top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


Q38         S6W      
R      N    A N   P62
I1J   HSS   HXT      
  6    4      1   24P
BK8         2MO      
Pretraga  
Novosti

Uvek detaljno pripremljen sajamski nastup

26.01.2023.

TOP TECH WOODWORKING
Osvrt na novembarske sajamove nameštaja, mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju 

Uz kratku, ali vrlo preciznu i analitički obojenu ocenu proteklih sajamskih manifestacija, direktorka kompanije TOP TECH WOODWORKING, Marijana Petrović, je za naš časopis rekla da novembarski sajmovi ne bi trebalo da budu ugroženi promenama koje donosi digitalizacija, ali bi bilo pogrešno ignorisati nove trendove, pa TOP TECH WOODWORKING, kao odgovorna kompanija, mora naći način da svoje buduće nastupe na Sajmu osavremeni kako bi postojeći nivo marketinške komunikacije sa svojim klijentima ne samo održali, već i dodatno unapredili... 

Evo njene kompletne izjave:
- Za nas u kompaniji TOP TECH WOODWORKING Sajam mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju je uvek centralni događaj u čiju pripremu i realizaciju ulažemo dosta vremena, truda i sredstava. Nakon dve godine pauze zbog pandemije, a imajući u vidu okolnosti poput globalne inflacije i opšteg osećaja nesigurnosti među poslovnim subjektima uzrokovanog krizom u Ukrajini, nismo imali velika očekivanja od ove manifestacije. Međutim, drvna industrija se još jednom pokazala kao jedan od čvršćih i zdravijih stubova srpske privrede, što su broj izlagača i odlična poseta svih dana Sajma i dokazali. 
- TOP TECH WOODWORKING je za ovu manifestaciju odlučio da akcenat stavi na mašine, pa je štand i koncipiran na toj osnovi. Našim gostima uspeli smo da obezbedimo demonstracije tehnoloških mogućnosti najprodavanijih BIESSE mašina i softvera iz gotovo svake kategorije: CNC obrade, bušenja, formatiranja i kantovanja, koje je predstavljeno na čak tri modela mašina. Ovakav pristup pokazao se kao apsolutno ispravan, što je poseta, kakve nije bilo ni u nekim boljim vremenima, pokazala. Podatak da smo registrovali blizu 200 kompanija kao posetioce našeg štanda, govori sam za sebe. Pored susreta sa našim poslovnim prijateljima iz Srbije i regiona, posebno smo ponosni na vreme provedeno u razgovoru i druženju sa učenicima i studentima srednjih stručnih škola, strukovnih akademija i fakulteta, koje već prerasta u tradiciju. 


- Iz ove perspektive deluje da je odvajanje ove izložbe od Sajma nameštaja bio dobar izbor. Očigledno je da se kupci finalnih proizvoda sve više kreću u digitalnom svetu, pa, samim tim, i proizvođači veću pažnju posvećuju tom segmentu marketinga. Kao posledica toga, Sajmovi u klasičnom smislu ne izazivaju interesovanje kao ranije, pa se neminovno postavlja pitanje ekonomske opravdanosti učešća u njima, posebno u ovako turbulentnim vremenima. Sajam nameštaja, mašina i repromaterijala, sa druge strane, delom zbog svoje prirode i strukture posetilaca, a delom zbog specifičnosti onoga što nudi i trenutnog nivoa tehnologije, ne bi trebalo da bude ugrožen promenama koje digitalizacija donosi. Međutim, bilo bi pogrešno ignorisati nove trendove, pa mi, kao odgovorna kompanija, moramo naći način da svoje buduće nastupe na Sajmu osavremenimo kako bi postojeći nivo marketinške komunikacije sa svojim klijentima ne samo održali, već i dodatno unapredili – rekla je gospođa Marijana Petrović.