top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


C6S         ATM      
M      6      K   1H7
KIR   XJ5     O      
3 D    Y      T   QMU
JL8           Q      
Pretraga  
Novosti

Zlatni i Sajamski ključevi za najbolje na 57. Sajmu nameštaja

07.11.2019.

Zlatni i Sajamski ključevi za najbolje na 57. Sajmu nameštaja

„Zlatni ključ“, prestižna nagrada Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, na 57. izdanju dodeljena je najuspešnijim izlagačima u pet kategorija.

O dobitnicima je odlučivao internacionalni stručni žiri, kojim je predsedavala Francesca De Ponti, a članovi su bili: Branko Nikolić, Marko Sousa Santos, Gorazd Malačić i Tanja Jović.

Zlatni ključ za najboljeg mladog dizajnera pripao je timu arhitekata ABOVUS ARCHITECTS – „VAL – Desk Organizer“ – pametan dizajn.

Zlatni ključ za najboljeg mladog dizajnera pripao je timu arhitekata ABOVUS ARCHITECTS – „VAL – Desk Organizer“ – pametan dizajn.
Abovus Architects, „Val – desk organizer“

Zlatni ključ u kategoriji doprinos razvoju dizajna dodeljen je profesorki JELENA MATIĆ, dok su Nominacije dodeljene Milanu Kajganiću za „1+1 Element“ i Bogoju Bojoviću za „Tender kolekciju“.

Zlatnim ključem za art direkciju nagrađen je proizvođač GARDA.

Ove godine Zlatni ključ za iznenađenje sajma / dobar početak dobila je kompanija FAGUS, dok je Nominacija pripala proizvođaču RAST.


FAGUS, Nagrada za Iznenađenje Sajma/Dobar početak
 

Zlatnim ključem za najbolji proizvod ovenčana je kompanija NUNC za sistem „ALA“ dizajn: STUDIO RU:T i Nataša Njegovanović.

Nunc, Sistem „Ala“, Nagrada za Najbolji proizvod
Nunc, Sistem „Ala“, Nagrada za Najbolji proizvod

Nominacije su dodeljene proizvođaču GAZZDA za proizvod: „MUNA Lounge chair“, dizajn: Salih Teskeredžić i proizvođaču: GIR za proizvod: „CURVE High table“, dizajn: Aspekt Studio.


Zlatni ključ za Doprinos razvoju dizajna pripao je Jeleni Matić, profesorki projektovanja nameštaja na Odseku za tehnologije drveta Šumarskog fakulteta.

Od ove godine na Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije zajedničku nagradu dodeljuju Beogradski sajam i Blic Žena. Prva takva nagrada „Sajamski ključ“ pripala je kompaniji Mobi Furniture iz Beograda, koja je na sajmu prikazala širok asortiman izložbenog programa i nameštaja koji proizvodi za kompletno opremanje domova. Nagradu su na svečanoj ceremoniji održanoj tokom treće sajamske večeri dodelile Danka Selić, generalna direkotorka Beogradskog sajma i Sandra Subotin Čobanin, gl. i odg. urednica Blic žene.

Pored ove nagrade koja će postati tradicija, Beogradski sajam je nagradu Sajamski ključ dodelio u još tri kategotije. Za kontinuirano unapređenje sajamske prezentacije nagrađena je kompanija Radović – Enterijer iz Požege, dok je za ukupan sajamski nastup „Sajamski ključ“ pripao kompaniji Mita iz Leskovca. Sajamskim ključem za kompletnu promociju proizvodnog programa nagrađena je kompanija Matis iz Ivanjice.