top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


3           X7L      
U 3    Y    T C   H7T
PBD   WDX   A C      
  3    T    L L   QUF
  K         YNT      
Pretraga  
Novosti

Sajam kao odraz moći i potencijala sektora

08.02.2023.

O projektu  ALL4WOOD BALKANS za naš časopis je govorio Erdoan Dzeladin, regionalni direktor kompanije ITF iz Beograda.

– ALL4WOOD BALKANS je renomirani međunarodni sajam drvne industrije, iverice, parketa, prateće industrije nameštaja, alata i mašina za obradu drveta i dodatne opreme koji će se održati u Beogradu od 08. do 11. MARTA 2023. godine. U istom periodu organizovaćemo i Međunarodni sajam prozora, vrata, stakla i opreme-WINDOW SHOW BALKANS. Kompanija ITF  će na ovaj način omogućiti  povezivanje i razvijanje poslovanja sa renomiranim  kompanijama iz oblasti koje pokrivaju ove dve manifestacije. Oba sajma održaće se na ukupno 20.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora na Beogradskom sajmu, najvećem sajamskom prostoru u Srbiji. 

– ALL4WOOD BALKANS će omogućiti razmenu iskustva i novih pristupa u oblasti drvne industrije i biće glavna trgovačka platforma na kojoj će proizvođači mašina za obradu drveta i podindustrijski sektor nameštaja, koji su poslednjih godina dali ozbiljan doprinos privredi, pokazati kvalitet svojih proizvoda i konkurentnost koja može da se takmiči sa svetom. Pored Balkana u naše ciljno tržište uključujemo i zemlje istočne Evrope, jedno od najvažnijih tržišta u ovom sektoru – kaže Erdoan Dzeladin.

– U ALL4WOOD BALKANS smo za kratko vreme dostigli 90% popunjenosti izlagačkog prostora, što je privuklo veliku pažnju u celom regionu. To nam potvrđuje ispravnost odluke koju smo doneli na početku i daje nam nadu za potencijalni rast na srednji i duži rok. Izlaganje na sajmu je važno za kompanije koje žele da ojačaju i učvrste svoju poziciju, prošire svoja poslovanja i otvore nova tržišta. 

Zašto je Beograd izabran da bude centar ovog važnog događaja?

– Zato što je Balkan ozbiljno tržište i centar za snabdevanje proizvodima drvne industrije i mašina za obradu drveta, sa 22,4 miliona hektara površina pod šumom, izvozom šumskih proizvoda blizu 50 milijardi evra i izvozom nameštaja od oko 30 milijardi evra. Pored toga ocenili smo  nepostojanje jakog specijalizovanog sajma u regionu koji bi odražavao moć i potencijal sektora. To nam je pružilo priliku da ostvarimo naš cilj i da organizujemo sajam koji  će dovesti čitav sektor sa ovog geografskog prostora pod jedan krov. Takođe smo izabrali Srbiju jer nudi ekonomske, geostrateške i sektorske prednosti.

Šta ALL4WOOD BALKANS sajam, pored mašina, alata i opreme za industriju nameštaja i galanterije još može ponuditi i šta se još može videti?
– Sečenje drveta, dimezionisanje, zaštitu i farbanje, mašine za brušenje, prese i peći za sušenje kao i mašine za obradu drveta, a u grupi šumskih proizvoda izlagaće se: trupci, građa, sve vrste ploča, šperploča, parket, furniri, laminati, ivične trake, dekor papiri, vrata (površina, panel, ram, lajsne), zidni paneli.


Erdoan Dzeladin, regionalni direktor kompanije ITF iz Beograda

– ALL4WOOD BALKANS predstavlja raskrsnicu evropskih transportnih koridora, lak pristup evropskim plovnim putevima i železničkim mrežama, mogućnost obavljanja bescarinske trgovine sa ukupno 1,3 miljarde stanovnika uz potpisane sporazume o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, balkanskim zemljama, Turskom, Rusijom, SAD i Japanom. To je 24-časovna ekspresna dostava do vodećih evropskih destinacija drvnih proizvoda i industrije nameštaja, kao i savremeni sajamski objekti i infrastruktura.

– Na sajmu će se razmenjivati iskustva sa profesionalcima i stručnjacima iz drvne industrije, a izlaganjem i posetom sajmu dobićete nove i korisne ideje. Dobijate priliku da obogatite vaše tržište, promenite percepciju prema delovanju i poslu, istražite nova tržišta za razvoj vašeg poslovanja, da prikažete vaše inovacije u sektoru drvne industrije.

– Zato nemojte propustiti priliku da izlažete i posetite sajam ALL4WOOD BALKANS od 08. do 11. MARTA 2023. i rezervišite vaše mesto još sad – kaže gospodin Erdoan Dzeladin.


Više informacija možete pronaći na web stranici sajma: www.itf.rs 

Sve što vas zanima i želite da pitate možete na: e.dzeladin@itf.rs i jasminkasavic@itf.rs