top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 B          C8G      
I6     E    R 1   JAW
 3    6XD   Q P      
 Q     G    1 8   LNH
CPD         L5K      
Pretraga  
Novosti

Dizajn igralište DESIGN PLAYGROUND 2023

16.05.2023.

Posle tri godine pauze zbog pandemije kovida 19, Tehnička škola „Drvo art“, organizovala je svoju kreativnu radionicu „Dizajn igralište – Design Playground“. Pored učenika Tehničke škole „Drvo art“, na radionici su učestvovali i njihovi vršnjaci iz partnerskih škola ISIS Bruno Carniello iz Brunjere (Italija) i Lycée des Métiers d’Art iz Sent Kventina iz Francuske.  

Tema ovogodišnje radionice bila je „šamlica“. Radionica je trajala pet dana, od 6. do 10. marta 2023. i bila je ispunjena veoma intenzivnim radom u kojem su uživali i učenici i njihovi nastavnici. Poslednjeg dana Radionice, radovi su predstavljeni u Muzeju primenjene umetnosti i bili su dostupni beogradskoj publici do 17. marta. 

Ovoga puta, kao materijal korišćeni su drvo i tekstil. Inspiraciju za svoje radove učenici su našli u animiranim filmovima, NLO, bejzbolu, muzčkim instrumentima, pletivu svojih baka, noći veštica, delima poznatih dizajnera poput Kejt Haringa, čak i u komadima sopstvene odeće. Neki od radova su multinamenski i, osim za sedenje, mogu se koristiti i kao stočić, ranac, ormarić za odlaganje i kao slika odnosno dekoracija na zidu.


Pobednica Karolina Cilioli sa svojim radom

Prema odluci stručnog žirija, sastavljenog od nastavnika svih škola učesnica, najbolja tri rada su: 

1. „Clew stool” učenice Karoline Cilioli iz Italije;
2. „Stool bag“ francuskih učenika Tomasa Klavera, Florens Emrea i Gabija Daneza;
3. „Bottom up“ Alekse Denića iz Beograda. 

Nastavnici su ocenjivali više aspekata svih radova: funkcionalnost, originalnost, inovativnost, prezentaciju rada i estetiku. 
Učenici su ocenjivali radove svojih kolega i konkurenata, ali samo u jednoj kategoriji – estetici. Ovoga puta, učenici su skoro u potpunosti delili mišljenje svojih nastavnika. Pored već nagrađenih „Klupčeta” i „Torbe”, među najbolja tri našao se rad beogradske učenice Angeline Agapi Konstantinidi „Mike” koji je istovremeno i krevet za mace.    


Drugoplasirani Stool bag

 
Srca deteta Santi Rubena

Podsećamo da Tehnička škola „Drvo art“ ovo kreativno igralište organizuje od 2009. godine i da su najkreativniji radovi učenika nalazili put do najvećih svetskih sajmova i dizajnerskih manifestacija, poput sajmova nameštaja u Milanu, Kelnu, Stokholmu i Singapuru ili Nedelje dizajna u Meksiko sitiju.