top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


UAB          6       
  A    G    CG    IRH
QY5   63U    O       
  8    B     6    2K1
MFJ         SE8      
Pretraga  
Novosti

Superles, višestrana široka blanjalica - sada sa novim funkcijama

28.05.2021.

Ledinek izveštava o daljem razvoju njihove TOP serije sistema za blanjanje visokih perfomansi za zahtevnu finalnu obradu dužinskog spajanja masivnog drveta i lepljenog lameliranog drveta - poznat po izvrsnoj završnoj obradi površine greda i zbog toga je veoma popularan u takvim proizvodnim pogonima - što sada omogućava konačnu površinsku obradu CLT elemenata širine do 1.250 mm sa traženim kvalitetom vidljive stambene površine.

Ledinek je razvio novu oscilirajuću brusnu traku za finalno brušenje dve glavne površine nakon blanjanja. Tokom istog prodora bočni profili za montažu na licu mesta mogu se lako završiti na CLT elementima.

Ovim novim razvojem Superles serija je takođe vrlo pogodna za manje i srednje veličine CLT-a, lepljenog lameliranog drveta i linije dužinskog spajanja masivnog drveta kao i za hibridne proizvodne linije takvih proizvoda.

U kombinaciji sa opcionim žlebom, udubljenom površinom, žlebom i brusnim jedinicama, ove mašine se mogu prilagoditi svim zahtevima kupaca. Pored toga, dostupne su vertikalne jedinice sa dužinom alata od 630 mm i pozicioniranjem visine vretena za alate od 330 mm.

Prebacivanje između blanjanja (lepljenog lameliranog drveta) i oblikovanja (CLT elementi, profilisani trupci ili grede) moguće je pritiskom na dugme, a takođe mogu da se obrade i lepljene lamelirane grede debljine 600 mm. Prva mašina ove vrste uskoro će biti instalirana kao deo potpuno novog koncepta postrojenja Ledinek CLT na području EU.

Više o Superles seriji možete pogledati na linku.