top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


9N8         RT9      
C      O    3 4   OMT
L87   SID   O 5      
H X    O    1 H   SID
3ER         BMN      
Pretraga  
Novosti

Završen Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja

27.06.2016.

U subotu 25.6.2016. je na Šumarskom fakultetu u Beogradu održan Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja. Sajam su organizovali Agencija za drvo i Klaster drvopreradjivača, uz podršku Šumarskog fakulteta, Tehničke škole „Drvo Art“ i udruženja „Održivi prostor“.

Na sajmu je učestvovalo 14 preduzeća i 67 kandidata za posao, kao i predstavnici Šumarskog fakulteta, Tehničke škole „Drvo Art“ i JP Srbijašume.

Nakon uvodnog dela, u kome su predstavnici organizatora - Agencije za drvo i Klastera drvoprerađivača, Šumarskog fakulteta i Tehničke škole „Drvo Art“ pozdravili prisutne i poželeli im uspeh u radu, održane su prezentacije preduzeća Saga drvo doo i Gir doo, a zatim je otpočeo glavni deo sajma – direktni susreti kandidata sa poslodavcima.

Prosečan broj razgovora koji su poslodavci obavili sa kandidatima je 21. Prema prvim utiscima poslodavaca, sajam je u potpunosti ispunio njihova očekivanja, organizacijom su zadovoljni u potpunosti, i smatraju da struktura kadidata odgovara njihovim potrebama, sa sugestijom da bi želeli više kontakata, kadrova tehničara drvne struke i stolara.

Kandidati za posao su bili aktivni, prezentovali svoje kompetencije i razmenili kontakte sa poslodavcima. Osnovna sugestija kandidata je bila da bi trebalo okupiti veći broj preduzeća i organizovati sajam u većem prostoru, jer je sala fakulteta u kojoj je održan sajam bila prepuna.

Zaključak svih prisutnih je da ovakve sajmove treba organizovati češće, a najmanje dva puta godišnje. Odgovarajući na potrebe poslodavaca i kandidata, organizatori su najavili organizovanje sledećeg Sajma zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja, tokom održavanja Sajma nameštaja, u novembru ove godine.

Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima i nadaju se da će kontakti ostvareni na ovom sajmu rezultirati daljom saradnjom.