizovana izložba TEHNOMEBEL. 90% izložbenog  prostora je već zauzeto, poručuju organizatori iz Inter Ekspo Centra.


Pročitajte ceo članak

Interzum, od 5. do 8. maja 2015

07.03.2015.

Održivi proizvodi, inteligentna rešenja, nameštaj koji se prilagođava svakom prostoru, individualizacija prema željama kupca... Sve novo i inovativno u oblasti materijala biće moguće videti u Kelnu, od 5. do 8. maja, na ovogodišnjem Interzum-u.


Pročitajte ceo članak

39. po redu Sajam namještaja u Budvi

05.03.2015.

Pokrovitelj ovogodišnjeg, 39. po redu, Sajma namještaja u Budvi biće Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore. Sajam traje od 25. do 29. 3. 2015. godine.


Pročitajte ceo članak

Božo Janković – preduzetnik godine po izboru Ernst i Jang

20.02.2015.

Božo Janković, vlasnik i direktor firme Enterijer Janković iz Novog Sada - dobitnik nagrade Ernst i Jang (EY) Preduzetnik godine 2014.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – NOVI MIRKA® USISIVAČ 1025 L

18.02.2015.

Kompaktan, visokofunkcionalan uređaj L klase, sa izuzetnim performansama, zbog male težine i visokog nivoa mobilnosti predstavlja odlično rešenje za rad na terenu, izvan industrijskih pogona - idealno rešenje za brušenje bez prašine.


Pročitajte ceo članak

Salon nameštaja Milano 2015

16.02.2015.

Od 14. do 19. 2015. aprila će se održati Salon nameštaja u Milanu. Više od 2.000 izlagača na preko 200.000m².


Pročitajte ceo članak

Drugi RENEXPO® Western Balkans uskoro ponovo otvara svoja vrata celoj regiji

12.02.2015.

RENEXPO® Western Balkans, Drugi međunarodni sajam i konferencije o obnovljivim izvorima energije i enegetskoj efikasnosti održaće se 22. i 23. aprila 2015. u BelExpocentru u Beogradu.


Pročitajte ceo članak

6. međunarodni sajam obnovljivih izvora energije

10.02.2015.

U cilju podrške razvoja tržišta obnovljivih izvora energije, na tromeđi Rumunije, Mađarske i Srbije, REECO organizuje 6. međunarodni sajam ENREG ENERGIA REGENERABILA®.


Pročitajte ceo članak

Slavimo prvi rođendan!

05.02.2015.

Povodom svog prvog rođendana DRVOTEHNIKA.INFO vam poklanja:


Pročitajte ceo članak

U susret 39. sajmu nameštaja u Budvi

30.01.2015.

Za učešće na 39. Sajmu nameštaja u Budvi koji se održava od 25.-29. marta zainteresovano je dosta firmi iz regiona, a ovom prilikom izdvajamo njih nekoliko.

Pozivamo sve zainteresovane da na vreme prijave svoje učešće.


Pročitajte ceo članak

Španska kompanija Expalum – generalni sponzor Sajma građevinarstva

28.01.2015.

Povodom 40. Međunarodnog sajma građevinarstva (SEEBBE), koji se održava od 8. do 12. aprila 2015. godine, Beogradski sajam je potpisao ugovor o generalnom sponzorstvu sa španskom kompanijom Expalum.


Pročitajte ceo članak

Izašao novi broj časopisa DRVOtehnika

23.01.2015.

U sredu, 21. januara 2015. godine izašao je novi broj časopisa DRVOtehnika


Pročitajte ceo članak

Održan InTech-a 2014

14.01.2015.

Međunarodni kućni sajam Weinig grupe održan od 4. do 7. novembra 2014. bio je predstava u superlativu. Sa 1.550 stručnih posetilaca iz 34 zemlje nadmašio je manifestacije prethodnih godina. Weinig grupa je inovacijama iz svih proizvodnih područja, počev od punog drveta, preko pločastih materijala, pa do sistemskih rešenja najavila prestojeći sajam LIGNA 2015 u Hannoveru.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – NOVO U PONUDI – SREDSTVO ZA SKIDANJE BOJE

31.12.2014.

U potrazi za idejnim rešenjima koja će povećati efikasnost u radu, stručni tim proizvođača Renner je usavršio novi proizvod, specijalno formulisan za uklanjanje starih slojeva premaza na površinama izrađenim od drveta i metala.


Pročitajte ceo članak

Srećni praznici

25.12.2014.

Puno zdravlja i sreće, i uspešnu 2015. godinu želi Vam redakcija portala.


Pročitajte ceo članak

Šumarski fakultet obeležio 94 godine postojanja

18.12.2014.

Šumarski fakultet je pune 94 godine u službi šumarstva, prerade drveta, hortikulture, zaštite zemljišta i vodnih resursa. Od kada je osnovan, davne 1920. godine, pa do kraja septembra 2014. godine sa Šumarskog fakulteta u Beogradu je izašlo 8.804 diplomiranih  inženjera, 420 magistara i 278 doktora nauka, a na svim studijskim programima master studija diplomiralo je 290 studenata.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – DECEMBARSKA AKCIJA ZA ALATE IZ MIRKA PRODAJNOG ASORTIMANA

10.12.2014.

