top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


3ST         TG2      
D      3    9 O   916
IJM   T5F   RYL      
6 F    I      7   JNJ
D8D         MBG      
Pretraga  
Novosti

Matis planira otvaranje 4 nova proizvodna pogona

09.09.2020.

Matis grupa planira otvaranje četiri nova proizvodna pogona – tri u Ivanjici i jednog u Kragujevcu, najavio je vlasnik ove kompanije Dragomir Lazović na sastanku sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, savetnikom predsednika Srbije za investicije Danilom Cicmilom i direktorom Razvojne agencije Srbije Radošem Gazdićem.

Radi se o pogonima za proizvodnju pločastog nameštaja i komponenti za dušeke, u kojima će biti zaposleno oko stotinu novih radnika. Kompanija Matis, koja se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom nameštaja, zapošljava više od 1.000 radnika, a svoj nameštaj prodaje na mnogobrojnim ino tržištima – Češka, Slovačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Grčka, Belorusija, Bugarska, Rusija…

Matis je i jedan od pionira u uvođenju dualnog obrazovanja u Srbiji.

Na sastanku sa predstavnicima države i PKS, predstavljene su mogućnosti podrške za realizaciju ove investicije, kao i mogućnosti za korišćenje aktuelnih programa pomoći Razvojne agencije Srbije i Fonda za razvoj.

– Velika preduzeća tokom pandemije probleme su rešavala oslanjajući se na sopstvene izvore, ali im je za dalji rast neophodna podrška. Privredna komora Srbije nastaviće aktivno da radi na kreiranju predloga mera podrške velikim kompanijama radi podrške njihovim investicijama, olakšavanja poslovanja u zemlji i inostranstvu, otklanjanju prepreka za nastavak izvoza, kao i izlasku na nova tržišta – rekao je Marko Čadež, navodi se na sajtu Privredne komore Srbije.

Izvor: www.plutonlogistics.com