top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


RL3         TPB      
G      3    4 O   H2A
JG4   12N   8 W      
  Y    P    K Q   TAI
JAF         JTP      
Pretraga  
Novosti

Prerada drveta od daske do gotovog elementa

04.05.2017.

U organizaciji zastupnika grupacije WEINIG, firme MW GROUP SCG iz Kruševca, u Vrnjačkoj Banji, u hotelu SOLARIS, u martu je organizovano edukativno predavanje na temu Prerada drveta od daske do gotovog elementa. Prezentaciji je prisustvovalo skoro pedesetak predstavnika iz 22 preduzeća, koja u svojoj delatnosti imaju i primarnu preradu drveta, a ovo je bila prilika da dođu do nekih novih informacija i upotpune svoje znanje iz ove oblasti.

Prvi deo predavanja održao je gospodin Andreas Gafus, koji je predstavio program firme RAIMANN, jednolisne i dvolisne banseke, jednolisne podužne parače (Flexirip), sa pretežnim osvrtom na višelisne cirkulare, njihove najvažnije karakteristike, tipove ovih mašina, mogućnosti ulazne i izlazne mehanizacije, a sve to propraćeno u slici i video prezentaciji. Prisutni su mogli da vide različita rešenja za prorez daske, u zavisnosti od kapaciteta i stepena automatizacije.

Nakon kratke kafe pauze, svoje predavanje je započeo gospodin Peter Braun, predstavnik firme DIMTER, koji se odmah u startu postarao za aktivno učešće prisutnih. Na primeru papirne daske sa označenim greškama, gosti su trebali na osnovu zadate krojne liste, u roku od 5 minuta, da predlože svoje optimalno rešenje za kraćenje. Samo je jedan učesnik uspeo da postigne identičan rezultat kao što bi to uradio i optimizer, samo što je optimizeru za ovo bilo potrebno 6 sekundi...


U nastavku svoje prezentacije, Peter Braun je kroz video prezentacije predstavio DIMTER rešenja odnosno optimizirajuće kratilice od onih po principu šibera, do visokokapacitetnih protočnih optimizera.

Posetioci  su pozvani da posete WEINIG štand na predstojećem sajmu LIGNA, Hannover, Nemačka, a koji se održava u periodu od 22. do 26. maja ove godine.

Druženje je završeno zajedničkim ručkom u restoranu hotela, gde je bilo prilike za pitanja i odgovore, a učesnici su predavanje visoko ocenili i izrazili želju da prisustvuju i nekom od sledećih.


Zastupnik Weinig grupe, nemačkih proizvođača mašina i sistema za obradu punog drveta. Posredovanje u prodaji mašina.
MW GROUP
Čupićeva 1/1, 37000 Kruševac, Srbija
tel. +381 37 445 070, 445 075, 445 077, 063 622 906
mwgroupscg@mts.rs