top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


65M         E64      
  K    X    K     1I8
HXM   FI6   PWG      
  R    O      B   9R8
TFI         72J      
Pretraga  
Novosti

Weinig - predstavljena nova CNC rešenja za izradu nameštaja i okvira

01.10.2017.

Weinig je napravio novi dodatak za sistem Conturex CNC
Weinig C 125 Vario Furniture: Paralelno punjenje za proizvodnju vrhunskog nameštaja

Weinig je napravio novi dodatak za sistem Conturex CNC sa novim rešenjima za konstrukciju nameštaja i okvira. C 125 Vario Furniture se zasniva na dokazanoj patentiranoj tehnologiji steznih stolova i kombinuje maksimalan izlaz sa optimalnom fleksibilnošću. Novi sistem je dizajniran kao dvokomponentni sistem sa posebnom tehnologijom stezanja. U skladu sa dizajnom, C 125 Vario Furniture može paralelno da vrši punjenje i istovar. Ovakav način rada omogućava obradu od 2 dela u minutu prilikom obrade nameštaja. Dve interpolirajuće glave sa 5 osa osiguravaju optimalnu fleksibilnost sa kompleksnim zakrivljenim delovima. Bafer za velike delove koji prima do 240 delova omogućava kontinuiranu proizvodnju u automatskom modu rada. Integracija u sistem Weinig Solid Wood Work Flow (WF) obezbeđuje dinamičke procesne sekvence koje se optimizuju u realnom vremenu. Iza toga se nalazi integrisano softversko rešenje od ideje pa sve do gotovog proizvoda. Pored prednosti standardizovanog skupa podataka za sve proizvodne procese i sve periferne uređaje, WF uključuje identifikaciju delova putem različitih procesa, administriranje podataka o radnoj površini, interfejs sa uglovnim jedinicama i nadgledanje preko aplikacije i računara. Zbog sveobuhvatne digitalne arhitekture, WF je idealan za virtuelno puštanje u rad.

Jedna jednostavna tehnologija stezanja: Optimalna preciznost čak i sa kratkim delovima
Jednostavna tehnologija stezanja: Optimalna preciznost čak i sa kratkim delovima

Jedan od vrhunaca C 125 Vario Furniture je novi Weinig CAM. Ovo je 3D CAD/CAM sistem koji se može integrisati u svaki Conturex. Jednostavno i brzo programiranje je samo jedan od mnogih izvanrednih kvaliteta. Kao geometrijski baziran sistem, Weinig CAM takođe nudi kompletan program za crtanje sa svim potrebnim komandama. Svi standardi CAD formata, kao sto su dxf, dwg, solid, stl, rhino i parasolid, su podržani. Za razliku od konvencionalnih sistema koji ne nude površinsku 3D obradu, Weinig CAM uključuje i 3D 5-osnu interpolaciju. Druge pogodnosti korisnicima uključuju veću pouzdanost zahvaljujući detaljnoj simulaciji do pojedinačnih operacija, jednostavnom radu putem makro programiranja i modularnog dizajna od 2D do 3D interpolacije. Štaviše, Weinig CAM značajno povećava fleksibilnost. Za razliku od sličnih sistema, instalacija se odvija u kancelariji. Menadžer proizvodnje Michael Hemmerich: "Ovo nije samo opšti tehnički trend, već je potpuno konzistentan jer je Conturex potpuno automatizovana proizvodna mašina."

Weinig CAM: Kreiranje savršenog radnog komada brzo i jednostavno (screenshot)
Weinig CAM: Kreiranje savršenog radnog komada brzo i jednostavno (screenshot)

Sa sistemom C 125 Vario Furniture, Weinig označava novu prekretnicu u evoluciji sistema Conturex. Međutim, dizajneri već razmišljaju dalje: Dugoročni cilj najnovije faze razvoja je da ponudi individualna automatska rešenja za širok spektar rešenja u sektoru nameštaja.

Izvor: weinig.com
Preveo i pripremio: Milan Blagojević