top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


O            M       
S E    H    P5    E4R
WPX   XGJ    9       
  T    7     J    73A
  2         G31      
Pretraga  
Novosti

Ledinek mašine za obradu

03.11.2020.

Kompanija LEDINEK posluje u oblasti izgradnje mašina od 1967. godine, pre toga se porodica Ledinek nekoliko generacija bavila poslom bačvarstva.

Kompanija LEDINEK posluje u oblasti izgradnje mašina od 1967. godine, pre toga se porodica Ledinek nekoliko generacija bavila poslom bačvarstva. U početku se naša prodaja uglavnom ograničavala na domaće tržište, za koje smo proizveli četvorostrane blanjalice za izradu oplata, podova i linija za proizvodnju klasičnog parketa. Pored ovih porudžbina, postojale su i potrebe za raznim namenskim mašinama. Nakon 1990. godine, novim programom usredsredili smo se na nova tržišta, 1992. godine patentirali smo inovativnu tehnologiju blanjanja Rotoles, a takve mašine za obradu lamela i danas se prodaju širom sveta i u republikama bivše Jugoslavije. Posle 1995. godine razvoj je krenuo u smeru industrijskih mašina: teže blanjalice, linije uzdužnog spajanja, optimizacija i prese. Prema trendovima u građevinarstvu u Evropi i drugde u svetu, razvoj je krenuo u smeru najmodernijih tehnologija za izradu lameliranih nosača (BSH) različitih dužina i oblika i unakrsno lameliranog drveta (CLT). Potražnja za ovim tehnologijama u svetu neprestano raste. 

Ovaj obnovljivi građevinski materijal savršen je za proizvodnju i montažu i omogućuje bržu gradnju. CLT se pokazao trajnim, stabilnim i vatrootpornim materijalom koji može zamijeniti čelik, ciglu i beton. CLT je takođe estetski ugodan i otvara nove mogućnosti dizajna za rešavanje trenutne i buduće stambene krize i predstavlja sledeću generaciju niskoenergetskih zgrada visokih performansi. Firma LEDINEK je tokom godina razvila prese različitih veličina za unakrsno laminirane ploče, koje se uspešno koriste na tržištima širom sveta.

Jedna od glavnih konkurentskih prednosti kompanije je što sami konstruišemo i proizvodimo kompletnu tehnološku liniju: mašine za blanjanje, brze mašine za optimizaciju, uzdužne linije spajanja, prese i mehanizaciju. Odeljenje za elektro projektovanje i sopstveni programeri proizvode softver za linije i mašine. Ovim pristupom u mogućnosti smo, da udovoljimo svim specifičnim željama i potrebama kupaca, pa smo sa našim proizvodima prisutni na svim svetskim tržištima. Visok kvalitet proizvedenih mašina obezbeđen je ugradnjom najkvalitetnijih komponenti svetski poznatih proizvođača i kontinuiranom obukom osoblja, kao i upotrebom najnovijih internih istraživanja u oblasti mašinstva i tehnologije obrade masivnog drveta.

Kompanija LEDINEK
www.ledinek.com