top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 1          F1N      
GH     L    F 8   LTU
 4    2OI   2 7      
 Q     F    R X   4O1
T82         A5C      
Pretraga  
Novosti

Raste internet prodaja nameštaja

22.07.2020.


Garnitura Chioce, Feydom

Korona pandemija usporava svetsko tržište i prekida stare prodajne lance, ali otvara i nove prodajne kanale putem interneta. Mnoge internet kompanije čije je poslovanje bilo ugroženo, preorijentisale su delatnost na online prodaju.
Proizvođači i trgovci u krizi lakše prihvataju nove, inovativne digitalne strategije poput digitalnog marketinga, uključujući i prodaju i oglašavanje putem društvenih mreža, kao i pojavu različitih oblika savetovanja putem video poziva. Posebno je zanimljiva mogućnost beskontaktne isporuke između dostavljača i kupaca, koja se pokazala vrlo uspešnom i primerenom tokom trajanja pandemije.
Blueport Commerce, jedna od vodećih platformi za pomoć trgovcima u izradi veb lokacija i pružanja boljih usluga i potsticanje online kupovine, je krajem maja objavio kako je od početka krize COVID-19 zabeležio veliko povećanje internet prodaje nameštaja, jer je na navedenoj platformi online prodaja u aprilu povećana za 81% u odnosu na kraj prošle godine, a navedeno razdoblje od stručnjaka ocenjeno je kao period istorijsko visoke prodaje nameštaja. Pojedini oglašivači su na platformi ostvarili znatno veću internet prodaju premašivši ukupnu prošlogodišnju prodaju u istom razdoblju (kako na mreži, tako i kroz prodaju u trgovinama).
Modularni kaučevi i sedeće garniture za dnevne sobe kao i delovi nameštaja za trpezarije su najprodavaniji online proizvodi, budući da tokom krize dolazi do izražaja snažni interes kupaca za dodatno uređenje doma jer korisnici nastoje što bolje i komfornije iskoristiti produženi boravak kod kuće.