top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


T           PJP      
L X    N    B B   J7O
2YT   CED   2WY      
  X    R      1   BK8
  E         UPW      
Pretraga  
Novosti

Studentski projekti opremanja enterijera Šumarskog fakulteta

19.04.2021.

SKC, PONEDELJAK, 26. APRIL 11.00-18.00

UNIVERZITET U BEOGRADU - ŠUMARSKI FAKULTET, ODSEK ZA TEHNOLOGIJE DRVETA, MASTER MODUL ZA OBLIKOVANJE PROIZVODA OD DRVETA

Povodom jubileja, sto godina postojanja Šumarskog fakulteta, odsek Tehnologije drveta priređuje izložbu projekata svojih studenata. Izabrani su reprezentativni primeri nameštaja i enterijera, probranih iz zbirke od više stotina studentskih projekata, a koji su rađeni za potrebe opremanja prostora Šumarskog fakulteta. Sagledavanjem radova pruža se uvid u obim i kvalitet projektantskih rešenja koji obuhvataju realizacije iz prethodnih perioda, tekuće radove, kao i buduće vizije razvoja prostora fakulteta.

 
Imajući u vidu savremene tendencije i potrebe studenata koje se intenzivno menjaju, radovi predstavljaju inovativan pristup u radu, koji prati vremenski trend i pokreće pozitivne promene u obrazovanju i načinu studiranja. Dizajnerska rešenja u kombinaciji sa tehnologijom čine osobena rešenja za prostor kom su namenjeni predstavljajući vrednosti ustanove koja teži da omogući savremen prostor za rad studenata.
Izložba prenosi primer dobre prakse Šumarskog fakulteta, na kom se studenti ohrabruju da učenje zasnuju na holističkom pristupu i steknu nova znanja kroz istraživanje na sopstvenim projektima. Projekti ujedno doprinose boljem okruženju čineći ga podsticajnim i za druge studente u kojima se budi želja za novim stvaranjem. Na ovaj način, povećava se sigurnost, efikasnost i zadovoljstvo u interakciji između studenata i okruženja, stvarajući osećaj pripadnosti. Radovi deluju i kao sredstvo za poboljšanje komunikacije između korisnika, integrišući društvene odnose u kreiranju prisnije atmosfere.
Dizajn izložbene postavke i grafike: Jelena Košarić
Realizacija izložbe: Marija Despinić
Autori projekata: Adrian Banč, Aleksandra Burda, Anđela Stanojević, Vojislav Dacić, Gordana Stepanović, Danijela Lemić, Emir Bećiragić, Ivan Simić, Ines Bajić, Jelena Vlašković, Jelena Košarić, Jelena Matić, Marija Despinić, Marija Manojlović, Marija Prelević, Marko Golubović, Milan Mlinar, Milica Grahovac, Milica Dejanović, Milica Nešovanović, Miljana Nikolić, Miljana Stevanović, Miomir Popeskov, Nikolina Džodan, Oksana Čolić, Petar Blagojević, Senka Milanović, Sonja Rodić, Srđan Orezović, Tamara Papić, Tijana Lukić, Uroš Vitas
Mentori projekata: Jelena Matić, Zdravko Popović, Miljana Nikolić, Aleksandra Burda, Milica Dejanović, Uroš Janković

Izvor: www.skc.org.rs