top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


5N9         U8H      
  9    9    9 I   28B
  A   EBQ   4BK      
  U    P      M   C9Y
  S         HCO      
Pretraga  
Novosti

Za dobro drvo - dobra obrada

07.08.2023.

Sajam mašina i alata za drvnu industriju (UFI) održava se na Beogradskom sajmu od 6. do 10. oktobra 2023. godine uporedo sa kompatibilnim Međunarodnim sajmom nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji traje dan duže.

Radi se o specijalizovanoj manifestaciji čija je misija da predstavi najnovije tehnologije, proizvode i usluge namenjene industriji obrade drveta i da pruži priliku proizvođačima, dobavljačima, stručnjacima i svima drugima koji su zainteresovani da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u ovoj industriji i ostvare poslovne kontakte. Ovaj sajam je svojevrsni oslonac i materijalni pokretač celokupne drvne i drvno-prerađivačke industrije Srbije, a posebno industrije nameštaja, jer na efektan, originalan i svrsishodan način spaja drvnu i industriju nameštaja sa kreativnom sferom. 

U širokom spektru proizvoda i usluga na sajmu prednjače mašine za sečenje, rendanje i oblikovanje drveta, materijali i repromaterijali koji se koriste u procesu obrade drveta, tehnologije, pogotovo inovativne, za obradu drveta, te dodatna oprema i alati (poput alata za ručnu obradu, alata za zavarivanje i pričvršćivanje, pribora za održavanje mašina). Najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, kao i pilane, sušare i mehanički, električni i pneumatski alati, ali i softveri za projektovanje i upravljanje proizvodnjom, digitalna rešenja za optimizaciju procesa obrade drveta i automatizovane sisteme, treba da ilustruju kojom brzinom se drvna i industrija nameštaja razvijaju, inoviraju i usklađuju sa svetskim trendovima.
Sa druge strane, savremeni tehnički i tehnološki trendovi uključuju: visok stepen digitalizacije i automatizacije (napredni softveri za projektovanje i upravljanje proizvodnjom omogućavaju precizno planiranje i optimizaciju procesa, a robotika i automatizovani sistemi povećavaju efikasnost i tačnost u operacijama kao što su sečenje, glodanje, bušenje i pakovanje); inovirane CNC tehnologije pružaju visoku preciznost, fleksibilnost i reprodukciju oblika, kombinuju više operacija u jednoj jedinici, što povećava efikasnost proizvodnje); pametnu proizvodnju i Internet stvari (IoT) - uređaji i mašine se povezuju putem mreže, čime se omogućava praćenje i upravljanje proizvodnim procesima u realnom vremenu i omogućava bolje praćenje performansi, prediktivno održavanje i optimizaciju proizvodnje); ekološki održive tehnologije, koje omogućavaju efikasniju upotrebu resursa, smanjenje otpada i emisija, kao i korišćenje ekološki prihvatljivih materijala i premaza); 3D štampanje, što omogućava brzo prototipovanje, prilagođenu proizvodnju i kreativne dizajnerske mogućnosti; veštačku inteligenciju i analitiku podataka, koji optimizuju proizvodnju, upravljaju kvalitetom i predviđaju kvarove mašina, pomažu u donošenju odluka i poboljšanju efikasnosti procesa; personalizaciju proizvoda itd.

Sve su to razlozi zbog kojih ovaj sajam ima i jasnu biznis orijentaciju i značajnu ulogu u afirmaciji domaćih proizvođača iz oblasti drvne industrije. Uz nezaobilazno poslovno umrežavanje, pronalaženje novih dobavljača i partnera, kao i sticanje uvida u najnovije trendove i inovacije u drvnoj industriji, 59. Sajam mašina i alata za drvnu industriju biće i platforma za edukaciju i obuku kroz seminare, radionice i prezentacije, čime će učvrstiti svoju poziciju u privredi i sajamskoj industriji Srbije i regiona. 


Više informacija i prijave na web stranici sajam.rs