top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


8PA         11S      
  4    D    1 S   47A
F4G   T94   4 O      
4      2    1 B   YTP
S8E         A6N      
Pretraga  
Novosti

XYLEXPO 2014 otvara budućnost

08.05.2014.

Svetsko bienale - izložba tehnologije u drvnoj industriji i repromaterijala za industriju nameštaja - od 13. do 17. maja 2014.  

13. maja počinje bienale koji je od 1968. godine globalna referenca za drvnu industriju. Na svom 24. izdanju, izložba u Milanu okuplja ceo svet drveta i nameštaja, koji se informacijama o tehnologiji snabdeva ovde svakog drugog maja.
Uprkos teškoćama poslednjih godina, XYLEXPO radi - sa ozbiljnim i profesionalnim pristupom - da održi poziciju relevantne manifestacije, čineći sve potrebne napore da ostane značajan za međunarodne izlagače i posetioce.

Događaj će se održati na Milanskom sajmu (FieraMilano Rho), od utorka 13. maja, do subote 17. maja. Za pet dana 440 izlagača na izložbenom prostoru od 27 hiljada kvadratnih metara će biti u prilici da obnovi stare i ostvari nove poslovne kontakte. Na ovoj manifestaciji učestvovaće 123 inostrana izlagača iz ukupno 27 zemalja, najviše iz Nemačke (51 kompanija), zatim Kine, Španije, Austrije, Velike Britanije i Češke, kao i iz drugih zemalja.

Pozitivne nagoveštaje daje i broj posetilaca: nedelju dana pre otvaranja, broj prijavljenih posetilaca bio 30 odsto veća nego u istom periodu pre dve godine, što ukazuje na pozitivnu klimu. Ne možemo poreći da ovo nije najbolji period, i oni koji su očekivali da XYLEXPO 2014 na sva zvona priča o naglom oporavku, ne mogu biti zadovoljni. Međutim, ovo ne može poništi činjenicu da postoji veći optimizma, iako mnogi brendovi koji su napravili istoriju ove italijanske industrije više ne posluju.
 
Organizatori izložbe rade naporno da bi izdanje 2014 bilo most ka 2016. godini, kada će različito ekonomsko okruženje omogućiti da događaj iskoristi pun potencijal jedne zemlje kao što je Italija, kao i da i dalje ima vodeću ulogu u pogledu tehnologije.

Može se reći da niko ne nedostaje na XYLEXPO 2014, ali svi su odlučili da prilagode svoje prisustvo trenutnoj situaciji na italijanskom tržištu. Dok, s jedne strane, izložba obuhvata globalnu industriju, sa druge strane, takođe je jasno da je Italija, sa svojim jakim dizajnom, kreativnošću, tehnologijom i proizvodnim kapacitetima, ipak glavni cilj.