top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


W           WRB      
Y C    S      L   RIK
SXY   Q52   U2A      
  O    K      8   M4K
  I         C9B      
Pretraga  
Novosti

Četvrta konferencija Drvna industrija i šumarstvo Srbije

18.02.2019.

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će 12. i 13. aprila 2019. godine, u Kragujevcu, biti održana ČETVRTA KONFERENCIJA "DRVNA INDUSTRIJA I ŠUMARSTVO SRBIJE".

Drvna industrija Srbije (prerada drveta i proizvodnja nameštaja) je 2018. godine izvezla rekordnih 732 miliona Evra, pretežno u zemlje zapadne Evrope, i obezbedila Republici Srbiji neto devizni priliv od 358 miliona Evra. Šumarstvo, sa druge strane, samo po sebi ima strateški značaj za Republiku Srbiju. Uz to, ova dva sektora zapošljavaju oko 45 hiljada radnika. To su sasvim dovoljni razlozi na osnovu kojih bi država trebala da posveti pažnju ovim industrijskim granama makar jednaku onoj koju posvećuje IT sektoru ili automobilskoj industriji. Sa uverenjem da se privreda Srbije ne može oslanjati pretežno na razvoj IT sektora, u Kragujevcu organizujemo Četvrtu konferenciju „Drvna industrija i šumarstvo Srbije“.

Brojni izazovi koji se danas postavljaju pred drvoprerađivačku industriju i šumarstvo u Srbiji, nameću potrebu da se pronađu dobra i prihvatljiva rešenja za njihovo prevazilaženje. Sa tim ciljem a na bazi mnogobrojnih zahteva za većim direktnim učešćem privrednika, i ove godine će se rad konferencije odvijati pretežno tematski, po okruglim stolovima uz samo nekoliko plenarnih tema. Okrugli stolovi će imati po jednog moderatora - predstavnika fakulteta i jednog moderatora – predstavnika privrede.

U isto vreme će se u Kragujevcu nalaziti i predstavnici svih srednjih drvoprerađivačkih i šumarskih škola Srbije. Ovo će biti jedinstvena prilika da se na jednom mestu nađu privrednici i predstavnici srednjeg i visokog obrazovanja da pokušaju da nađu način izlaska iz situacije već hroničnog nedostatka kadrova svih nivoa obrazovanja.

Pozivamo Vas i Vaše saradnike da prisustvujete najvećem skupu drvoprerađivačke i šumarske industrije u Srbiji i da iskoristite priliku za dobijanje najaktuelnijih informacija o stanju u sektoru i pravcima budućeg razvoja kao i da ostvarite kontakte s ciljanim partnerima.

U isto vreme će se u Kragujevcu nalaziti i predstavnici svih srednjih drvoprerađivačkih i šumarskih škola Srbije, tako da će ovo biti jedinstvena prilika da se na jednom mestu nađu privrednici i predstavnici srednjeg i visokog obrazovanja da pokušaju naći način izlaska iz situacije već hroničnog nedostatka kadrova svih nivoa obrazovanja.

Pozivamo Vas i Vaše saradnike da prisustvujete najvećem skupu drvoprerađivačke i šumarske industrije u Srbiji i da iskoristite priliku za dobijanje najaktuelnijih informacija o stanju u sektoru i pravcima budućeg razvoja kao i da ostvarite kontakte s ciljanim partnerima.

Poziv na konferenciju možete preuzeti OVDE.

Više informacija o konferenciji možete dobiti slanjem mejla na dis.konferencija@sfb.bg.ac.rs ili pozivom na broj telefona +381 11 3053 828.

REGISTRACIJU možete izvršiti ovde.

U ime Organizacionog i Programskog odbora,
Prof. dr Zdravko Popović
Prof. dr Milan Medarević
Prof. dr Branko Glavonjić
Prof. dr Milorad Danilović