top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


RSU         UE8      
  7    H      H   SQG
5UP   6PT   DD8      
  M    5    S     RRU
67G         83M      
Pretraga  
Novosti

Proizvodnja CLT ploča uskog formata prilika za mala i srednja preduzeća

15.11.2022.

Kompanija LEDINEK

Inovativnost – moć – izdržljivost

S razvojem automatske prese za automatizovanu proizvodnju zidnih i plafonskih elemenata od poprečno lameliranog drveta uskog formata, LEDINEK je ušao u segment opreme za proizvodnju uskih CLT ploča. Presa radi na bazi hibridnog pritiska. Sila se postiže kombinacijom sile preko vretena s električnim pogonima i sile pritiska koju stvara komprimirani vazduh. Presa omogućuje automatsku proizvodnju CLT segmenata u industrijskim razmerama u proizvodnim prostorima proizvođača te jednostavnu, brzu i efikasnu konstrukcijsku montažu objekata zahvaljujući montažnim elementima.
Na temelju navedenog LEDINEK je nedavno razvio i realizovao  kompletnu automatsku proizvodnu liniju za CLT ploče uskog formata. Proizvodna linija je namenjena manjim i srednjim preduzećima zainteresovanim za ulazak na CLT tržište. 


Glavna prednost linije je mogućnost presovanja panela dužine daski u paketima, a zatim zupčasto spajanje celih CLT panela u odgovarajuće dužine posebnom FJ blok presom. To daje mnoge mogućnosti i smanjuje ulazne cene jer nema potrebe za zupčasto spojenim lamelama, a hladna CLT presa je duga samo 6 metara.
Proizvodnju možete započeti s ograničenim sredstvima, a kasnije je modularno nadograditi na automatizovanu i povećati kapacitet linije. S potpuno opremljenom verzijom možete lako postići obim proizvodnje do 100 m3 po smeni. Takva verzija linije je stavljena u pogon u Portugaliji krajem prošle godine.


PODACI O PROJEKTU
Broj operatera: 5
Način proizvodnje CLT - hladno presovanje
Lepilo: PUR za CLT + Hotmelt za poprečne i uzdužne ploče
(poluproizvod za CLT tortu omogućuje potpuno automatsko rukovanje)


 

GLAVNE KOMPONENTE LINIJE
BLANJALICA LAMELA (MULTIPLAN)
PRESA ZA PLOČE (Z-PRESS 6)
CLT PRESS (XM-PRESS 6)
CNC PORTALNI CENTAR (HUNDEGGER)
FJ PRESS (BLOK PRESA)
ZAVRŠNO BLANJANJE (SUPERLES)


www.ledinek.com