top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


MPG         E91      
R 9    P    P     65O
Q 5   J2T   C36      
C J    I    Y 3   J3B
YLN         88D      
Pretraga  
Novosti

Održivost bez buke

06.04.2023.

Kaindl
Foto: Arhiva Kaindl

FLOORganic unosi dašak svežeg vazduha u novu KAINDLovu kolekciju podnih obloga - KAINDL FLOORING collection 2023. Sa ovom novom linijom podnih obloga, kompanija čini još jedan, veoma odlučujući korak ka održivosti. U novoj kolekciji podnih oboga, asortiman ove vrste proizvoda je proširen za još devet dekora.

Podovi otporni na vlagu

Dve velike zamerke laminatnim podovima su: buka prilikom hodanja kao i osetljivost na vlagu. Sa kolekcijom AQUA PRO – KAINDL je rešio problem osetljivosti na vlagu, dok je upotpunjenjem AQUA PRO kolekcije sa novim FLOORganic laminatnim podovima rešen i drugi nedostatak – buka prilikom hodanja.
Obnovljivi materijali su budućnost - to je ono što se imalo u vidu prilikom stvaranja FLOORganic laminatnih podova. AQUA PRO HDF ploča jezgra otporna na vlagu ne sadrži PVC, a integrisana ECO podloga je istovremeno ekološka i otporna na vlagu, što utiče na bolju zvučnu izolaciju i zaštitu od isparenja. ECO podloga se proizvodi od vlakana drveta koja se mogu reciklirati i fiksna je komponenta podne obloge. 
Proizvod ima brojne prednosti: garantuje visok kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru, može se reciklirati i veoma otporan na habanja i grebanja. Pored toga, kao glavna prednost se ističe primetno smanjenje buke prilikom hodanja, čak 32%.

Zdrav život i lako postavljanje

KAINDL u svojoj proizvodnji svesno izbegava plastiku i pakuje svoje podove u ekološki prihvatljive kartonske kutije. Podovi impresioniraju svojom visokom otpornošću na vlagu, malom visinom prilikom ugradnje, kao i samozatvarajućim profilom pera i utora, olakšavaju ugradnju. Zahvaljujući integrisanoj ECO podlozi, izolaciji od buke prilikom hodanja, koja predstavlja i parnu barijeru, ugradnja se vrši u jednom koraku čime se štedi vreme. Osim toga, podovi se lako čiste, odbijaju prljavštinu i imaju antimikrobna svojstva. Zbog toga ne predstavljaju plodno tlo za mikroorganizme kao što su bakterije i plesni.

Jednostavno lepa

Pored svih ovih prednosti, jedna stvar bi se gotovo mogla prevideti: privlačan izgled dekora. Svaki dizajn je pun uzbudljivih detalja i elegantne igre boja. Dekorativne linije hrastovog drveta, oraha i bora se karakterišu aktuelnom floskulom „vidi i oseti”; sa svojom širokom paletom dizajna, zadovoljavaju svaki ukus - od potcenjene elegancije do izražajnog stila starog drveta i gotovo smelih boja. Devet dodatnih drvo dekora, sa jedne strane u visokom sjaju i sa druge strane sa ultra-mat prirodnom strukturom starog drveta, upotpunjuju već postojeću FLOORganic liniju proizvoda u novoj kolekciji FLOORING 2023.

Odgovorno korišćenje prirodnih resursa je glavni cilj kompanije KAINDL. Recikliranje, zaštita klime i ekološki lanac vrednosti deo su KAINDL-ove korporativne kulture.
Kao i nova celokupna kolekcija FLOORING 2023, FLOORganic je već dostupan kao asortiman od januara 2023. uključujući odgovarajuću dodatnu opremu. 


Saznajte više na www.kaindl.com   •   +381 064 802 06 43    •   dmihajlovic@kaindl.com