top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


1YA          S       
J      F    1E    ILP
4SS   A45    J       
  Y    H     X    HFH
ETK         MQI      
Pretraga  
Novosti

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - EPOKSIDNA SMOLA

27.06.2019.

Epoksidna smola spada u grupu dekorativnih materijala i u poslednje vreme se učestalo koristi za opremanja enterijera, čime se dobija na izuzetnoj atraktivnosti prostora.

Njena primena je veoma specifična i zahteva izuzetnu preciznost, strpljenje, kao i umeće prilikom izrade elemenata. Epoksidnom smolom se mogu zalivati elementi izrađeni od drveta, plastike, čak i kamena.

Kako bi se postigao željeni izgled predmeta, pre izlivanja smole neophodno je pripremiti kalup odgovarajuće forme i dimenzija u koji se pozicionira element koji se zaliva.

Nakon fiksiranja kalupa i pozicioniranja elementa koji se smolom zaliva, pristupa se procesu njenog izlivanja. Smola se nanosi u više slojeva u tačno definisanim vremenskim intervalima (koji mogu trajati minimum 72 sata do maksimum 7 dana).

Nakon postizanja željenog izgleda predmeta, površinski sloj smole se može brusiti, dopunski lakirati ili polirati u cilju postizanja zahtevanog finalnog izgleda/efekta.

Prateći zahteve tržišta, Fabbrica doo je u svoj asortiman uvrstila epoksidnu smolu renomiranog proizvođača premaza kompanije Renner, Italia.

KARAKTERERISTIKE RENNER EPOKSIDNE SMOLE:

  • Izuzetna transparentnost,
  • Priprema se sa dodatkom 25% katalizatora,
  • Odlična postojanost sloja nakon sušenja,
  • Izuzetne hemijske i mehaničke karakteristike,
  • Mogućnost dopunskog toniranja, postizanja specijalnih efekata i sl.,
  • Postojane nežuteće karakteristike tokom vremena,
  • Mogućnost brušenja, nanošenja dopunskog sloja završnog laka ili poliranja u cilju postizanja zahtevnog izgleda površine.

DOPUNSKE NAPOMENE:

  • Ova vrsta premaza zahteva upotrebu profesionalne opreme kao i kalupa odgovarajuće konstrukcije i osobina.
  • Pravilna primena proizvoda kao i postizanje željenog izgleda zavise od iskustva i znanja osobe koja je zadužena za primenu proizvoda.

Pogledajte PROMO FILM koji će Vam obezbediti više detalja o epoksidnoj smoli i njenim karakteristikama, kao i važnim informacijama koje se tiču njene primene:

Za sve dodatne informacije tehnička služba Fabbrica doo Vam stoji na raspolaganju!