top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


Y2E         T4X      
E 9    R      D   XMC
IQ8   D5H     T      
  7    F      S   1UA
JBP           B      
Pretraga  
Novosti

Velike investicije Weinig grupe u Holz-Her proizvodni pogon

01.10.2017.

Simbolična ceremonija na mestu gde će biti novi Holz-Her pogon u mestu Fojtsberg u Austriji, predstavlja početak ambicioznog projekta. Postojećih 22.000 m² koje koristi gigant za mašine i sisteme za obradu panela, biće proširene sa novih 1.000 m² koji će biti specijalno dizajnirani za nove CNC glodalice za obradu okvira.

U novoj hali će se nalaziti isključivo nova i pionirska mašinska tehnologija za obradu velikih čeličnih komponenti. Namera Holz-Her-a je da svoju proizvodnju učini još efikasnijom i fleksibilnijom.

Projekat je odobrio Nadzorni odbor Weinig grupe kao deo niza planiranih investicija. “Naša odluka je odgovor na rastuću važnost i veliki potencijal koji ima poslovna jedinica za obradu panela,” izjavio je predsedavajući Nadzornog odbora Thomas Bach. Holz-Her je deo Weinig grupe od 2010. godine. Ova inovativna kompanija može se pohvaliti poslednjim godinama poslovanja koje su bile izuzetno uspešne. Promet je porastao za 20% samo u poslednje dve godine. Nedavno je Holz-Her privukao veliku pažnju na vodećem svetskom sajmu LIGNA sa svojom Nextec tehnologijom za proizvodnju nameštaja. Kao rezultat snažnog rasta, proizvodni kapaciteti u Fojtsbergu su se udvostručili u poslednje dve godine.

Investicija od 4,5 miliona eura je deo grupnog investicionog paketa od preko 15 miliona eura i ona će osigurati dugoročni rast kompanije. Da bi prikazali značaj projekta na budućnost kompanije, ceremoniji su prisustvovali i članovi Nadzornog odbora Weinig grupe, na čijem čelu je Thomas Bach, kao i članovi Upravnog odbora: Wolfgang Pöschl (CEO), Gregor Baumbusch (šef prodaje i marketinga) i Gerald Schmidt (CFO). Iz kompanije Holz-Her, na ceremoniji povodom početka izgradnje novog objekta, prisutni su bili  Frank Epple (generalni direktor) i Harald Steiner (direktor proizvodnog objekta).

Ova investicija će takođe imati povoljan uticaj na zaposlenost u proizvodnom pogonu Holz-Her. Trenutno, 300 ljudi je zaposleno u Austriji. Zahvaljujući daljoj ekspanziji prodajnih aktivnosti, povećanju prodajnog asortimana, kao i daljem razvoju opreme za obradu ivica, Frank Epple predviđa dalju potrebu za kvalifikovanim osobljem. “Holz-Her, kao i čitava Weinig grupa su sada na uzlaznoj putanji”, kaže Wolfgang Pöschl. Narudžbe grupe do kraja aprila pokazuju rast od 17%, dok su prihodi porasli za čak 21%. Weinig grupa je sigurna da će ostvariti planirani priliv od 471 milion eura u 2017. godini. Zahvaljujući odličnom poslovnom rastu, broj zaposlenih na globalnom nivou porašće na više od 2.100 u 2017.

Izvor: www.weinig.com