Iskoristite priliku da nabavite nove alate za brušenje i poliranje uz korisne poklone koji će unaprediti rad u Vašoj proizvodnji.


Pročitajte ceo članak

Novosti iz firme Fabbrica - Nove ton karte bajca

25.11.2014.

Fabbrica doo je za svoje komitente i saradnike pripremila NOVE TON KARTE BAJCA – TK1, TK2 i TK3 jedinstvenu na domaćem tržištu.


Pročitajte ceo članak

INOVATIVNO, JEDNOSTAVNO, FUNKCIONALNO

25.11.2014.

Čovek s novom idejom je ludak, sve dok ta ideja ne uspe.

Mark Tven


Pročitajte ceo članak

Završen ovogodišnji Sajam nameštaja

16.11.2014.

Na tek završenom 52. sajmu nameštaja u Beogradu dodeljeni su Zlatni ključ i druga priznanja najuspešnijim izlagačima u više kategorija. Pogledajte fotografije nekih od nagrađenih eksponata.


Pročitajte ceo članak

Danas dodeljene tradicionalne nagrade na Sajmu nameštaja

14.11.2014.

Zlatni ključ, tradicionalnu nagradu Beogradskog sajma, na 52. smotri nameštaja i drvne industrije dobili su najuspešniji izlagači u šest robnih grupa. O najboljima je odlučivao stručni žiri - predsednik docent mr Marko Luković sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu i arhitekte Borjana Šuvaković i Kosana Rošulj.


Pročitajte ceo članak

52. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju

06.11.2014.

Svečano otvaranje Sajma nameštaja je u ponedeljak, 10. novembra u 11:00 časova u Hali 4. Radno vreme priredbe je od 10:00 do 20:00 časova, dok je poslednjeg dana kada se Sajam zatvara, u nedelju 16. novembra, do 18:00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za kolektivne posete 200, dok je parking 100 dinara na sat.


Pročitajte ceo članak

Obradujte Vaš dom

03.11.2014.

Najveća smotra nameštaja u regionu održaće se od 10. do 16. novembra na Beogradskom sajmu.
Predstaviće se oko 300 domaćih i inostranih izlagača.


Pročitajte ceo članak

FENIX NTM - najsavremenija nanotehnologija u enterijeru

27.10.2014.

Da li možete zamisliti crnu mat površinu u kuhinji  bez fleka, bez otisaka prstiju, laku za održavanje, velike postojanosti i trajnosti, na kojoj možete sami jednostavno reparirati ogrebotine?


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – „SILVER DEFENCE” – NOVA LINIJA PROIZVODA SA ANTIBAKTERIJSKIM SVOJSTVIMA

23.10.2014.

Tokom kreiranja ove specijalne linije, tim za istraživanje i razvoj kompanije Renner Italia postavio je u centar pažnje brigu za ljudsko zdravlje i očuvanje životne sredine.


Pročitajte ceo članak

Prvi međunarodni RENEXPO® BiH

22.10.2014.

U sarajevskom Hollywood Hotelu, 5. i 6. novembra održaće se Prvi međunarodni RENEXPO® BiH događaj koji okuplja brojne investitore, donosioce odluka, predstavnike relevantnih ministarstava i opštinskih struktura, kao i poslovnih rukovodilaca iz energetskih i sektora obnovljivih izvora energije u okviru najveće energetske platforme za ceo region Zapadnog Balkana.


Pročitajte ceo članak

Inicijativa za osnivanje Unije poslodavaca prerade drveta i proizvodnje nameštaja Srbije

19.10.2014.

Aktuelna ekonomska situacija i često izostanak dijaloga predstavnika vlasti i udruženja preduzetnika i poslodavaca na svim nivoima u procesu donošenja odluka koje se tiču poslovanja drvoprerađivača, a time i materijalnog položaja i radnika u toj branši, uticali su na drastično pogoršanje stanja u većini preduzeća, tako da su posledice ekonomske krize po drvoprerađivačku branšu znatno veće nego što su realno morale biti.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – NOVA TON KARTA – METALIK BOJE

14.10.2014.

Nijanse zastupljene u novoj ton karti omogućiće arhitektama i dizajnerima, kao i svim proizvođačima iz drvne industrije dodatne mogućnosti, ideje i rešenja u uređenju enterijera.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – VISOKOPOKRIVNI AKRILNI ZAVRŠNI LAK U VISOKOM SJAJU – SERIJA JB-M671

08.10.2014.

Visokopokrivni akrilni lak serije JB-M671 nezamenljiv je u segmentu površinske obrade kada je potrebno postići izuzetnu zapunjenost i uniformisanost obrađene površine u visokom sjaju. Površine tretirane ovim lakom tokom vremena ne žute, odnosno zadržavaju istu nijansu.


Pročitajte ceo članak

InTech 2014

03.10.2014.

Intech 2014 - kućni sajam firme Weinig - Ofanziva tehnike na preko 4.000 m2


Pročitajte ceo članak

ARTINVEST – 4. KUĆNI SAJAM

15.09.2014.

Preduzeće ARTINVEST organizuje 4. KUĆNI SAJAM, koji će se održati u Arti Centru u Staroj Pazovi od četvrtka 18.09. do subote 20.09.2014. godine, od 10 do 18 časova.


