top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


186          6       
  E    8    MT    735
TLS   4TN    9       
  3    3     J    8DM
4X6         3D9      
Pretraga  
Novosti

Ofanzivan tržišni nastup

21.07.2022.

Od 09. do 15. maja preduzeće Holz-Her Balkan iz Smederevske Palanke, ovlašćeni distributer svetski poznatog proizvođača mašina za obradu pločastih materijala Holz-Her, organizovalo je sedmodnevni kućni sajam. Prisustvovali smo ovom događaju u novom, izuzetno funkcionalnom poslovnom objektu preduzeća Holz-Her Balkan gde su nam sagovornici bili Željko Vučen, direktor i vlasnik firme Holz-Her Balkan i Alen Bešo, regionalni menadžer prodaje kompanije Holz-Her za BiH, Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.  

 

– Naša orijentacija je bila da kroz podelu tržišta, ostvarimo primarni cilj – da budemo što bliže kupcu! U tom smislu ja sam, kao menadžer prodaje, dobio deo Balkanskog tržišta, jer govorimo istim jezikom, a blizak mi je i dovoljno poznajem mentalitet naših potencijalnih kupaca – kaže Alen Bešo. – Naš dugogodišnji partner i direktni zastupnik od 2014. godine, kompanija Holz-Her Balkan, koja geografski pripada središnjem delu Balkanskog polustrva, a blizu je Beograda, bio je naš izbor. Inter Holz Balkan ima dobre komunikacije i bazu podataka, ima nov i funkcionalan objekat, ima dugo iskustvo, ozbiljnost i uspeh u dosadašnjem radu, pa je sve to bio dovoljan razlog da menadžment kompanije Holz-Her proceni svoj interes i želju da u saradnji i uz punu podršku firmi Holz-Her Balkan, iskoristimo sve prednosti ovog dela Balkana gde ćemo imati veliki show room, pravi pokazni centar, a odavde ćemo da se dalje razvijamo.  

 

– U prethodne dve godine, od juna meseca 2020. godine, na ovom prostoru smo imali duplo više prometa nego što smo očekivali. Menadžment kompanije Holz-Her je shvatio da Balkan ima potencijal i krenuli smo ofanzivnije na tržište ove regije i sa kompletnom servisnom strukturom, iz centra Srbije, planiramo pokriti ceo Balkan. Zbog toga ovde pravimo ozbiljan show room, koji će u budućnosti biti i na većem nivou. Odavde će kretati kompletna servisna struktura sa zadatkom da pored Srbije podmiruje potrebe tržišta BiH i Hrvatske, a po potrebi Mađarske, Rumunije i Poljske.

– Mašine kompanije Holz-Her su znatno napredovale, u rangu smo sa najvećim proizvođačima mašina za drvnu industriju. Mi smo sa Weinig grupacijom, pa smo njihove sisteme i tehnologiju implementirali u naše proizvode. Sve što Weinig radi što se tiče montaže, prodaje, konstrukcija preneseno je i na Holz-Her, a značajno je što se sve naše mašine proizvode u Austriji – kaže gospodin Alen Bešo.

A nakon uspešnog sedmodnevnog kućnog sajma u novom objektu preduzeća Holz-Her Balkan u Smederevskoj Palanci, ova firma je krajem maja, sa istim timom i delom svog programa učestvovala na kućnom sajmu kompanije ARTINVEST u Staroj Pazovi. 

– Kompanija ARTINVEST je naš uvaženi klijent. Uspešno sarađujemo, a na njihovom kućnom sajmu učestvujemo od početka svake godine. Za nas je to privilegija i ponovo  prilika da izložimo deo naših mašina. Ovde dolazi veliki broj naših kupaca čija je struktura mešovita, od malih radionica do proizvođača velike i brze produkcije. Sve su to naši trenutni ili potencijalni kupci. Ove godine ARTINVEST je napravio izuzetan događaj. Njihov kućni sajam je veoma dobro organizovan, dobro posećen i uspešan. Mi smo zadovoljni našim nastupom i planiramo da naredne godine na ovom skupu proširimo našu ponudu – kaže Željko Vučen, a sve to se uklapa u ofanzivniji tržišni nastup kompanije Holz-Her, svetski poznatog proizvođača mašina za obradu pločastih materijala.

Fotografije: Nemanja Jokić 


Vaši direktni kontakti za HOLZ-HER i HOLZ-HER Balkan:

Alen Bešo
Mob. + 43 (0) 3142 21751-288, alen.beso@holzher.com

Željko Vučen
Mob. + 381 (0) 63 597 755, interholzbalkan@mts.rs

 

Tekst objavljen u časopisu DRVOtehnika 75, jul 2022.