top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


LRO          2       
4 K    J    11    OYT
T L   WH9    8       
3 X    4     Q    QAD
WIB         2TL      
Pretraga  
Novosti

KAHL trakaste sušare

19.08.2020.


Pravilno osušena sirovina, važan je preduslov za proizvodnju visokokvalitetnih peleta. Pomoću trakaste sušare, AMANDUS KAHL, zdrobljeni proizvodi iz različitih industrija, mogu se uspešno i energetski efikasno osušiti do potrebnog sadržaja vlage. Zbog svojih svojstava, biomasa poput drveta, zahteva poseban tretman sušenja. KAHL trakaste sušare, ne samo da daju konačni sadržaj vlage od 8 do 13 procenata, već i suše proizvod na fin, održiv i ekonomičan način.

Proizvodni asortiman AMANDUS KAHL-a, sadrži oko 40 različitih mašina, uključujući i mašine za sušenje i hlađenje različitih vrsta mlevenih proizvoda. Pošto se proizvodi razlikuju po svojim svojstvima, potrebne su različite mašine kako bi se osiguralo optimalno sušenje, kao preduslov za najbolje dalje obradjivanje. KAHL trakaste sušare, posebno su pogodne za sušenje biomase, kao što je drvo ili druge proizvode sa dugim vlaknima. Zbog svojih posebnih svojstava KAHL sušare olakšavaju sušenje biomase, koja često ima veći početni sadržaj vlage od ostalih materijala.

Tehnički zahtevi i mogućnosti za biomasu kao što je drvo

Drvo je prirodni materijal, koji za sebe veže vlagu. Sveže drvo može imati sadržaj vode preko 40 procenata. Za dalju upotrebu i peletiranje, potreban je sadržaj vode u materijalu svesti na nivo između 8 i 16 procenata i KAHL trakaste sušare pružaju optimalne tehničke uslove za sušenje proizvoda do ovog nivoa.
Razlikuju se od konvencionalnih sušara i hladnjaka po svojoj čvrstoj pletenoj traci od sintetičke tkanine, čija upotreba nudi još dve prednosti: Primarni cilj je sušenje proizvoda, ali dok se proizvod transportuje na traci, istovremeno traka od sintetičke tkanine je i filter za izduvni vazduh i na taj način osiguravaju se zakonska ograničenja u vezi količine čestica prašine u izduvnom vazduhu. Nezavisna merenja pokazala su, da je koncentracija čestica bila u proseku manja od polovine dozvoljenih vrednosti. Pored toga, KAHL trakaste sušare su opremljene sa automatskom funkcijom čišćenja, koja sprečava da se otvori na traci začepe sa drvenim česticama. Zbog niskih temperatura ulaznog vazduha ispod 120 ° C, KAHL trakaste sušare su idealne za upotrebu otpadne toplote iz kombinovanih postrojenja za proizvodnju toplote i električne energije. Još jedna prednost je niska koncentracija isparljivih organskih jedinjenja (VOCs) u izduvnom vazduhu, koja  rezultira i niskom emisijom mirisa.

Sistem doziranja proizvoda omogućava konstantnu visinu sloja u sušari, čak i ako se ulazni proizvod i brzina propusnosti znatno razlikuju. Ujednačeni konačni sadržaj vlage nakon sušenja obezbeđuju se posebno prilagođeni uređaji za prebacivanje.

Automatsko on-line merenje vlage u proizvodu osigurava, da sušara stalno radi uz optimalnu potrošnju energije i da zaostala vlaga ostane na zadatoj vrednosti.

KAHL trakaste sušare mogu imati širinu trake od 4 ili 6 metara. Dužina procesnog dela trake, je između 8 i 50 metara. Zbog svog modularnog dizajna, KAHL trakaste sušare mogu lako varirati u dužini i širini.

Zastupnik za Srbiju:

INDUSTRIAIMPORT

Adresa: Lovćenska 10, Novi Sad, Srbija
Telefon: +381(0)21 453 977
Mob: +381(0)64 144 2441
E-mail: industriaimport@gmail.com

Kahl trakasta sušara