Pročitajte ceo članak

Mašine i oprema za obradu punog drveta WEINIG kvaliteta

11.09.2014.

Prezentacija rada WEINIG opreme - nedelja, 21.09.2014. godine, Strojkovce, Leskovac. Firma domaćin - DRVOPRODUKT KOCIĆ doo.


Pročitajte ceo članak

U pripremi - oktobarsko izdanje časopisa DRVOtehnika

11.09.2014.

Časopis DRVOtehnika-nameštaj  obeležava 10 godina redovnog izlaženja i tim povodom za oglašavanje daje popust veći od 50%.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – AKRILNI PIGMENTIRANI SELF-SEALER

29.08.2014.

Nova, unapređena serija akrilnih self-sealer premaza, proizvedenih upotrebom najsavremenijih metoda i unapređenih modernih tehnologija.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – TON KARTA – FLUORESCENTNE BOJE

26.08.2014.

Analizom aktuelnih tržišnih trendova u segmentu površinske obrade i dekoracije elemenata u enterijeru, tehnički servis firme FABBRICA je ponudio lokalnom tržištu jedinstvenu paletu boja.


Pročitajte ceo članak

“iSpindle” - moćna alatka koja garantuje veću produktivnost

07.08.2014.

Italijanska kompanija “Hiteco” predstavila je “iSpindle”, novu malu elektronsku kontrolnu jedinicu koja, “pametno nadzire”  i poboljšava performance elektrovretena.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – ULJE ZA TRETMAN POVRŠINA KOJE SU U KONTAKTU SA HRANOM

04.08.2014.

Primenom savremenih tehnologija i konstantnim angažovanjem na polju razvoja u oblasti premaza za drvnu industriju, u laboratorijama kompanije Renner Italija formulisan je premaz koji zadovoljava stroge ekološke standarde koji se odnose na direktan kontakt predmeta sa hranom.


Pročitajte ceo članak

Ponosni na 27 godina podrške industriji

23.07.2014.

Aktivno učešće na Sajmu mašina za preradu drveta i Intermob sajmu nameštaja, od 27.09. do 01.10.2014. godine najavio je veliki broj domaćih i međunarodnih kompanija i za sada je prodato preko 70% kapaciteta. Ovo su najvažniji sajmovi ove vrste u Evroaziji, ali takođe imaju aktivnu ulogu i u promociji turskih kompanija u inostranstvu.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - MIRKA BLOK ZA BRUŠENJE – ABRAZIV NA SUNĐERU

21.07.2014.

Novi blok za brušenje predstavlja idealan spoj materijala i već dokazane inovativne MIRKA tehnologije.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – NAGRADA „RED DOT INDUSTRIAL DESIGN 2014” ZA BRUSILICU MIRKA DEROS

12.07.2014.

Ergonomski dizajnirana električna kružna brusilica Mirka DEROS je osmišljena i proizvedena u Finskoj.


Pročitajte ceo članak

Julsko izdanje časopisa DRVOtehnika

11.07.2014.

U utorak, 15.7.2014. izlazi julsko izdanje časopisa DRVOtehnika.


Pročitajte ceo članak

Međunarodni sajam drveta - Klagenfurt, Austria

10.07.2014.

Međunarodni sajam šumarstva, pilanske tehnologije,transporta i logistike i bioenergije od 4. do 7. septembra 2014. u Klagenfurtu

 


Pročitajte ceo članak

Radoznalost se isplati – doborodošli na sajam Kind + Jugend

09.07.2014.

Sajam „Kind + Jugend“, svetski sajam opreme za bebe i malu decu, koji se održava u Kelnu od 11. do 14. septembra 2014. posetiocima će predstaviti raznovrsnu ponudu u svim oblastima i proizvodnim kategorijama. Na oko 100.000 m² sajamskog prostora ove godine očekuje se više od 1.000 izlagača iz celog sveta i preko 20.000 stručnih posetilaca iz 110 zemalja, što obećava uspešno poslovanje u najboljoj atmosferi.


Pročitajte ceo članak

Keln u punom cvetu

08.07.2014.

Budite i Vi deo manifestacije koja okuplja čitav svet baštovanstva, budi inspiraciju i daje impulse budućem uspešnom poslovanju! I ovog kasnog leta u Kelnu od 31. avgusta do 02. septembra 2014. godine vodeći svetski sajam baštovanstva “Spoga Gafa”.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – DVOKOMPONENTNA VODENA PODLOGA ZA SPOLJNU UPOTREBU

04.07.2014.

Dvokomponentna vodena podloga primenjuje se kod vrsta drveta koje sadrže veliku količinu ekstraktivnih supstanci, kao što su taninske i smolaste materije.


Pročitajte ceo članak

DRVO ART školi - priznanje za mađunarodnu saradnju

11.06.2014.

Internacionalni žiri Mikser Festivala 2014 dodelio je skoli DRVO ART priznanje za mađunarodnu saradnju. Deo ovogodišnje kolekcije sa Dizajn igrališta bio je izložen u galeriji Štab.


Pročitajte ceo članak

Sajam o upotrebi drveta u građevini

10.06.2014.

