top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 E           T       
EF     F    RO    B3L
 N    22B    T       
 E     M     4    G5G
M4A         FC4      
Pretraga  
Novosti

Predstavljanje novih komada nameštaja u šumi

01.08.2020.

Kontrapunkt, fotelja i chaise lounge (dizajn: Neisako), photo: D. Fatur
Kontrapunkt, fotelja i chaise lounge (dizajn: Neisako), photo: D. Fatur

Prostoria (nekada firma Kvadra, Hrvatska) je u saradnji s dizajnerima iz studija Numen/ForUse i Simonom Morasi Piperčićem kreirala hibridni analogno-digitalni projekat “Revisiting Analogue” koji kombinuje arhitekturu, dizajn i film.

Kako je da je Milanski Design Week, kao i brojni drugi sajmovi nameštaja, otkazan zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, projekat je kao događaj organizovan za lokalnu zajednicu dizajnera i arhitekata. Odvijao se u “šumskom” paviljonu nedaleko od Prostorijine fabrike nameštaja u Hrvatskoj i poslužio je kao pozornica za prezentaciju najnovijih proizvoda.

U šumi u blizini svoje fabrike nameštaja, Prostoria je održala prezentaciju svojih noviteta dizajna. Među predstavljenim novitetima našla se dobro poznata Polygon fotelja, ali ovaj put napravljena sa tkaninom za spoljašnje prostore. Za predstavljanje novih komada nameštaja simbolično je odabrana šuma jer je i većina Prostorijinih proizvoda izrađena od prirodnih materijala, među kojima dominiraju drvo, koža i vuna.

Strain niska stolica i stolice (dizajn: Simon Morasi Piperčić), photo: D. Fatur
Strain niska stolica i stolice (dizajn: Simon Morasi Piperčić), photo: D. Fatur

Ovaj je događaj je bio scenografija filma “Revisiting Analogue” koji se bavi sve izraženijom nostalgijom ljudi za analognim iskustvom, materijalnošću i prirodom. nastalih kao posledica sve većeg uranjanja u digitalni svet. Film je za Prostoriju režirao Rene Gallo.  

S projektom “Revisiting Analogue” Prostoria želi da podeli iskustvo materijalnog događaja u sferi digitalne komunikacije i na taj način ostane u kontaktu s lokalnom i međunarodnom zajednicom, u novonastalim uslovima tržišnog delovanja.

Prostoria je takođe nedavno predstavila dve nove kolekcije nameštaja – Ready to Ship i Quick Ship. Reč je o selekciji najtraženijih Prostorijinih proizvoda koji su spremni za isporuku u roku od 3 do 15 dana. Ready to Ship kolekcija sadrži unapred definisanu selekciju materijala (tkanina, koža, drvo, metal) za svaki proizvod uvršten u program. Nameštaj iz ove kolekcije raspoloživ je za isporuku u roku od 3 dana, u odnosu na klasične narudžbe u Prostoriji čiji je rok proizvodnje 30 dana. Quick Ship kolekcija pruža mogućnost šire selekcije materijala za svaki proizvod iz programa. Ovde je na raspolaganju izbor od 20 tkanina i 3 boje za metalne konstrukcije, dok su proizvodi od punog drveta dostupni u hrastu (crni ili natur lak). Zbog omogućene opcije biranja materijala, nameštaj iz ove kolekcije isporučiv je u roku od 15 dana.

Izvor: Prostoria d.o.o.

Prostoria, Polygon fotelja
Prostoria, Polygon fotelja