top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


GTD         X69      
  W    T      N   THY
TCO   E88     R      
3      N      T   FDM
MJ6           2      
Pretraga  
Novosti

Priznanja na Sajmu nameštaja 2022.

17.11.2022.

Na 58. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji se od 8. do 13. novembra 2022. godine održao na Beogradskom sajmu, žiri Beogradskog sajma doneo je odluku o dodeli priznanja proizvođačima, izlagačima i pojedincima u više kategorija.

Za najuspešnije izlagače na Sajmu, one koji su ponudili najbolja, najkvalitetnija i najinovativnija rešenja, predviđena je nagrada „Zlatni ključ”. Nagrada „Sajamski ključ” namenjena je učesnicima koji su dali izrazit doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i za ukupan sajamski nastup. 
Zahvalnicu za kontinuirani nastup na Međunarodnom sajmu nameštaja Beogradski sajam je dodelio kompaniji DRVOPROF - PLUS.

– Nagrada „Zlatni ključ” u kategoriji Nameštaj za stanovanje dodeljena je proizvođaču NUNC za proizvod  „Studio Lav”.
U ovoj kategoriji Nominacija je dodeljena firmi SOFA SOFA za proizvod „Dragees” proizvođača Calia Italia.

 

– „Zlatni ključ” u kategoriji Nameštaj za opremanje objekata dodeljen je proizvođaču MOKU za proizvod „Marina dining chair”, dizajner Lidija Petričević.
Nominacija je u ovoj kategoriji dodeljena generalnom distributeru za Srbiju FURNIX za proizvod „Play & Work sofa” proizvođača Nowy Styl Group.
 – U kategoriji Doprinos razvoju dizajna „Zlatni ključ” je dodeljen proizvođaču ZAVAR DESIGN za proizvod „Ugaoni radijator Flexus”, dizajner Zoran Jedrejčić.
 
– „Zlatni ključ” u kategoriji Najbolji mladi dizajner dobio je FILUM - work station za projekat „Radno-izlagačka stanica / Work exhibition station” autora Katarine Lončarević, Jelene Ruvidić, Natalije Bogdanović i Bojane Pašajlić sa studentima.
Nominacija je u ovoj kategoriji dodeljena VIŠOJ ŠKOLI LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNOSTI za proizvod „Sistem za odlaganje Folder”, autori: student Kristina Vasović, mentor Jugoslava Kljakić Donić. 

– Nagrada „Zlatni ključ” je u kategoriji Uređenje enterijera dodeljena proizvođaču BELGRADER za proizvod „Sto Shishmish” autora Luke Stambolića.

U ovoj kategoriji Nominacija je dodeljena firmi „STUDIJO WALLART” za proizvod „Zidna tapeta sa potpisom umetnosti”.


– U kategoriji Inovativne vrste nameštaja „Zlatni ključ” je dodeljen proizvođaču SIMPO za proizvod „Dvoiposed Adel”.


– U kategoriji Posebne vrste nameštaja Nominacija je dodeljena proizvođaču MOBI FURNITURE FACTORY za proizvod „Bračni krevet Sara”.

Nagrade „Sajamski ključ” dobili su:
– MATIS GROUP, Ivanjica, za asortiman izložbenog programa
– JUMIS LUXURY, Kočani, za kompletnu promociju proizvodnog programa
– DIGITEL, Čačak, za inovativna rešenja u industriji nameštaja

Dodela nagrada predstavlja vrhunac Sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, najznačajnijeg regionalnog događaja u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana. Ova priznanja važna su referenca u kreiranju prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identiteta Srbije i regiona.

Okupljajući ugledne kompanije iz ovog dela Evrope, sajam je i ove godine u fokus stavio nove ideje, premijere, vrhunski dizajn, kao i funkcionalan nameštaj svih vrsta i namena, kompanije potvrđenih vrednosti, ali i dizajnere mlađe generacije, koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu. 

Nagrade „Zlatni ključ” i „Sajamski ključ” sve dobitnike i nominacije stavljaju u međunarodni kontekst i izdvajaju kao izuzetne i upečatljive proizvode i stvaraoce u sferi industrije nameštaja.