Međunarodni sajam o upotrebi drveta u građevini, Drvo i građevina (Legno & Edilizia) održava se od 19. do 22. februara 2015. godine, na preko 15000 kvadratnih metara, u dve velike hale Sajma u Veroni. Zahvaljujući sve većoj ekološkoj svesti i razvoju pametne gradnje, drvo se sve više koristi u građevinskoj industriji.


Pročitajte ceo članak

Kako povećati korišćenje drveta u jugoistočnoj Evropi

07.06.2014.

11. Drvno-tehnološka konferencija - održana u Opatiji, 02. i 03. juna 2014. godine. Izmeđuostalog, preporuke donete na ovom skupu po pitanju regionalne saradnje bile su: formalizacija saradnje u regionu kroz potpis sporazuma o saradnji i početak operativnog delovanja na promociji upotrebe drveta, kao i intenzivnije delovanje na razvojnim, tehnološkim i obrazovnim područjima; donošenje zakonske regulative o obavezi ugradnje ekoloških - proizvoda od drveta u javnim nabavkama...


Pročitajte ceo članak

Young Balkan Designers

07.06.2014.

Projekat “Young Balkan Designers” (“Mladi balkanski dizajneri”) je ove godine doživeo značajne inovacije i prerastao u zajedničku saradnju kulturne organizacije “Mikser” i regionalnih organizacija - Hrvatskog dizajnerskog društva i kulturne organizacije “Public Room” iz Skoplja, čime sa radom počinje i novoosnovana platforma „Balkan Design Network“ („Balkanska dizajnerska mreža“). 


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – EFEKTI METALA – SPECIJALNI PREMAZI ZA DEKORACIJU ENTERIJERA

05.06.2014.

Efekti metala predstavljaju specijalne premaze za dekoraciju, koji pružaju mogućnosti kombinovanja raznovrsnih substrata prilikom uređenja i dekoracije enterijera. Fabbrica doo pruža podršku arhitektama, dizajnerima, proizvođačima nameštaja i enterijeristima.


Pročitajte ceo članak

Mikser festival 2014

02.06.2014.

Kulturna organizacija Mikser obaveštava javnost da će se Mikser festival 2014 održati u skraćenom terminu od 5. do 8. juna 2014.


Pročitajte ceo članak

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – NAGRADA „IF PRODUCT DESIGN 2014” ZA BRUSILICU MIRKA DEROS

02.06.2014.

Ovogodišnji dobitnik nagrade „If Product Design” je linija Mirkinih električnih brusilica DEROS


Pročitajte ceo članak

RENEXPO® Western Balkans sajam 11. i 12. juna

30.05.2014.

RENEXPO® Western Balkans sajam i konferencije o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti prvi put u Srbiji za manje od dve nedelje!


Pročitajte ceo članak

Projektovanje i upravljanje zelenim radnim prostorima

30.05.2014.

Efikasnost zaposlenih ključni je resurs svakog biznisa i ne može se unaprediti bez stvaranja stimulativnog i zdravog radnog okruženja – saznajte zašto, i naučite kako to da učinite!


Pročitajte ceo članak

11. Drvno-tehnološka konferencija, u Opatiji 02. i 03. juna 2014

30.05.2014.

11. Drvno-tehnološka konferencija se i ove godine održava u Opatiji, 02. i 03. juna 2014. godine i predstavlja središnje sektorsko okupljanje drvne industrije i šumarstva u Republici Hrvatskoj i zemljama okruženja, na kome preko 250 učesnika tradicionalno rezimira sektorske prilike, poslovne trendove i iznosi predloge za poboljšanje stanja u narednom periodu.


Pročitajte ceo članak

Sajam šumarstva i šumarske tehnike: INTERFORST 2014

27.05.2014.

INTERFORST - Međunarodni sajam šumarstva i šumarske tehnike koji se održava svake četiri godine, ove godine na Minhenskom sajmu od 16, do 20 jula. Posetite INTERFORST 2014 i uverite se da je to  vodeći Međunarodni sajam šumarstva i šumarske tehnike sa naučnim manifestacijama i speciialnim programima.


Pročitajte ceo članak

SEMINAR - Zaštita robne marke u zemljama izvoza: prednost ili prepreka

27.05.2014.

Besplatni seminar Zaštita robne marke u zemljama izvoza: prednost ili prepreka koji 6. juna 2014. godine organizuje Zavod za intelektualnu svojinu je prvenstveno namenjen izvozno orijentisanim privrednim subjektima ili budućim izvoznicima.


Pročitajte ceo članak

Supermarket concept space u Berlinu

26.05.2014.

Prva konceptualna radnja sa Balkana otvorila je vrata novog konceptualnog prostora - Supermarket je stigao do Berlina.Na 800 kvadratnih metara izložbene površine asortiman Supermarketa Berlin, prikazan je u svom punom sjaju.


Pročitajte ceo članak

Uzroci katastrofalnih bujičnih poplava u Srbiji i rizik od njihovog ponavljanja

22.05.2014.

Štete od poplava mogle bi biti daleko manje, da poslednjih decenija nije zanemarena protiverozivna zaštita, kažu profesori Šumarskog fakulteta. Protok vode usporavaju i deponije otpada, kojih u Srbiji ima mnogo, oko 40 odsto, upravo u koritima planinskih reka. A problem predstavljau i kuće izgrađene u plavoj zoni, od kojih su mnoge nelegalne, jer izgradnja u priobalju, kao i restorani na reci, dodatno usporavaju protok vode i stvaraju uslove za poplave.


