top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


ERK         IGT      
  R    J      K   PHY
  8   UML     P      
  D    S      U   XGC
  J           U      
Pretraga  
Novosti

ZAVRŠEN ŠESTI RENEXPO BiH SAJAM U SARAJEVU

30.10.2019.

Poslednji kvartal oktobra u Sarajevu je obeležen temama zelene ekonomije i održivog razvoja. Po šesti put sajam RENEXPO® BiH ugostio je veliki broj stručnjaka, 45 kompanija, 1800 posetilaca, konferencije su zabeležile rekordnu posetu sa čak 800 učesnika. Obrađene su aktuelne teme vezano za životnu sredinu i razmenjena iskustva u oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, upravljanja otpadom, vodosnabdijevanja, upravljanja otpadnim vodama i muljem.

Događaj je podjednako zainteresovao privatna i javna preduzeća, otvarajući debate o efikansom upravjanju energijom, kroz sprovođene sistema energetskog menadžmenta, korišćenju obnovljivih izvora energije u daljinskom grejanju, reformi komunlanih usluga. U programu su učestvovali stručnjaci iz uprave javnih preduzeća, institucija, kao i privatnih kompanija koje primenjuju mere održivog poslovanja.

Pored inovativnoh tehničkih i tržišnih podataka predstavljeni su dostupni modeli finansiranja. Najviše pažnje je posvećeno programima Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD), namenjenim za finansiranje projekata održivog urbanog razvoja i energetskih projekata za modernizaciju daljinskog grejanja, a to su ReDEWeB (Renewable District Energy in the Western Balkans) i Green Cities. Za manje projekte energetske efikasnosti finansijske proizvode predstavili su Partner MKF i UniCredit Bank d.d.


Foto: www.renexpo-bih.com

Organizator sajma REECO International, pionir u promovisanju koncepta održivog razvoja u mnogim evropskim zemljama, s ponosom ističe da ovaj uspešan koncept u Bosni i Hercegovini, tradicionalno privlači pažnju stručne javnosti, stranih investitora i industrije.

"Dugoročni cilj skupova RENEXPO® u zemljama Zapadnog Balkana je da postavi jake temelje svaremenim trendovima poslovanja, koji se baziraju na odgovornom korištenju i očuvanju prirodnih resursa. Pored domaćih i stranih institucija, najznačajnijeg partnera vidimo u odgovornim i ekološki svesnim građanima.

U cilju unapređenja regionalne saradnje RENEXPO® proširuje aktvnosti na nova tržišta i najavljije sljedeći sajam u Severnoj Makedoniji u Skopju od 3 do 4. decembra 2019. godine.

Više informacija možete pročitati ovde.