top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


NY5         X4N      
T      L    G U   KRG
TW8   X3A   W7U      
D Q    H      X   IKL
TPX         RDW      
Pretraga  
Novosti

Kreativna radionica Dizajn igralište – Design Playground

07.03.2017.

Osamice za poneti je tema najnovije, devete po redu međunarodne Kreativne radionice Dizajn igralište – Design Playground Tehničke škole Drvo art. Iza ovog neobičnog naziva kriju se proizvodi koji služe za zvučnu izolaciju u javnom i radnom prostoru. Osim škole domaćina, na Radionici učestvuju srednjoškolci iz njihovih partnerskih škola iz EU i Škola za dizajn iz Beograda. Radionica će se održati u prostorijama Škole u periodu od 6. do 10. marta 2017.godine. U toku Radionice, učenici pod mentorstvom nastavnika prave prototipove osamica. Ovoga puta, učesnici radionice će se oprobati u kombinovanju tradicionalnih i novih materijala, tj. drveta i rauvolet traka. Radovi nastali u toku radionice biće izloženi u Muzeju primenjene umetnosti, od 10. do 17. marta 2017. Otvaranje izložbe je zakazano za petak, 10. marta u 18 časova.


Privatnost, akustička regulacija i smanjenje buke u javnim prostorijama i radnom okruženju su najizazovnije teme savremenog dizajna što je bio razlog da škola organizator postavi tako složen zadatak pred učesnike ove kreativne radionice. Prvog dana, učesnici su predstavili svoje idejne projekte a do kraja nedelje radiće na izradi prototipova osamica za koje su našli inspiraciju u starim govornicama, školjkama, lalama, geometrijskim oblicima, simbolima društvenih mreža... pa čak i u opasnim životinjama poput kobre. Upijanju zvuka doprinosi materijal poznat kao rauvolet trake pravljene od specijalne vrste plastike sa perforacijom po celoj površini koje u svojim komorama sadrže fiber materijal za upijanje zvuka. Na našem tržištu su veoma malo korišćene, a za ovu priliku ih donirala nemačka kompanija Rehau sa kojom Škola sarađuje već četiri godine.
Interesantno je da se u vreme kada se na sva zvona govori o uvođenju dualnog obrazovanja kod nas, jedna škola može pohvaliti višegodišnjom saradnjom sa inostranom kompanijom i to na inicijativu same kompanije.


Sve dosadašnje radionice su imale mnogo uspeha te su radovi nastali u toku radionica bili izlagani na brojnim značajnim manifestacijama u oblasti dizajna ne samo kod nas već i na prestižnim svetskim manifestacijama poput Međunarodnog sajma nameštaja u Milanu, Sajma industrijskog dizajna u Madridu, Međunarodnog sajma nameštaja u Singapuru, INTERZUM sajma u Kelnu i Međunarodnog sajma nameštaja u Štokholmu.

Tehnička škola DRVOart vas poziva:

Pozivnica na izložbu Kreativne radionice Dizajn igralište – Design Playground Tehničke škole Drvo art