Pročitajte ceo članak

22 godine sa šumom i šumarima – PRIZNANJE STIGLO U PRAVE RUKE

21.05.2014.

Diploma za zasluge i kristalni trofej Evropske asocijacije šumarskih stručnjaka - AGFEE dodeljen mr Dragojlu Blagojeviću, uredniku časopisa DRVOtehnika, za doprinos na promociji šumarske struke. Ovo priznanje se ne dodeljuje ljudima iz struke, već drugima koji svojim radom doprinosi promociji i afirmaciji šumarstva i šumarske struke.


Pročitajte ceo članak

Održan okrugli sto šumarstva Srbije

21.05.2014.

Okruglom stolu šumarstva Srbije prisustvovali predstavnici svih relevantnih institucija ove privredne grane, počev od Ministarstava, Pokrajinskog sekretarijata, javnih preduzeća, nacionalnih parkova, instituta, Šumarskog fakulteta - Beograd, Zavoda za zaštitu prirode, srednjih šumarskih škola. Učesnici skupa osvrnuli su se i na trenutnu, vanrednu situaciju u zemlji, izazvanu poplavama i klizištima.


Pročitajte ceo članak

Radionica: Uspešna komunikacija sa klijentima u izvoznim poslovima

21.05.2014.

Radionica: Uspešna komunikacija sa klijentima u izvoznim poslovima - Specijalni trening za preduzeće iz oblasti drvne industrije koja izvoze na teritoriju EU i Švajcarske - Radionicu vode srpski i švajcarskI stručnjaci iz oblasti biznis komunikacije


Pročitajte ceo članak

Xylexpo 2014 završen – rezultati pozitivni: broj posetilaca povećan je za 7,1 odsto

21.05.2014.

Dvadesetčetvto bienale u Expo centru Fiera Milano Rho, održano od 13. do 17. maja 2014,  kao i uvek, pokazalo je da je Xilexpo „ključna referenca“ kako za izlagače, tako i za posetioce.


Pročitajte ceo članak

Okrugli sto šumarstva Srbije

16.05.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za šume i Grupacija za šumarstvo Privredne komore Srbije Vas pozivaju da prisustvujete Okruglom stolu šumarstva, koji će se održati u utorak 20. maja 2014 god. u Privrednoj komori Srbije, Resavska 15 sala 2 u prizemlju, sa početkom u 11 časova.


Pročitajte ceo članak

Biesse - savršena kombinacija inovacija i italijanskog umeća na izložbi u Milanu

16.05.2014.

Na sve izazove industrije nameštaja, Biesse reaguje sa tehnološkim rešenjima kreiranim za proizvodnju sa većom efikasnošću i uz smanjenje troškova, ali uz garanciju da proizvod odlikuje visok standard kvaliteta.


Pročitajte ceo članak

Radionica na temu: Uspešna komunikacija sa klijentima u izvoznim poslovima

13.05.2014.

Agencija za drvo d.o.o, Srbija i SIPPO, Švajcarska Vas pozivaju na DVODNEVNU RADIONICU koja će se održati u utorak 27. maja i sredu 28.maja 2014. godine na Šumarskom fakultetu u Beogradu sa temom: Uspešna komunikacija sa klijentima u izvoznim poslovima.


Pročitajte ceo članak

XYLEXPO 2014 otvara budućnost

08.05.2014.

Svetsko bienale - izložba tehnologije u drvnoj industriji i repromaterijala za industriju nameštaja - od 13. do 17. maja 2014. na Milanskom sajmu (FieraMilano Rho). Za pet dana 440 izlagača na izložbenom prostoru od 27 hiljada kvadratnih metara će biti u prilici da obnovi stare i ostvari nove poslovne kontakte. Na ovoj manifestaciji učestvovaće 123 inostrana izlagača iz ukupno 27 zemalja, najviše iz Nemačke (51 kompanija), zatim Kine, Španije, Austrije, Velike Britanije i Češke, kao i iz drugih zemalja.
 


Pročitajte ceo članak

11. Drvno-tehnološka konferencija, 02. i 03. 06.2014. Opatija

08.05.2014.

U organizaciji časopisa Drvo & Namještaj i Hrvatskog Drvnog Klastera i ove godine se, jedanaesti put po redu, 02. i 03. juna 2014. godine u Opatiji održava Drvno-tehnološka konferencija. Ona predstavlja središnje sektorsko okupljanje drvne industrije i šumarstva u Republici Hrvatskoj i zemljama okruženja, na kojem preko 250 učesnika tradicionalno rezimira sektorske prilike, poslovne trendove i iznosi predloge za poboljšanje stanja u narednom periodu.


Pročitajte ceo članak

Radionice LEED V4 - Prvi put u Srbiji

08.05.2014.

Savet zelene gradnje Srbije predstavlja dve nove radionice Američkog saveta zelene gradnje o poslednjoj, četvrtoj verziji LEED standarda, koja je stupila na snagu 2013. godine.


Pročitajte ceo članak

Maj u znaku tehnike

30.04.2014.

Pod sloganom Korak u budućnost od 12. do 16. maja na Beogradskom sajmu održaće se 58. međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.

