top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


3C4         J74      
I X    D      T   S2T
IJ6   GNT   K9J      
  W    B      G   7Y6
A4I         CNS      
Pretraga  
Novosti

33.BI-MU i Xylexpo - zajednička manifestacija

26.05.2021.

Zajedno od 12. do 15. oktobra 2022. godine, Fiera Milano-Rho

Kao rezultat partnerstva između BI-MU i Xylexpo, a u organizaciji udruženja italijanskih proizvođača mašinskih alata, robotiku i automatizaciju - Ucimu-Sistemi per produrre, i Udruženja  italijanskih proizvođača mašina za obradu drveta - Acimall, održaće se novi, veliki izložbeni koncept od 12. do 15. oktobra 2022. godine u Fiera Milano-Rho.

U izazovnim vremenima bez presedana, posebno za izložbe ove vrste, ova dva događaja će ponuditi novi scenario gde će učesnici imati priliku da pronađu stručnost, rešenja i ideje za zajednički cilj: proizvodnju sa sve održivijim i efikasnijim metodama, u skladu sa principima Industrija 4.0.

Kao referentni događaji u odgovarajućim industrijama, 33.BI-MU (bienale mašinskih alata, robotike i automatizacije, aditiva, digitalnih i pomoćnih tehnologija) i Xylexpo (bienale drvne tehnologije i komponenata industrije nameštaja) biće predstavljeni kao zasebni, ali komplementarni događaji. Samim tim, posetioci zainteresovani za oba događaja će maksimalno iskoristili svoje putovanje u Milano.

Pored šire ponude, posetioci će imati pristup bogatom programu dodatnih sadržaja, detaljnim raspravama o tehničkim, tehnološkim i ekonomskim temama relevantnim za oba sektora, kroz prezentacije, seminare i konferencije. Posebna pažnja biće posvećena značajnim temama digitalnog i održivosti, dva ključna koncepta za budući razvoj industrije i globalne ekonomije.

Organizatori smatraju da je spajanje ova dva događaja značajno kao novi koncept, pre svega zbog komplikovanije organizacije i zgusnutog rasporeda manifestacija izazvanog pandemijom i da će pomoći industrijama zastupljenim na obe izložbe da pokažu najbolje od svog sadržaja i potencijala.


ACIMALL, udruženje italijanskih proizvođača mašinskih alata za obradu drveta sa preko 150 kompanija članica - predstavlja industriju koja ostvaruje 2,5 milijardi evra prihoda, sa udelom od 75 odsto u izvozu.

UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE, udruženje italijanskih proizvođača mašinskih alata, robota i automatizacije, predstavlja preko 70 procenata proizvodnje proizvedene u Italiji, što predstavlja približno 9 milijardi evra prihoda. Udeo izvoza je 56 odsto proizvodnje.