top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


UTO         DOB      
S      R      U   HFK
K1C   KCK   PIC      
K B    K    U     6LO
T91         XAX      
Pretraga  
Novosti

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - MIRKA ELEKTRIČNA BRUSILICA SA PRAVOUGAONOM STOPOM

29.01.2018.

Prateći zahteve proizvodnji širom sveta, a zbog velike popularnosti koju je za kratko vreme ostvarila kružna električna brusilica DEROS, konstruktori i inženjeri odeljenja za razvoj u kompaniji Mirka, renomiranog finskog proizvođača alata, kreirali si novi model sa identičnim karakterisitikama.

Fabbrica doo Vam predstavlja NOVU ELEKTRIČNU BRUSILICU SA PRAVOUGAONOM STOPOM – DEOS.

Fabbrica doo Vam predstavlja NOVU ELEKTRIČNU BRUSILICU SA PRAVOUGAONOM STOPOM – DEOS.

Pomenuti alat, premijerno je predstavljen tržištu na specijalizovanom sajmu LIGNA u Hanoveru koji se održavao u maju ove godine. Tom prilikom, svi posetioci pokazali su veliko interesovanje za pomenutim praktičnim i efikasnim alatom.

Novi električni alat DEOS poseduje pravougaonu stopu za brušenje i proizvodi se u dve različite dimenzije:

 • DEOS sa stopom 81 x 133 mm
 • DEOS sa stopom 70 x 198 mm

POLJE PRIMENE:

DEOS alati sa pravougaonom stopom pogodna je za brzo i efikasno brušenje specifičnih drvenih elemenata: uskih i profilisanih delova nameštaja, lajsni, prozora, štokova, rešetkastih strukura i slično.

KARAKTERISTIKE ALATA:

 • SPECIFIČAN DIZAJN MOTORA
  Brusilica poseduje hermetički zatvoren motor bez četkica, što onemogućava prodor i akumulaciju prašine u unutar motora, čime se značajno produžava radni vek alata i smanjuje rizik neželjenih kvarova.
 • IZUZETNA SNAGA MOTORA
  Snaga motora alata sa integrsanim četkicama od 250 W odgovara snazi tradicionalnih motora od 360 W.
 • VARIJABILNA KONTROLA BRZINE RADA ALATA
  Opseg brzina alata je 5.000 – 10.000 o/min. Brzina rada se može menjati tokom operacije brušenja i nema uticaja na kvalitet obrađenih površina ili stabilnost rada alata.
 • BLUETOOTH TEHNOLOGIJA
  Alat poseduje Bluetooth konekciju koja omogućava povezivanje sa MyMirka aplikacijom (na mobilnom telefonu) u cilju praćenja rada alata (nivo vibracija, eventualna preopterećenosti, prekidi u radu itd.).
  Pravilnom upotrebom aplikacije moguće je sprečiti i eliminisati kvarove koji se javljaju usled neadekvatnog korišćenja.
 • KONTINUIRANO PRAĆENJE RADNE TEMPERATURE ALATA
  Senzor za praćenje radne temperature, integrisan je u sam alat, te onemogućava njegovo korišćenje i dalji rad ukoliko radna temperatura krene da raste. Na ovaj način motor je dopunski zaštićen od fatalnih kvarova.
 • ERGONOMSKI DIZAJN I MALE DIMENZIJE
  Zbog specifičnog oblika, ergonomskog dizajna i male težine ovaj alat omogućava duže vreme korišćenja uz smanjen zamor osobe koja je zadužena za brušenje.

 • MOGUĆNOST KOMBINOVANJA SA RAZLIČITIM USISIVAČIMA ZA BRUŠENJE
  DEOS električni alat se može brzo i jednostavno povezivati na različite modele usisivačy za brušenje (modeli 915 L, 1025 L i 1230 L) što ga čini izuzetno flekdibilnim za rad.
  Zbog malih dimenzija i težine alat je moguće, pored proizvodnih pogona, koristiti i na terenu sa odgovarajućim modelima usisivača, ukoliko postoji priključak za električnu energiju u blizini mesta rada.
 • MAKSIMALNE PERFORMANSE U SISTEMU BRUŠENJE BEZ PRAŠINE
  Najbolji rezultati brušenja upotrebom brusilice DEOS postižu se u kombinaciji sa MIRKA mrežicama za brušenje koje imaju izuzetno dug vek trajanja i obezbeđuju zdravo radno okruženje (NET sistem brušenje bez prašine).
  Radna stopa alata poseduje veliki broj otvora čime je omogućeno efikasno usisavanje prašine sa radnih površina elemanata koji se obrađuju brušenjem.
  Jednostavno uklanjanje ostataka brusne prašine koja nastaje kao nus proizvod brušenja, omogućeno je jer sam alat poseduje priključke za povezivanja na sistem za otprašivanje u samoj proizvodnji ili pak na odgovarajući model usisvača.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE ALATA

Dimenzije radne stope 81×133 i 70×198 mm
Ekscentar 3.0 mm
Snaga 250 W
Brzina 5.000-10.000 o/min
Težina ~1.0 kg
Nivo buke 69 – 71 dB
Frekvencija (Hz) 50 – 60
Mrežni napon (VAC) 220-240
Sistem otprašivanja CV – central vacuum

 

Fabbrica doo je u svoj prodajni asortiman uključila novi električni alat DEOS poslednje generacije, sa opcijom praćenja rada preko aplikacije na mobilnom telefonu.

Za sve dodatne informacije tehnička služba Fabbrica doo Vam stoji na raspolaganju!