U okviru izložbe KGH – Klimatizacija, Grejanje, Hlađenje, u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu biće organizovana izložba i bogat prateći program, čija će  centralna tema biti Automatika u KGH i obnovljivi izvori energije – Korak ka zgradama nulte energije.


Pročitajte ceo članak

Prvi međunarodni sajam i konferencije o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti

28.04.2014.

Međunarodni sajam i konferencije iz oblasti obnovljivih izvora energije RENEXPO®Western Balkans održaće se u Beogradu 11. i 12. juna, u prostorijama Sava Centra. Organizacijom kompanije REECO SRB d.o.o. iz Novog Sada koja čini deo REECO® Grupe.


Pročitajte ceo članak

Novosti iz preduzeća Grakom SN - nova mašina za proizvodnju parketa

25.04.2014.

U nameri da isprati svetske trendove kada su u pitanju mašine koje se koriste u fabrici parketa, a samim tim i dimenzije parketa koje su propisane evropskim i svetskim standardima, u preduzeću Grakom SN opredelili su se da 2013. unaprede parket liniju. Nova Schroederova mašina za proizvodnju parketa je najsavremeniji model proizveden 2013. godine u Nemačkoj, a odmah je puštena u rad u preduzeću Grakom SN u Beogradu u decembru 2013.


Pročitajte ceo članak

Potrošnja peleta u Evropi za šest godina povećana tri puta! Amerikanci drže 43% tržišta

24.04.2014.

Ono što posebno raduje proizvođače peleta je činjenica da tržište peleta nije ni izbliza doseglo svoje limite. Godišnji izveštaj EU o biogorivima predviđa da će ovo tržište 2020. godine biti između 50 i 80 miliona tona.


Pročitajte ceo članak

Učešće šumarstva i drvoprerađivačkog sektora u BDP Srbije

24.04.2014.

Prema podacima Privredne komore Srbije šumarstvo u BDP naše zemlje učestvuje sa 0,2%, prerada drveta sa 0,3%, proizvodnja nameštaja sa 0,4% i proizvodnja papira i celuloze sa 0,5%. To ukupno iznosi 1,4%. Prema istom izvoru šumarstvo učestvuje u ukupnom izvozu Srbije sa 0,1%, proizvodi od drveta sa 1,6%, papira i celuloze sa 2,2%, dok nameštaj u ukupnom izvozu Srbije iznosi 1,8%. Ukupno, to je 5,7%.


Pročitajte ceo članak

Neznatne promene u proizvodnji i izvozu papira i celuloze

16.04.2014.

Najznačajnije zemlje, partneri Srbije u izvozu celuloze i papira i proizvoda od papira za deset meseci 2013. godine su: Bosna i Hercegovina, 34 miliona dolara; Hrvatska, 27 miliona dolara; Nemačka, 22 miliona dolara; Makedonija, 18 miliona dolara; Grčka, 17 miliona dolara i Rumunija, 16 miliona dolara.


Pročitajte ceo članak

40. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA SEEBBE - South East Europe Belgrade Building Expo

15.04.2014.

DOBITNICI PRIZNANJA NA 40. MEĐUNARODNOM SAJMU GRAĐEVINARSTVA SEEBBE - South East Europe Belgrade Building Expo


Pročitajte ceo članak

Drvna industrija prošle godine zabeležila pad

14.04.2014.

Drvna industrija prošle godine zabeležila blag pad, a proizvodnja nameštaja neznatan rast. Izvoz veći za 14%


Pročitajte ceo članak

GRAĐEVINARSTVO U FOKUSU - SlTUACIJA U GRAĐEVINARSTVU MAĐARSKE

10.04.2014.

Pad proizvodnje u građevinarstvu traje od 2007. godine, a zaustavljen je početkom 2013. godine. Za čitav period recesije bilo je karakteristično da je kriza u najvećoj meri pogađala i pogađa preduzeća koja se bave izgradnjom i rekonstrukcijom stanova odnosno koja rade u sferi visokogradnje.


Pročitajte ceo članak

Prezentacija PALFINGER EPSILON proizvoda

08.04.2014.

Zlatibor 09.04.2014.

PALFINGER Srbija, Srbijašume i Šumarski fakultet Beograd organizuju edukaciju i prezentaciju najnovijih tehničkih rešenja proizvoda za šumarstvo.


Pročitajte ceo članak

Događaji za čistiju budućnost

02.04.2014.

Platforma o obnovljivim izvorima energije stiže u Rumuniju za dve nedelje

ENREG ENERGIA REGENERABILA® I PV PLATFORMA ROMANIA

ENREG ENERGIA REGENERABILA® 6. put organizuje najveći sajam obnovljive energije i energetske efikasnosti u oblasti izgradnje i renoviranja od 9. do 11. aprila 2014. godine, na tromeđi Rumunija – Mađarska – Srbija. Zajednički interes koji sve tri države imaju za ovu oblast biće predstavljen u okviru međunarodnog događaja u Centru EXPO ARAD INTERNATIONAL.


Pročitajte ceo članak

U susret Međunarodnom sajmu građevinarstva

02.04.2014.

