top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 A          B        
9U     H    9 C   3S6
 9    C31   OTT      
 1     K      B   QGH
I8T           Y      
Pretraga  
Novosti

ZAGREJMO SIGURNU KUĆU - humanitarna akcija

24.05.2017.

Nedavno su u TV emisiji „A sada, Rada“, Šumarski fakultet i autor emisije, pokrenuli nacionalnu humanitarnu akciju „Zagrejmo Sigurnu kuću“ za obezbeđivanje kotlarnice za objekte Sigurne kuće u Beogradu.

Reč je o simboličnoj aukciji predmeta koje su od početka sezone u emisiji pravili profesori i studenti Šumarskog fakulteta.

Ideja je da ovi predmeti budu simbol učešća u široj humanitarnoj akciji za sve one koji žele da novčano pomognu trajno rešenje problema zagrevanja svih objekata sigurne kuće.

Koncept „Sigurna kuća“ u Beogradu podrazumeva četiri objekta na istom placu na teritoriji opštine Rakovica (3x125m2 + 60m2). Osim tri objekta za namenu zbrinjavanja žena i dece – žrtava porodičnog nasilja, postoji i dečji vrtić kao zaseban objekat, namenjen dnevnom boravku dece (dok zaposlene majke,  štićenice Sigurne kuće, rade). Objektima Sigurna kuća u Beogradu rukovodi nevladina i humanitarna organizacija „Savetovalište protiv nasilja u porodici“ .

Troškovi sadašnjeg načina grejanja Sigurne kuće su vrlo visoki a NHO Savetovalište nije u mogućnosti da iz sopstvenih sredstava finansira rešenje jedinstvenog grejnog sistema. Uspostavljanjem jedinstvenog i ekonomski isplativog grejnog sistema (postavljanjem kotlarnice), trajno bi bio rešen problem zagrevanja prostorija u kojima se tokom čitave godine zbrinjavaju žene, žrtve porodičnog nasilja, i njihova deca, iz cele Srbije...

Pozivamo Vas da nam se pridružite – da se u akciju uključite u svojstvu donatora, kako bismo ovaj plemeniti cilj zajedno ostvarili.

Vremenske odrednice:

April i maj 2017. godine

  • Prikupljanje potrebnog novca za pripremu terena i nabavku svih elemenata konstrukcije kotlarnice za Sigurnu kuću.

4. ili 11. jun 2017. godine

  • Predstavljanje svih donatora akcije u TV emisiji „A sada, Rada“
  • Javna aukcija dekorativnih predmeta za enterijer i eksterijer, koje su tokom proteklih 30 emisija dizajnirali i napravili studenti Šumarskog fakulteta iz Beograda. Sav prihod od aukcije ovih predmeta namenjen je akciji „Zagrejmo Sigurnu kuću“.

Sa željom da akcija bude potpuno transparentna, pri NHO „Savetovalište protiv nasilja“ otvoren je namenski žiro račun za donacije humanitarnoj akciji „Zagrejmo Sigurnu kuću“. Takođe, za svaku donaciju prethodno će se sklapati Donatorski ugovor (donator i Savetovalište).

Učešćem u humanitarnoj akciji u svojstvu donatora, postaćete partneri projekta i pridružiti se svima koji su do sada uzeli učešće u ovoj plemenitoj inicijativi.

Imajući u vidu značaj akcije, namenjene što kvalitetnijoj i društveno-odgovornoj brizi o štićenicama Sigurne kuće u Beogradu - žrtvama porodičnog nasilja - nadamo se da ćete razmotriti naš predlog i pozitivno ga rešiti.

Srdačno,

Radmila Đurić, TV autor

Univerzitet u Beogradu Šumarski fakultet
Dekan: prof. dr. Ratko Ristić
Prodekan za finansije: prof. dr. Zdravko Popović

Kontakt: radadj1@gmail.com; zdravko.popovic@sfb.bg.ac.rs

Ovde možete više pročitati o Siurnoj kući.