top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


E7W         LQ5      
C K    Y      B   TPO
5 R   M2Q   HA5      
7 9    W    T     Q8L
A26         N83      
Pretraga  
Novosti

Korisnici mašine HR115

10.05.2017.

Jeftina i ekonomična mašina za izradu paletnih elemenata

Drvoprerađivači u mnogim zemljama pored brente LT15 često koriste i horizontalnu mašinu HR115. Kombinujući ove dve mašine, uspešno i povoljno mogu ponuditi na tržištu svoj proizvod klijentima kojima trebaju palete.

Jeftina i ekonomična mašina za izradu paletnih elemenata Wood MIzer HR115

Preduzeće “Balat Promet” je tokom 2010 i 2011 god. kupilo mašine LT15 i HR115.

“Kada smo se prvi put susreli sa ovim mašinama, pomislili smo da su  mali  i “krhki” - kaže jedan od vlasnika  ovog preduzeća, Mile Marčetić - “Ispostavilo se, da za razliku od italijanske brente, koju smo do tada imali u proizvodnji, LT15 je mogla da iseče duge trupce sa preciznijim rezom, dok je mašina HR115 rezala paletne elemente debljine 15-20 mm, a to je upravo ono što nam je bilo potrebno.”

Drugi preduzetnik, Nemanja Ivanović  iz Batočine se odlučio na kupovinu HR115 uz već prethodno kupljenu brentu LT15, kada je uvideo da je na tržištu sve veća potražnja za paletama.

“Mi pravimo elemente za izradu krovova, - kaže Nemanja – ali ovaj posao je sezonskog karaktera. Počeli smo tražiti nove pravce u poslu, i pronašli smo se u poslovima pravljenja palete.Mogli bismo izrađivati palete i na brenti LT15, ali bi proizvodnja bila slaba. Trupac bi se moralo propustiti četiri puta na brenti, a kako materijal mora biti preciznih dimenzija, to proiziskuje dosta vremena.“ - objašnjava on.

Jeftina i ekonomična mašina za izradu paletnih elemenata Wood MIzer HR115

Sa mašinom HR115 rezanje postaje lakše. Kod ove mašine rezna glava je stacionarna, a kroz nju prolazi materijal, koje se kreće pomoću gumenih transportera. Da bi se povećala preciznost rezanja, materijal pritiskaju odozgo dva valjka. U jednom prorezu dobijemo element, a preostali deo talpe se vraća pomoću transportnog stola sa valjcima na ponovno prorezivanje.

Nemanja Ivanović nam je otkrio, da je pomoću mašine HR115 porasla proizvodnja a samim tim su postali produktivniji, i danas pilana proizvodi 3000 palete mesečno, i zaposlena su još tri dodatna radnika.

Slične informacije stižu i iz Bugarske. Seoski učitelj, Radoslav Stojanov, 6 godina uspešno kombinuje rad u školi u gradu Samokov sa radom u sopstvenoj pilani. On proizvodi daske, grede i palete od bora i smrče, a svoje proizvode uglavnom plasira na italijansko i grčko tržište. Radoslav je izričito kategoričan kada je kvalitet trupaca u pitanju. U proizvodnju su uključene brente LT15 i LT40, dva cirkulara EE20 i horizontalna mašina HR115 – svi su Wood-Mizer proizvodi. Radoslav je zadovoljan sa mašinama, jer pomoću njih dobija visokokvalitetan proizvod, a pored toga od kompanije  Wood-Mizer dobru uslugu i pouzdan servis.

Još jedan očigledan primer oslanjanja na Wood-Mizer tehnologiju i servis je preduzeće Maderas Riko Gonzalesa u  španskoj provinciji Valladolid. On poseduje tri Wood-Mizer mašine – LT15, HR115 i krajčivač EG300 na kojima je zaposlen po jedan operater.

“Rad sa trupcima uz brentu LT15 je veoma pouzdan, bezbedan i lak, – objašnjava vlasnik Riko – a pomoću mašine HR115 proizvodimo elemente za naše klijente, koji se bave  montažom i reparacijom paleta.”

Jeftina i ekonomična mašina za izradu paletnih elemenata Wood MIzer HR115

Mašina HR115 se pored izrade paletnih elemenata može koristiti i u druge svrhe. Za razliku od mašina drugih proizvođača, ova mašina može rezati građu do 400 mm širine. Visina noža se može podešavati elektronski. Pored toga glava se može iskositi od 0-8° kako bi napravila rez pod uglom koja je korisna kod proizvodnje  ploča i dasaka za preklopno slaganje. Tako se holandski drvoprerađivač Dirk Jannsen setio da uz pomoć HR115 obradi ostatke drveta, i napravi žardinjere, piknik stolove i slične proizvode. Pored toga, on po narudžbini pravi i drvene šindre za krovove.

Pogledajte video:

Wood-Mizer Balkan doo

Generalni zastupnik firme Wood-Mizer Industries za Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo

Wood-Mizer Balkan d.o.o.
Svetosavska 21, 23300 Kikinda
Tel: +381 (0) 230 25 754, 230 23 567
Tel/Fax: +381 (0) 230 40 20 50
Mob: +381 (0) 63 568 658
Mob: +381 (0) 63 108 21 39
E-mail: woodmizerki@gmail.com

www.woodmizer.rs