Međunarodni sajam građevinarstva najznačajniji i najveći regionalni centar za izlaganje građevinskog materijala, opreme i mašina u Jugoistočnoj Evropi održaće se od 08. do 12. aprila. Sajam se organizuje na način koji će obezbediti neposredne kontakte između ponuđača i korisnika proizvoda i usluga. U tom smislu sistem registracije poslovne posete daje mogućnost izlagačima da unapred zakazuju B&B sastanke na štandovima izlagača, što ujedno poslovnim posetiocima omogućuje besplatan ulazak na Sajam.


Pročitajte ceo članak

Završen TrendSpot konkurs na Egger-ovom mikro sajtu

27.03.2014.

Jovana Živković iz Vranja pobednica je međunarodnog takmičenja u kategoriji arhitekata, na Egger-ovom mikro sajtu TrendSpot. Konkurs je obuhvatio učesnike iz centralne i istočne Evrope, a njen projekta opremanja vinarije Aleksić dobio je najviše glasova.


Pročitajte ceo članak

Uspešan završetak međunarodnih specijalizovanih izložbi SECURITY EXPO, BULGARIA BUILDING WEEK SOFIA LOGEXPO

27.03.2014.

Na izložbama SECURITY EXPO, BULGARIA BUILDING WEEK SOFIA LOGEXPO su predstavljene inovacije u oblasti privatne i javne bezbednosti i sigurnosti, energeske efikasnosti, ekološke i funkcionalne gradnje, logistike, distribucije, skladišne opreme i postrojenja. Registrovano je 107 neposrednih izlagača i čak 44 nove kompanije. Među njima su kompanije iz Bugarske, Austrije, Belgije, Rumunije, Nemačke, Grčke, Poljske, Srbije, Turske i Ukrajine.


Pročitajte ceo članak

Održana redovna godišnja skupština Klastera drvoprerađivača

26.03.2014.

Redovna godišnja skupština Klastera drvoprerađivača održana je 22.03.2014. godine na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Prema izveštajima, klaster je u prethodnoj godini poslovao bez gubitka, uključio se u rad na projektima EU i započeo istraživanja na temu obezbeđivanja izvora finansiranja kroz rad na domaćim i međunarodnim projektima.


Pročitajte ceo članak

Otvoren Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije IERWE

13.03.2014.

Otvarajući Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije IERWE i Sajam grejanja, klimatizacije i ventilacije Therm 2014, zajedno sa ambasadorom Slovenije Francom Butom u Belexpo centru u Novom Beogradu, pomoćnik ministra energetike Dejan Trifunović kazao je da je ta oblast u potpunosti okrenuta privatnom sektoru i da su dosadašnje značajne investicije realizovane na više od 200 objekta u privtanom vlasništvu.


Pročitajte ceo članak

Biesse grupa na sajmu Xylexpo

03.03.2014.

Biesse grupa se vraća na međunarodno bijenale Xylexpo, gde će se od 13. do 17. maja 2014. predstaviti u sali 1 izložbenog prostora u Milanu. Ova kompanija je usmerena na razvoj i istraživanje, te će ovog puta predstaviti napredna tehnološka rešenja u proizvodnji drvenih komponenti visokog kvaliteta. Lansirala je revolucionarni bSolid softver koji na inovativan način organizuje proizvodnju prozora i vrata i trakastih panela.


Pročitajte ceo članak

DAN PROZORA 2014

25.02.2014.

1. međunarodna konferencija „DAN PROZORA 2014.“ će se održati 05.03.2014. u Zagrebu (kongresni centar Hotela Antunović, dvorana Tomislav, I sprat), s početkom u 08:30 sati. Glavni cilj ovog strukovnog skupa je predstavljanje novih izazova evropskog tržišta i usmeravanje na lakše pozicioniranje proizvoda, imajući u vidu zakonodavstvo, svojstva i označavanje građevinskih proizvoda.


Pročitajte ceo članak

IERWE 2014 i ThermAQUA 2014 u Beogradu od 12. do 14. marta

20.02.2014.

MEĐUNARODNI SAJMOVI OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE – IERWE 2014 i ThermAQUA 2014

U Beogradu se od 12. do 14. marta 2014. godine održavaju Međunarodni sajmovi obnovljivih izvora energije IERWE 2014 i grejanja, klimatizacije, ventilacije ThermAqua 2014. Firma ICM International iz Beograda, organizator ovog poslovnog događaja međunarodnog karaktera, okupiće na 2500 kvadratnih metara Belexpocentra u Novom Beogradu više od 50 izlagača iz zemlje i inostranstva.


Pročitajte ceo članak

DRVNA INDUSTRIJA SRBIJE NEMA KADROVE

19.02.2014.

Potrebe za adekvatnom radnom snagom drvoprerađivači rešavaju priučenim kadrom iz drugih stručnih profila (konobari, kuvari i sl.). Ova situacija nepovoljno utiče na kvalitet proizvoda i izaziva povećanje materijalnih i nematerijalnih troškova proizvodnje. Radni sat priučenog radnika u proizvodnji je preskup za privrednike. I pored velike stope nezaposlenosti, stručne škole u Srbiji suočavaju se sa nedostatkom interesa za proizvodna zanimanja.


Pročitajte ceo članak

Home Event 2014 SCM grupe

12.02.2014.

