top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


2F6         4F4      
3      P    U Q   SYT
WJT   6G1   42R      
  L    N      N   BGM
WAY         XO5      
Pretraga  
Novosti

Adriatic Wood Days 2016 u Dubrovniku

03.10.2016.

Adriatic Wood Days koji se održava od 2. do 5. oktobra 2016. u Dubrovniku i ove godine obrađuje aktuelne teme: upotrebu drveta i opremu za hotelijerstvo, pelet, nove tehnologije, cene trupaca i građe, evropske projekte, budućnost sektora, pozitivan učinak klastera, itd.
Ovogodišnje izdanje Adriatic Wood Days-a objedinjuje široki spektar tema u kojima dominira novi evropski pristup u sektoru, vidljiv kroz kaskadnu upotrebu drveta i produženje životnog veka proizvoda od drveta. Šest stručnih skupova će se tokom tri dana referirati na mnogobrojne aktuelnosti u Hrvatskoj te u zemljama Jugoistočne Evrope, uključujući i složene teme poput cena drveta, izdašnih poticaja za energetski sektor, nedostatka sirovine, upotrebe i finalizacije mekog drveta te razvoja investicija u sektoru.

Adriatic Wood Days (AWD) 2016 čine četiri tematski povezane, ali programski odvojene konferencije.

Osim četiri specijalizovane konferencije, organizovaće se i zajednička plenarna predavanja koja će biti veza između konferencija, a na kojoj će se obrađivati najaktuelnije teme iz sektora, pre svega tema evropskog modela kaskadne upotrebe drveta koju je EK nedavno predstavila.

PLENARNA PREDAVANJA / NAGLASCI AWD 2016:

  • €važnost setrifikovanja €
  • uloga centara kompetencija i otvoreni EU konkursi €
  • drvo kao energent u domaćinstvima €
  • predstavljanje nabavnog modela IKEA-e u JIE (tbc) €
  • smanjenje ilegalnih seča i uvoza drveta iz trećih tržišta €
  • ograničenja u kaskadnoj upotrebi kako koristiti više drveta na Mediteranu €
  • R&D u sklopu programa HORIZON 2020

AWD nudi i dva odvojena workshopa na temu ˝Klasteri i kriza u radu sektorskog organizovanja˝ te na temu ˝Palete i drveni ambalažni materijal˝ čime će se dodatno ojačati učinci četiri programske konferencije.

Prisustvujte na ovom prestižnom skupu drvoprerađivačkog i šumarskog sektora u jugoistočnoj Evropi i na Mediteranu te iskoristite priliku za dobijanje najaktualnijih evropskih i regionalnih informacija o stanju u sektoru i pravcima budućeg razvoja i ostvarite kontakte s ciljanim partnerima!

www.adriatic-wd.com