top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


OJJ          G       
7      N    T2    6DP
L8L   TFF    O       
  6    D     R    NJ1
722         KO2      
Pretraga  
Novosti

Program prve konferencije - Drvna industrija i šumarstvo Srbije

28.03.2016.

Zbog aktuelnosti i permanentnog interesovanja šumarske i drvoprerađivačke javnosti u Vrnjačkoj Banji će se 07. i 08. aprila 2016. održati Prva konferencija „Drvna industrija i šumarstvo Srbije”. Akcenat ovogodišnje Konferencije će biti na mogućnostima racionalnog snabdevanja sirovinom.

Katedre Planiranja gazdovanja šumama, Iskorišćavanja šuma, Primarne prerade drveta i Organizacije i ekonomike drvne industrije Šumarskog fakulteta organizuju ovu konferenciju u saradnji sa JP Srbijašume, JP Vojvodinašume, Upravom za šume, nacionalnim parkovima, privatnim šumovlasnicima, kao i velikim preduzećima drvne industrije među kojima su: Kronospan, Tarkett, Simpo, Ikea, Bioenergy point, GIR, Matis, Enterijer Janković, MicroTri i drugi.

Na konferenciji će učestvovati i veliki broj pilanara, proizvođača građevinske stolarije, podova, ploča, nameštaja, kao i klasteri, stručne škole i partneri iz regiona. Očekuje se dolazak visokih državnih zvaničnika kao i više od 250 učesnika iz Srbije i zemalja regiona.

Organizacijom ove konferencije Šumarski fakultet želi da predstavi prednosti i potencijale šumarskog i drvoprerađivačkog sektora, kao i industrije nameštaja Srbije, a posebna pažnja će se obratiti na aktuelne probleme snabdevanja sirovinom. Programom konferencije obuhvaćeni su sledeći tematski blokovi:

  • Potencijali šuma Republike Srbije i zemalja regiona;
  • Modeli prodaje sirovine u Srbiji i regionu;
  • Korišćenje šuma;
  • Snabdevanje sirovinom na primerima velikih proizvođača peleta, drvnih ploča, rezane građe, furnira, podova, građevinske stolarije i nameštaja od masivnog drveta.

PREUZMITE PROGRAM PRVE KONFERENCIJE „Drvna industrija i šumarstvo Srbije”

Cilj konferencije je da se kroz konstruktivni dijalog između učesnika rasvetle problemi koji opterećuju poslovanje firm i iz sektora šumarstva i iz sektora drvne industrije, i da se daju smernice za njihovo rešavanje.

Programski i Organizacioni odbor:
Prof. dr Zdravko Popović
Prof. dr Milan Medarević
Prof. dr Branko Glavonjić
Prof. dr Milorad Danilović

Poziv, servisne informacije i prijavu za učesnike iz Srbije možete preuzeti ovde,
a za učesnike iz regiona - ovde.

Sve informacije o ovom događaju, mogu se pratiti na internet stranici Šumarskog fakulteta.