THE HOME EVENT SCM grupe koji će se održati od 10. do 15. aprila 2014. godine trebalo bi da privuče preko 2000 posetilaca iz celog sveta u izložbeni prostor i postrojenja SCM grupe sa sedištem u Riminiju. Ova grupa je svetski lider u proizvodnji tehnoloogija za preradu drveta, plastike, stakla i kompozitnih materijala. THE HOME EVENT biće fokusiran na četiri oblasti: nameštaj, drvnu građu, vrata i prozore i nameštaj po porudžbini.


Pročitajte ceo članak

XYLEXPO 2014: POVRATAK NA SCENU RENOMIRANIH IZLAGAČA

07.02.2014.

Povratak grupa Biesse i Cefla vratio je događaj u Milanu u žižu interesovanja, kao još jači i kompletniji okvir za tržište koje je, uprkos jednoj od najmanje sjajnih sezona ikada, i dalje među vodećim sajmovima za dizajn, preradu drveta i materijale zasnovane na drvetu. Xylexpo, međunarodni bijenale drvoprerađivačke tehnologije i industrije nameštaja će se održati od 13. do 17. maja 2014. godine u izložbenom prostoru Milano-Rho.


Pročitajte ceo članak

KLASIČAN PROIZVOD – moderno WEINIG rešenje

06.02.2014.

Proizvodnja drvenih buradi -  WEINIG ponovo naglasio svoju poziciju kao tehnološki predvodnik na području obrade punog drveta. Od toga je profitirao kupac „Brown Forman“, SAD, jedan od najvećih svetskih proizvođača rakija i vina, koji, pored 25 drugih marki, proizvodi i Bourbon-Whiskey Jack Daniel’s.


Pročitajte ceo članak

EGGER internet stranica na srpskom

01.02.2014.

Svesni visokih standarda svojih klijenata i njihovih kupaca kao i sve većih zahteva za savršenom uslugom, EGGER je ponudio web stranicu na srpskom jeziku.


Pročitajte ceo članak

Na sajmu prerade drveta u Čileu

29.01.2014.

Firma NIGOS-elektronik je sada prvi put izlagala na sajmu Expocorma, jer je intenzivniju saradnju sa Čileom u oblasti prerade drveta ostvarila u 2013. godini. Ovo je ujedno i prvi put da neka firma iz Srbije učestvuje na ovom sajmu


Pročitajte ceo članak

Međunarodni projekti u drvnoj industriji

23.01.2014.

ID:WOOD ulazi u poslednju godinu svojih projektnih aktivnosti. U njegovu realizaciju je uključeno 15 organizacija koje su direktno ili indirektno povezane sa sektorom drvne industrije.


Pročitajte ceo članak

Sa(n)jam da svi budu zadovoljni

16.01.2014.

Mnogi na različite načine i iz različitih razloga Beogradski sajam hvale ili kude, ali radi se o tome da ga nijedan ozbiljan biznismen, prodavac, kupac ili samo izlagač, koji drži do sebe i svog interesa u ovom delu Evrope, nipošto ne sme izbeći.


Pročitajte ceo članak

Energetski nezavisne montažne kuće Soleta

14.01.2014.

Neprofitna firma Justin Capra Fondacija za održive tehnologije i pronalaske ili skraćeno FITS sa sedištem u Rumuniji, predstavila je svoje modele montažnih i energetski nezavisnih kuća pod nazivom Soleta.


Pročitajte ceo članak

25. XYLEXPO

Svetsko bijenale tehnologija za obradu drveta i komponenti za industriju nameštaja do 24.do 28. maja 2016. - Sajam Milano zona Rho, Milano


Pročitajte ceo članak

BioRES - Održivi regionalni lanci snabdevanja drvnim gorivima

Projekat BioRES - Održivi regionalni lanci snabdevanja drvnim gorivima - imaće svoje prvo predstavljanje kroz trening konferenciju kao deo programa ovogodišnjeg RENEXPO® Western Balkans, u Belexpocentru u Beogradu.


Pročitajte ceo članak

Razvoj i opremanje pogona za peletiranje i briketiranje biomase

Uskoro - nova knjiga „Razvoj i opremanje pogona za peletiranje i briketiranje biomase“. Autori knjige su dr Miladin Brkić i msc Zorica Gluvakov, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Izdavač knjige je „DiginetProStudio“ u Zrenjaninu. Knjiga je namenjena, pre svega, korisnicima koji planiraju ili su u postupku otvaranja novih pogona za peletiranje i briketiranje biomase, kao i za one početnike koji se nalaze u probnom radu.


Pročitajte ceo članak

Kao ekološki izvor energije biomasa je i dalje podcenjena i nedovoljno iskorišćena

Kao energent biomasa je zanemarena u svim strateškim dokumentima u zemljama u našem regionu, pa je potrebno utvrditi precizne podatke o raspoloživim količinama, konstatovali su učesnici 4. međunarodne energetske konferencije o drvnoj biomasi.


Pročitajte ceo članak

Studenti beogradskog Šumarskog fakulteta na INTERFOB-u

Interfob (INTERnationale FOrmation du Bois) je manifestacija koja na godišnjem nivou okuplja studente tehnologije prerade drveta i proizvodnje papira sa više od 20 univerziteta Evrope. Osnovan je 1989. godine od strane studenata sa Epinal univerziteta u Francuskoj.


Pročitajte ceo članak