top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 R          P        
4G     6    J K   2RT
 3    FO9   FOO      
 G     F      E   9OH
X7S           C      
Pretraga  
Novosti

Stručni skup - Korištenje EU fondova u drvnoj i prerađivačkoj industriji

30.09.2017.

Stručni skup - KOrišćenje EU fondova u drvnoj industriji

Hrvatski drvni klaster i Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću pozivaju na stručni skup pod nazivom: Korištenje EU fondova u drvnoj i prerađivačkoj industriji koji će se održati 06.10.2017. u Sarajevu u sklopu 11. Međunarodne konferencije RIM 2017.

Pridružite se regionalnim stručnjacima iz BiH, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, predstavnicima drvoprerađivačke industrije, nadležnih institucija i organizacija te međunarodnim ekspertima iz zapadne Evrope i Brisela te se upoznajte s ključnim informacijama oko funkcioniranja EU, korištenja EU fondova i pripreme projekata.

NAGLASCI SKUPA:

  • Zašto šumarstvo i drvna industrija slabo koriste EU fondove?
  • Postoje li kadrovski kapaciteti za prijave na natječaje i apliciranje?
  • Kakva je uloga nacionalnih institucija u promociji EU fondova?
  • Mogu li se nabavljati nove ili polovne tehnologije?
  • Kakva je uloga konzultanata u pripremi i ispunjavanju natječajne dokumentacije
  • Koji se natječati prijavljuju u Sarajevu, a koji u Briselu?

Učestvovanje na stručnom skupu je bez naknade za predstavnike šumarstva i drvne industrije, uz obaveznu registraciju na: info@drvniklaster.hr ili na +385 1 6329 111 (Hrvatski drvni klaster).

Više informacija o ovom skupu možete pronaći u programu.


Konferencija RIM 2017

Naučna konferencija RIM - Razvoj i modernizacija proizvodnje, ove godine se održava u Sarajevu (hotel Hills) od 4. do 7.10. u organizaciji Tehničkog fakulteta Bihać. Konferencija tematski obrađuje istraživanja i razvoj proizvodnih sistema i tehnologija u inženjerstvu, građevinarstvu i drvno-industrijskoj proizvodnji, a područja radova uključuju i tehnologije i tehnike u elektrotehnici, elektronici, računarstvu i informatici. Potvrđen je dolazak predavača iz SAD-a, Rusije i Nemačke, budući da se konferencija bavi obradom međunarodnih primera visokih tehnologija i održivog razvoja, zaštite okoline, dizajna i primene sistema kvalitete.

Za više informacija o konferenciji RIM 2017 posetite službenu web stranicu konferencije ili pošaljite upit na: tfb.rim@gmail.com.