top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


3JF         B6Y      
  A    A    R 1   C7R
  S   H8R   UBD      
  X    U    M W   WEL
  Y         EXK      
Pretraga  
Novosti

JUBILARNA 50. AMBIENTA NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU

21.09.2023.

AMBIENTA, međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg uređenja i prateće industrije ove će godine, od 26. septembra do 1. oktobra, napuniti jubilarnih 50 godina, i po pedeseti put biti nezaobilazna destinacija na kojoj će se predstaviti sve najbolje s područja proizvodnje nameštaja, unutrašnjeg uređenja i prateće industrije.

Sinergija najboljih na tržištu - novi koncept

Sinergijom najboljih na tržištu, pet vrhunskih događanja na Zagrebačkom velesajmu posvećeni arhitekturi, dizajnu, nameštaju, graditeljstvu, uređenju enterijera i eksterijera, umetninama i HoReCa sektoru, svaki pojedinačno priznati od struke, javnosti i medija — Ambienta, ArhiBau.hr, Zagreb Design Week, Art Zagreb i Hotel&Gastroteh održaće se u osam paviljona na više od 18.000 kvadrata.

Ambienta – sajam namještaja slavi 50. jubilej

Ambienta je u ovih 50 godina postala sinonim za sajam nameštaja, sinonim za tradiciju, toplinu doma i za nove početke. Do sada je iznjedrila mnoga poznata i renomirana imena firmi hrvatske i svetske scene i radiće to i ubuduće, to je njen zadatak i njena misija.

U paviljonima 7a, 8A i 9 svoje proizvode i usluge predstaviće 90 izlagača iz 12 zemalja. Renomirani proizvođači nameštaja, dizajneri, privrednici, kreativci, kao i oni koji po prvi put predstavljaju svoj brend u šest sajamskih dana ispričaće najlepšu priču o uređenju enterijera, trendovima uređenja eksterijera i redizajnu doma i kancelarijskih prostora.

Izdvajamo snažnu izlagačku postavu INTERIJER COLOR, ŠKERJANC, KAUCH DESIGN, ALEDO NAMJEŠTAJ, HOME CONCEPT,  RATTAN SEDIA, WORKSHOP DREAMS i mnoge druge. Snagu i potencijal hrvatske industrije, uz prezentaciju stranih brandova na Ambienti predstaviće se kroz tematske celine: Namještaj i uređenje enterijera, Produkt Dizajn zona, Opremanje objekata i trendovi uređenja eksterijera. Bit će prisutni značajni subjekti iz drvoprerađivačke industrije i industrije nameštaja, od proizvođača i dizajnera do privrednika i krajnjih kupaca.

Pokrovitelji sajma Ambienta su Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Crtica iz istorije sajma - Ambienta se od 1972. do 1987. održavala u sklopu Proljetnog međunarodnog velesajma, od 1988. do 1990. godine izdvojena je kao samostalni sajam nameštaja s terminom u svibnju, 1991. godine održana je u sklopu Proljetnog međunarodnog velesajma, a od 1992. godine ustaljen je njezin samostalan termin u listopadu. Naziv AMBIENTA nosi od 1983. godine.

Priču o unutrašnjem i vanjskom uređenju, nameštaju, dizajnu zaokružujemo sajmom Hotel&Gastroteh, ugostiteljsko-hotelijerskom opremom HoReCa programa, koji će prezentirati nameštaj, opremu, uređaje i inventar, sisteme za ekološku obradu otpadnih sirovina, proizvode i sirovine za pekarstvo i poslastičarstvo, sredstva za čišćenje i higijenu, digitalne sisteme za poslovanje u ovim granama.

Osim poslovnog dijela svih događanja, posetioce očekuju muzika, filmovi, modne revije i odlična zabava – od stručnog programa izdvajamo predavanje „Iza zatvorenih vrata: Razumevanje i rešavanje problema u dizajnu enterijera" Mateja Kuševića, zatim Profokusovu radionicu „Design like a PRO“, kao i modnu reviju Zero Waste. Zajednički popratni program organizovan je u parku Zagrebačkog velesajma između paviljona 6 i 8, a posetioci će moći uživati u muzičkom i filmskom programu.

Radno vreme sajma je od 11:00 do 20:00 sati, a svih događanja na otvorenom do ponoći. Cena jedinstvene ulaznice iznosi 7 eura / 52,73 kn.

Uz kupovinu ulaznice organizatori su pripremili i bogatu nagradnu igru za posetioce.

U utorak, 26. septembra, na dan otvarenja, paviljoni se otvaraju od 17:00 sati. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Vidimo se na Ambienti!


Više informacija zatražite na mail: zv.ambienta@zv.hr ili posetite web stranicu sajma.

ZAGREBAČKI VELESAJAM, d.o.o. | Avenija Dubrovnik 15, 10020 Zagreb, Hrvatska