top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


D7U          N       
G I    U    M1    2N3
X 9   YM4    B       
A 1    C     3    FHJ
NSN         DN1      
Pretraga  
Novosti

Preporuka je najbolja reklama

12.08.2021.

Naš cilj je da kupac uvek bude zadovoljan, kažu u preduzeću DRVO MARKET DIZAJN na Novom Beogradu, pa je logično što je naša firma, čije je sedište preko tri decenije na istoj lokaciji, steklo veliki broj zadovoljnih klijenata. Uz serijsku proizvodnju preduzeće DRVO MARKET DIZAJN radi i po meri sve ono što zahteva tržište. Proizvodi ove firme su lajsne, pragovi i drvena galanterija, a oko 90% prоizvodnog programa se realizuje u sopstvenom maloprodajnom 
centru na Novom Beogradu, Ulica Tošin bunar 110.


Među retkim firmama koje u našoj zemlji baštine dugu porodičnu tradiciju bavljenja preradom drvetа, posebno mesto pripada beogradskom preduzeću DRVO MARKET DIZAJN čiji su vlasnici Dragan Reljić i njegov otac Željko, a tradicija bavljenja drvetom porodice Reljić je duža od pola veka... Kupci danas u asortimanu preduzeća DRVO MARKET DIZAJN mogu pronaći sve vrste drvene galanterije, a u proizvodnom programu ove firme, prepoznatljive po povoljnim cenama, brzoj i kvalitetnoj usluzi, su drvene lajsne, pragovi i drugi proizvodi drvene galanterije.

Drvo mmmarket doo, Novi Beograd
Dragan i Željko Reljić, vlasnici preduzeća DRVO MARKET DIZAJN doo​

U priču o porodičnoj tradiciji bavljenja drvetom uveo nas je Željko Reljić sećanjem na svog oca koji je bio vrstan stolar. Naime, pre 52 godine, tačno 1969. godine, Željkov otac, Dragan, kao već afirmisan i iskusan stolar, majstor svog zanata, koji je iskustvo sticao i brusio u nekoliko preduzeća, osnovao je svoju privatnu stolarsku radionicu, prvo u Pazovi, a zatim u Beogradu. Uz promenu nekoliko lokacija, firma je ustalila svoje sedište i već preko tri decenije, tačnije od 1990. godine, nalazi se na istoj adresi, na Novom Beogradu, Ulici Tošin bunar 110 i stekla je veliki broj zadovoljnih klijenata... Željko je, kaže, već kao dete uz oca zavoleo drvo, a pomažući ocu, od malih nogu postepeno je ulazio u biznis, stekao znanje i iskustvo, a sve dosadašnje godine rada i kompletan radni vek proveo je u očevoj, pa zatim svojoj firmi, kojom sada rukovodi njegov sin Dragan, koji uz nasledstvo, nosi i dedino ime. Još uvek vitalan i zdrav šezdesetogodišnjak, Željko je rukovođenje firmom prepustio sinu koji, uz očevo iskustvo, i energiju koju samo mladost nosi, ne skriva svoje ambicije i namere za dalji razvoj. 

  Drvo market doo, Novi Beograd

– Naš proizvodni i trgovinski program su godinama stabilni i prilagođeni su zahtevima tržišta, što znači da radimo i po narudžbi i želji kupca, radimo po meri, sve ono što zahteva tržište, jer je naš cilj da kupac uvek bude zadovoljan. Zato smo tokom dugogodišnjeg poslovanja stekli veliki broj zadovoljnih klijenata koji su nam najbolja preporuka i dokaz da smo odgovorna firma i siguran partner. Značajno je da se naši kupci uvek vraćaju ili preporuče i pošalju nekog svog prijatelja ili rođake, pa na osnovu našeg iskustva možemo reći da je preporuka najbolja reklama – kaže Dragan Reljić, diplomirani ekonomista koji ima ambiciju da upiše master studije na Šumarskom fakultetu, Odsek za preradu drveta.  
– Nedavno sam diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, smer spoljna trgovina. To mi je nekako bilo najzanimljivije od svih smerova na fakultetu, a trenutno imam cilj da upišem master studije na Šumarskom fakultetu. Ne bi bilo na odmet da svoje ekonomsko obrazovanje i solidno iskustvo stečeno u radu sa ocem, upotpunim teoretskim spoznajama o vrstama, svojstvima i preradi drveta uopšte, a zanima me i hortikultura – otkriva svoja interesovanja i ambicije mladi ekonomista Reljić i dodaje:
– Trudimo se da svoje poslovanje unapredimo i razvijemo kako bismo povećali produktivnost i obim svojih usluga. Otvoreni smo za svaki oblik korektne saradnje, a okosnica naše proizvodnje su lajsne, pragovi i kompletna drvena galanterija. Naša proizvodnja se nalazi u Šimanovcima, a prodajni centar je u Ulici Tošin bunar 110 gde oko 90% robe potiče iz naše proizvodnje, a ostatak je roba naših poslovnih partnera, dobavljača. Drvenu galanteriju proizvodimo od drveta bukve, hrasta, lipe, čamovine, a planiramo da u proces proizvodnje uključimo i neke vrste egzotičnog drveta... Takođe planiramo da otvorimo još jedno prodajno mesto preko mosta, sa desne strane Save. Ovde nam, na Novom Beogradu, dolaze ljudi iz raznih delova grada, nekima je prilično daleko, pa ćemo sa radnjom preko mosta izaći u susret i olakšati našim kupcima. Ponekad dolaze i kupci iz prigradskih naselja, a kako je naš cilj da budemo bliže kupcu, jasna je i naša ideje o veleprodaji i novoj radnji – objašnjava Dragan Reljić.

Drvo market doo, Novi Beograd  Drvo market doo, Novi Beograd
– Malo nas je i korona omela, ali smo stabilna firma koja redovno servisira svoje obaveze, poštuje poslovne partnere i uvažava svoje kupce – dopunjava svog sina iskusni i uvek oprezan Željko Reljić. – Proizvodnja funkcioniše odlično, a ima prostora za ozbiljno proširenje proizvodnje. Skoro smo nabavili jednu, istina polovnu, Weinig mašinu koja još nije puštena u rad. Sredili smo je i sada praktično izgleda kao nova. Čekamo novu centralnu ventilaciju da bi je pustili u rad, a onda će biti prostora za produktivniji i veći obim proizvodnje što planira moj sin. Ja mu neću smetati, samo ću ga maksimalno podržavati – kaže zadovoljno, uz osmeh gospodin Željko Reljić. 
Uz jedinstven miris obrađenog drveta dugo sam razgovarao sa ocem i sinom, sa Željkom i Draganom Reljić čiju je očiglednu fizičku sličnost upotpunjavalo međusobno razumevanje i uvažavanje koje posebno ističem i koje je osnov za dalji uspeh i razvoj ove nevelike, ali stabilne i perspektivne porodične firme.

D. Blagojević