top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


QIJ          C       
C      N    C5    7HM
4QU   T3K    S       
5 1    W     W    A16
YNT         EHU      
Pretraga  
Novosti

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA - 2K POLIESTERSKI FILERI ZA DRVO

10.06.2016.

IDEALNO REŠENJE ZA POPRAVKE I REPARACIJE VEĆIH OŠTEĆENJA NA DRVENIM POVRŠINAMA

Sanacije većih i ozbiljnijih oštećenja, ne samo filma premaza, već i samog supstrata (masiv drveta, medijapan ili furnirani medijapan) često predstavljaju veliki izazov u segmentu površinske obrade elemenata u enterijeru i eksterijeru.

Pri površinskom tretmanu supstrata sa određenim oštećenjima, upotrebom standardnih industrijskih podloga, čak i onih sa većim procentom suve materije, nije moguće dobiti željeni efekat idealno ravne i zapunjene površine. Samim tim nepravilnosti ostaju uočljive, a veoma često uzrokuju i diskoloraciju lakiranih površina.

Korišćenjem konvencionalnih akrilnih filera može se rešiti problem ujednačavanja tona, ali se ne mogu postići odgovarajući rezultati zapunjavanja, pre svega, jer njihova namena nije sanacija velikih pukotina na drvetu ili oštećenja koja su nastala mehaničkim putem.
Često se dešava da se oštećenja, primenom neke od alternativnih metoda, saniraju samo privremeno. U tim slučajevima, usled mikro-kretanja drveta dolazi do odvajanja filera ili čak penetracije u sam supstrat zbog njegove poroznosti.

Fabbrica doo u saradnji sa kompanijom BORMA WACHS nudi tržištu idealno rešenje koje omogućava da procedura sanacije velikih oštećenja postane laka i jednostavna uz SPECIJALNI 2K POLIESTERSKI FILER.

Dvokomponentni poliesterski filer za drvo je proizvod izuzetnih karakteristika sa odličnim mogućnostima zapunjavanja. Idealan je za sanaciju većih oštećenja različitih supstrata, kao i oštećenja nastalih na površinama koje su mehanički opterećene ili izložene habanju.

Za razliku od standardne ponude 2K poliesterskih filera koji se koriste u drugim granama industrije, SPECIJALNI 2K FILERI iz Borma wachs programa u sebi sadrže vlakna drveta, tako da pored toga što odlično zapunjavaju površinu na koju se nanose, obezbeđuju izuzetnu dimenzionu stabilnost elementu bez opasnosti od naknadnog pucanja, odvajanja od ivica oštećenja ili penetracije u sam supstrat.

SPECIJALNI 2K FILERI dostupni su u velikom broju različitih tonova koji se mogu međusobno mešati u cilju postizanja željene nijanse koja je najpribližnija tonu supstata koji se tretira.

VAŽNE KARAKTERISTIKE:

  • Jednostavna primena
  • Mala potrošnja
  • Brzo sušenje
  • Odlična adhezija na različite vrste supstrata (masiv, medijapan i furnirani medijapan)
  • Lako brušenje
  • Dobro prijanjanje premaza kojima se površina naknadno lakira

2K poliesterski filer za reparaciju dostupan je u nekoliko različitih pakovanja:

Raspoloživost u malom, praktičnom pakovanju od 125 ml omogućava primenu bez opasnosti od sušenja proizvoda, ukoliko ambalaža nije adekvatno zatvorena.

PALETA RASPOLOŽIVIH TONOVA:

1950-05 2K PE FILER – TON BOR
1950-08 2K PE FILER – TON SVETLO DRVO
1950-10 2K PE FILER – TON ARIŠ
1950-17 2K PE FILER – TON TIK
1950-30 2K PE FILER – TON TREŠNJA
1950-50 2K PE FILER – TON BELO
1950-51 2K PE FILER – TON HRAST
1950-52 2K PE FILER – TON TAMNI HRAST
1950-59 2K PE FILER – TON ORAH
1950-63 2K PE FILER – TON TAMNI ORAH
1950-70 2K PE FILER – TRANSPARENTNI
1950-99 2K PE FILER – TON TAMNO DRVO

POGLEDAJTE TONOVE IZ NAŠE TON KARTE 2K PE FILERA

Testirajte samostalno i uverite se u izuzetne karakteristike i kvalitet ovih proizvoda.

Za sve dodatne informacije tehnička služba Fabbrica doo Vam stoji na raspolaganju!