top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


4WP         1K5      
X G    W    I X   KRB
IR4   FRQ   H T      
H 8    I    X K   U12
3PW         TS9      
Pretraga  
Novosti

Poziv na konferenciju drvne industrije i šumarstva u Briselu

04.07.2016.

U Briselu se 12. i 13. jula 2016. u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera i središnje europske udruge za drvnu industriju CEI-BOIS održava konferencija pod nazivom: Ulaganja u šumarstvo i preradu drveta u zemljama jugoistočne Evrope.

Ovogodišnje izdanje konferencije u dva dana predviđa niz aktivnosti, tematskih sastanaka, prezentacija, rasprava, međusektorskih dijaloga te panel rasprava uz učešće relevantnih firmi, institucija i evropskih udruženja, kako bi učesnici iz sektora dobili bolji uvid u evropska sektorska kretanja i trendove. Zainteresovane firme i pojedinci će moći učestvovati na određenim B2B sastancima s potencijalnim evropskim partnerima.

Struktura učesnika
Uz drvno-prerađivačke i šumarske firme, na konferenciji će biti i predstavnici evropskih strukovnih asocijacija, važnijih preduzeća, razvojnih banaka, lobističkih firmi, kao i evropskih i globalnih sektorskih sajmova. U Brisel dolaze i naučno-obrazovne institucije, sektorski analitičari, predstavnici pojedinih regiona i JLS i svi drugi zainteresovani za bolje pozicioniranje sektora šumarstva i prerade drva u glavnom gradu EU.

Ciljevi ove konferencije i poslovne posete uključuju upoznavanje s radom EU institucija i evropskih strukovnih udruženja, kao i predstavljanje dobrih poslovnih praksi. Naravno, glavni interes učesnika odnosi se na upoznavanje s mogućnostima privlačenja sredstava iz EU fondova i uz dobijanje potpunije slike o mogućnosti što delotvornije korištenja EU financiranja. Sveobuhvatni tematski naglasci pokrit će sledeća područja: dostupnost drvne sirovine, gradnja drvetom, inovativno šumarstvo, kogeneracije i bioenergija, sajmovi i međunarodni marketing, dizajn i kreativna konkurentnost, parket, vrata i prozori - energetska efikasnost, međusektorska saradnja, problemi financiranja te sektorski policy making.

Dio aktivnosti održava se u Evropskom parlamentu
Konferencija se održava uz podršku hrvatske euro-zastupnice Marijane Petir koja će zajedno s drugim kolegama ugostiti učesnike u Europskom parlamentu na posebnom tematskom sastanku. Predviđena su važna predavanja o evropskim sektorskim politikama, prognozama te prezentacije izabranih tema iz zemalja jugoistočne Evrope. Celokupni program konferencije bit će prevođen na hrvatski, odnosno engleski jezik.

Više informacija možete pronaći u materijalima na linkovima ispod, a oko prijava za učestvovanje i drugih pojedinosti možete dobiti informacije na:
mail@drvo-namjestaj.hr ili na telefon +385 1 6329 111.

prerada-drva-brisel-2016-informacije.pdf

prerada-drva-brisel-prijava.pdf