top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


HRU          H       
  U    P    BR    9GC
4IO   T6B    U       
X      P     O    E3D
RGT         BBI      
Pretraga  
Novosti

8. Kongres pilanara jugoistočne Evrope - prijavite se

20.09.2017.

Slavonski Brod, 28.9.2017.

Veliki odaziv učesnika! Kongres se seli u pozorišno-koncertnu dvoranu I.B. Mažuranić

Zbog velikog odaziva učesnika, program 8. Kongresa pilanara će se, umesto u prethodno najavljenoj srednjoj školi „Matija Antun Reljković˝, održati u pozorišno-koncertnoj dvorani „I.B. Mažuranić˝ (Trg Stjepana Miletića 12). U velikoj kongresnoj dvorani okupiće se predstavnici pilanske industrije i šumarstva, glavnih sektorskih institucija, naučno-istraživačke zajednice i mnogi drugi zainteresovani za aktuelne teme i ključne strateške, tehnološke i komercijalne novosti na području primarne prerade drveta. Informacije o cenama trupaca i piljene građe, nabavci i dostupnosti sirovine, novim tehnologijama sušenja, proizvodnji peleta i energije i drveta, privlače svake godine sve veći broj učesnika. Podaci prijavu za sudjelovanje na Kongresu dostupni su ovde.

Dolaze najvažnije EU sektorske lobistička udruženja

Veliki broj međunarodnih sektorskih organizacija, kao i udruženja iz EU i zemalja partnera koji aktivno podupiru 8. Kongres pilanara, već je najavilo svoj dolazak. Zahvaljujući intenzivnim aktivnostima Hrvatskog drvnog klastera u Briselu i članstvu u evropskim strukovnim asocijacijama, ovogodišnji Kongres su u svojstvu partnera podržali Europska udruga pilana (EOS) i Europska konfederacija drvne industrije (CEI-Bois). Radi se o najvažnijim sektorskim lobističkim udruženjima na nivou EU, čiji će se čelnici obratiti učesnicima i izložiti presek najnovijih informacija i trendova iz EU. Takođe, njihovi predstavnici će nekoliko dana provesti u Hrvatskoj te prisustovati studijskim posetama u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera.

Snažna podrška institucija! Hrvatske šume partner Kongresa

Poziv za 8. Kongres pilanara upućen je Uredu premijera te drugim nadležnim ministarstvima i tijelima iz Hrvatske i zemalja Regopna. Najavljeno je i učestvovanje ministra državne imovine, doc. dr. sc. Gorana Marića i visokih predstavnika Ministarstva poljoprivrede. Svoj dolazak su najavili i saborski zastupnici iz Odbora za poljoprivredu, gospodarstvo te rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo kao i niz drugih donositelja odluka iz Hrvatske i zemalja regije JIE. Partner ovogodišnjeg Kongresa je tvrtka Hrvatske šume d.o.o., čija je Uprava najavila aktivno sudjelovanje u programu. Kongres se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Predkongresne aktivnosti: Studijska poseta u Slavoniji (27.09.)

Bogat sadržaj Kongresa ove će godine biti upotpunjen studijskom posetom dan pre Kongresa (sreda 27.09.), u sklopu koje će zainteresirani učesnici moći posetiti neke od najboljih primera firmi iz pilanske industrije, uključujući energane na biomasu te druga zanimljiva tehnološka rešenja. Tako je predviđena poseta postrojenju u Dardi, gde se vrši rasplinjavanje biomase uz proizvodnju 495 kW električne energije i 800 kW toplotne energije. Investicija je započela krajem 2014., a glavni dobavljač tehnologije je Holzenergie Wegscheid, koji je slično postrojenje instalirao i u Njemcima. Po završetku aktivnosti, planirano je piće dobrodošlice i večera za učesnike studijske posete s uvaženim gostima iz EU i Bisela, kao i s predstavnicima institucija iz Hrvatske i Regiona (Prijave na info@drvniklaster.hr).

Rekordan odaziv slovenačkih pilana!

Jedan od partnera Kongresa je i novoosnovano slovenačko udruženje Zavod SLOLES, koja okuplja slovenske pilanare te trgovce piljenom građom. Najavljen je dolazak vodstva Udruge zajedno s predstavnicima tridesetak pilana. Kao jedan od preduslova za konkurentnost, ističu važnost tehnološke modernizacije proizvodnje te optimizaciju poslovanja i razvoja novih proizvoda, a cilj dolaska na Kongres je umrežavanje te intenziviranje saradnje sa sektorskim protagonistima iz Regiona. U tom smislu na Kongresu će biti potpisan sporazum o saradnji na nivou sektorskih udruženja Hrvatskog drvnog klastera i SLOLES-a, a nakon koordinacije s nadležnim telima, na Kongresu se očekuje i formalno potpisivanje partnerskog sporazuma na institucionalnom nivou, između resornih ministarstava.

Kongres tradicionalno atraktivan dobavljačima tehnologija

Tehnološke teme o visoko delotvornim i isplativim rešenjima, prednostima implementacije inovacija u pilanama, korištenju savremenih tehnika i rešenja za sušenje i brušenje, izgradnji kogeneracija u pilanskoj proizvodnji na 8. Kongresu pilanara predstaviće, između ostalog i preduzeća EWD, Weinig, Söderhamn Eriksson, Nigos Elektronik, Mühlböck, Polytechnik, Kohlbach, Ventex i mnogi drugi. Bez kvalitetne tehnologije, mašina i alata nije moguće proizvesti konkurentan proizvod pa je i ovogodišnji Kongres, osim tradicionalnih sirovinskih, komercijalnih i kadrovskih tema, prilika za upoznavanje s najnovijom svetskom tehnološkom ponudom u primarnoj preradi drveta.

PDF prijavu možete preuzeti ovde, popunite je i pošaljite e-mailom na: info@drvniklaster.hr ili na broj faxa: +385 (0)1 6329 113

Organizator:
Hrvatski drvni klaster
I. Kršnjavoga 1, 10000 Zagreb
Tel: +385 1 6329 111
GSM: +385 98 928 2610
E-mail: marketing@drvo-namjestaj.hr

7. kongres pilanara - 2016
Fotografija sa prošlogodišnjeg Kongresa pilanara JIE