top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


57G         SJ9      
L N    J      G   ARP
D N   2NG   BT2      
Q D    C    8     TM4
4KF         GQ4      
Pretraga  
Novosti

WEINIG ProfiPress L II

15.12.2016.

Performanse i fleksibilnost za vašu proizvodnju panela

Većina stolarskih radionica još uvek koristi zvezdaste prese ili prese sa ramom za lepljenje čvrstog drveta. Međutim, automatsko rešenje kao što je PPL II 2500 iz Weinig-a je nešto što treba razmotriti.

Produktivnost i fleksibilnost su odlučujući faktori u dnevnoj proizvodnji u stolarskim radionicama. Nažalost, ovo dovodi konvencionalne mašine do njihovog maksimuma. Isto važi i kada je u pitanju lameliranje punog drveta. Međutim, uprošćavanje i automatizacija procesnih sekvenci može dovesti do određenih poboljšanja u efikasnosti. Visokotehnološki procesi kao što su visokofrekventno očvršćavanje poboljšavaju kvalitet gotovog proizvoda, ali najveće poboljšanje se vidi u profitabilnosti. Naravno, prostor u radionici je takođe važan. PPL II 2500 presa za lepljenje iz Weinig Dimter-a je specijalno dizajnirana za takve uslove dok istovremeno nudi i prednosti u lakoći upotrebe od strane jednog čoveka. Za razliku od zvezdaste prese i prese sa ramom, ova presa ne zahteva težak fizički rad od strane čoveka. Horizontalna konstrukcija PPL II 2500 sa horizontalnim postoljem prese predstavlja čistu prednost. Potreba za radnikom prilikom promene različitih nivoa prilikom rada je stvar prošlosti. Takođe individualne lamele ne treba da se pričvršćuju. U zavisnosti od nivoa opreme, da li je to Basic ili Comfort, drvo se jednostavno postavi sa prednje strane. Postolje prese se samo prazni preko trake ili pojasa za čišćenje. Mašinom se može upravljati preko komandi za dve ruke ili preko touchscreen-a. U zavisnosti od potreba i opreme mašine, postoji nekoliko procesa lepljenja. Osnovna verzija nudi lepljenje pomoću valjka. Sinhronizovani procesi nanošenja lepka osiguravaju da neće doći do curenja, a podesiva brzina omogućava jednostavno prilagođavanje procesima rada i vremenima ciklusa. Prvi korak ka racionalizaciji je poluautomatsko nanošenje lepka. Glavni benefit ovoga je prosto rukovanje lamelama preko konvejerskog pojasa. Rezultat preciznog nanošenja lepka osigurava smanjenje u upotrebi lepka i do 50%. Opciono, postolje prese se može puniti preko konvejerskog pojasa. Ovo omogućava simultano punjenje i pražnjenje što povećava kapacitet mašine, posebno u viselinijskim operacijama.

Na samom vrhu opreme je i automatski sistem za lepljenje sa potpuno automatizovanim sistemom za lameliranje. Jednak pritisak osigurava visok kvalitet lepljenja. Slojevi koji se lameliraju su pričvršćeni pločama koje se jednostavno ubacuju u presu, dok zatezanje zavrtnjima nije potrebno. Postolje prese se hidraulički pomera, a cilindri prese se mogu uključivati i isključivati nezavisno jedni od drugih. Proces presovanja traje oko 1 minut u zavisnosti od vrste drveta i tipa lepka.

PPL II 2500 Comfort se može nadograditi do male i efikasne prese uz minimalne troškove. U zavisnosti od drveta i lepka presa može da proizvede do 400m² panela od čvrstog drveta po smeni. Inteligentni sistem očvršćavanja je karakterističan po tome što se samo spojevi zagrevaju dok ostatak drveta zadržava svoju temperaturu.

Standardna verzija PPL II 2500 može da presuje panele širine između 1150 i 1350 mm i dužine od 400 do 2500 mm. Debljina lamela može biti od 10 do 60 mm. Ako se izabere debljina od 90 mm, maksimalna sila prese je onda 240 kN. Potrebne konekcije su 6-8 bari za komprimovani vazduh i 400 V/50 Hz za električnu energiju.

Weinig Dimter presa za lepljenje postiže maksimalni učinak na širokoj lepezi primena. Mašina se koristi u proizvodnji nameštaja kao i proizvodnji kuhinja i ploča za stolove. Stepeništa, vrata i ramovi se mogu takođe proizvoditi pomoću ove mašine. Sa svojim različitim nivoima opreme, presa se lako može prilagoditi individualnim potrebama svake radionice bez gubitaka na kvalitetu.

Izvor: www.weinig.com