top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 J          8M8      
4N     S    X I   PLA
 E    F8B   W7E      
 G     U      S   1XF
PL5         NQB      
Pretraga  
Novosti

Počeo 54. međunarodni sajam nameštaja na Beogradskom sajmu

08.11.2016.

Na Beogradskom sajmu svečano su otvorene dve međunarodne manifestacije - Sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije. Ovogodišnja, 54. smotra drvne industrije održava se na 55 hiljada kvadrata, a svoje eksponate - nameštaj, repromaterijale, mašine i ostalu opremu potrebnu za proizvodnju nameštaja i uređenje enterijera, izložilo je više od 520 izlagača iz pedesetak zemalja.

- Naš plan da beogradski Sajam nameštaja postane treći najveći sajam te vrste u Evropi - posle Kelna i Milana, ambiciozan je, ali ako nastavimo da beležimo dobre rezultate i suficit u razmeni sa svetom, ako održimo vitalnost ove industrije i ovog dela privrede - u tome ćemo i uspeti, rekao je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, proglašavajući sajmove otvorenim.

Na svečanom otvaranju 54. Sajma nameštaja, Ljajić je podsetio da je ovu manifestaciju otvorio i pre 3 godine, ali da je ona danas neuporedivo veća i bolja po svim kriterijumima. Kada na jednoj manifestaciji nema ni jedan slobodan kvadratni metar izložbenog prostora, to ukazuje na njegov značaj, ugled, kredibilitet. Uz objašnjenje da očekuje da ove godine broj posetilaca premašiti 80 hiljada, ministar je rekao da posebno očekuje povećanje broja poslovnih posetilaca, jer ova manifestacija ima baš takav karakter.

Na otvaranju ove najvažnije manifestacije u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja u regionu, Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma, rekla je da je beogradski Sajam nameštaja najbolji vodič kroz drvnu industriju i trendove u ovoj oblasti. Prisutni su izlagači iz svih faza proizvodnje - od primarne do izrade finalnih proizvoda, dizajn je dobio zasluženo mesto, ali posebnu pažnju zaslužuje „Izložba mladih dizajnera“.

Pre nego što je izlagačima poželela uspešan nastup, Danka Selić je rekla i da se Beogradski sajam trudi da održava kvantitet i podiže kvalitet, ali i da predano radi na stvaranju sve boljeg poslovnog ambijenta.

Napominjući da je Beograd domaćin ove velike i važne manifestacije, da je postao sajamski grad i da to treba i da ostane, Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika, rekao je da Sajam nameštaja zaslužuje veliku pažnju i pozvao posetioce da budu deo ove uspešne priredbe. I on je istakao „Izložbu mladih dizajnera“, ali i jedan poseban štand - onaj na kome nastupa Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu.

- Sajmovi su bitni zbog ličnih kontakata jer je veoma važno poznavati poslovne partnere - tako se ostvaruju i poverenje i dugoročna saradnja. Verujem da sajmovi imaju budućnost, a jedan od njih je i ovaj. Uz izložbu nameštaja, na njemu se prezentuju i ostale vrednosti koje Srbija ima - od velikih šumskih prostranstava, vešte radne snage i predstavljanja čitave drvne industrije koja ima veliko izvozno iskustvo. Uz jaku industriju nameštaja kakvu Srbija ima, napravljene brojne promene u organizovanju Sajma i veliku potražnju nameštaja u zemlji i regionu - biće ovo uspešna manifestacija, zaključio je Helmut Merkel.

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, 54. po redu, kao i Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije traju do nedelje, 13. novembra.

Radno vreme Sajma nameštaja koji traje do 13. novembra, u utorak i u sredu je od 10.00 do 19.00, a od četvrtka do nedelje je od 10.00 do 20.00.

Radno vreme Sajma mašina koji traje do 12. novembra, je svakog dana od 10.00 do 19.00.

Cena pojedinačne ulaznice za obe manifestacije je 300 dinara, za grupne posete karta košta 200 dinara, dok je za učenike stručnih škola i fakulteta ulaz 10. i 11. novembra besplatan, a za parking treba izdvojiti 100 dinara po satu.

Prateći program Sajma možete pogledati ovde.