top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


24Q         I        
P      K    7 Y   RU7
5E2   W6A   7NO      
  G    3      S   H58
BS3           5      
Pretraga  
Novosti

Wood Tec 2015, Brno

13.07.2015.

Wood Tec 2015 u Brnu, SlovačkaPripreme za 14. po redu WOOD-TEC sajam drvne industrije, koji će se održati od 20. do 23. oktobra u Brnu već su uveliko u toku. Očekuje se dolazak velikog broja kompanija i firmi koje se bave proizvodnjom mašina, alata, opreme i materijala za drvnu industriju i industriju nameštaja. WOOD-TEC je postao jedan od vodećih sajmova u centralnoj i istočnoj Evropi, dok je u Češkoj i Slovačkoj postao glavna platforma za profesionalce iz oblasti obrade drveta. Sajam je prvi put održan 1994. godine. Od 1999. godine sajam se održava pod pokroviteljstvom Evropske asocijacije EUMABOIS i postao je deo grupe vodećih svetskih prezentacija vezanih za industriju koje se održavaju svake dve godine. EUMABOIS je profesionalna asocijacija koja okuplja 13 nacionalnih asocijacija sa hiljadama vodećih svetskih proizvođača koji osiguravaju 60% proizvodnje u drvnoj industriji. Prema EUMABOIS-u, sajam WOOD-TEC je označen kao jedan od vodećih u svetu u oblasti drvne industrije.
WOOD-TEC predstavlja šansu za firme iz oblasti obrade drveta da prezentuju nove tehnologije, mašine, alate i proizvode, kao i da se susretnu sa profesionalcima u ovoj oblasti. Sajam pruža mogućnost da se diskutuje o novim temama i da se lako stupi u kontakt sa velikim brojem posetilaca iz centralne Evrope. Svake godine sajam poseti preko 15000 posetilaca koji većinom dolaze iz Češke i Slovačke.
– Pokroviteljstvo koje smo dobili od strane EUMABOIS-a obavezuje nas da se držimo standarda ove trgovinske organizacije. Visoki standardi su postavljeni kako za samu organizaciju sajma, tako i na sadržaj i teme sajma. Posebna važnost se daje visokim profesionalnim standardima sajma, kao i ekspertima koji gostuju na ovoj manifestaciji. Pokroviteljstvo EUMABOIS-a znači da WOOD-TEC postaje prepoznatljiv, ali ujedno garantuje visok kvalitet i profesionalizam. WOOD-TEC je jedina manifestacija ove vrste u Češkoj i Slovačkoj – izjavio je Miloň Mlčák, menadžer sajma.

Fotografije sa Sajma Wood Tec 2013. u Brnu  Fotografije sa Sajma Wood Tec 2013. u Brnu
Fotografije sa Sajma WOOD-TEC 2013

– WOOD-TEC 2013 je oslikao stanje u oblastima kao što su obrada drveta, konstrukcije i industrija nameštaja. Kada smo razgovarali sa izlagačima saznali smo da su njihovi stavovi po pitanu budućnosti pozitivni. Jasan signal je i to što su sve velike kompanije u oblasti kako proizvodnje tako i prodaje najavile dolazak i na ovogodišnji sajam. Ovaj sajam je važna evropska prezentacija, a posebno je važan za Češku i Slovačku, dodao je Miloň Mlčák i nastavio – Generalno govoreći, da. Razlog tome je to što je postojala višegodišnja nesigurnost u ovom sektoru zbog čega su kompanije odvajale manja sredstva za prezentaciju pa samim tim i za prostor na sajmu.
– Ove godine, WOOD-TEC će biti održan u najmodernijem delu sajamskog centra u Brnu. Posetioci će moći da vide obimnu prezentaciju svega što ima veze sa obradom drveta i industrijom nameštaja. Kada smo radili evaluaciju sajma iz 2013. sa našim ključnim partnerima i izlagačima, složili smo se oko budućeg koncepta sajma u kontekstu trenutnog stanja u ovoj oblasti. Ove godine smo promenili finansijsku politiku i postavili nove cene za učesnike sajma. Za ovogodišnji WOOD-TEC pripremili smo novu prezentaciju, informativni projekat, za izlagače i posetioce pod nazivom WOOD-TEC ARENA. Ovo je sasvim nova platforma koja daje mogućnost izlagačima da prezentuju nove proizvode i usluge. Pomoću ovog projekta biće prezentovane inovacije i novosti u ovom sektoru. U ovom delu sajma će biti održano i svečano otvaranje WOOD-TEC manifestacije. Poslednja, ali ne i najmanje važna novina je i organizacija sastanaka i pres konferencija kao i seminara i predavanja. Na kraju sajma nas očekuje i dodela nagrade najboljim izlagačima. Ovaj deo sajma bi trebao da služi kao centar zbivanja za izlagače – rekao je Miloň Mlčák.
– Ove godine se očekuje preko 400 firmi i reprezentativnih brendova. Među kompanijama koje su već potvrdile dolazak na sajam su Agglu, Aigner TOOLS, Anka M+N, BeA, Baljer Zembrod, Bras, Briklis, Hans Hundegger AG, Epimex, Giblast Group, Ing. František Kořínek K+K, Jaromír Horský, Jeřábek-stroje, Jiří Mynař – strojírenská výroba, KOVO NOVÁK, LINAK C&S, MAFFEL AG, MAREK Industrial, Neva-Trade , PILANA Saw Bodies, Silvi Nova, Stanley Black&Decker Czech Republic, TOS Svitavy, VYDONA, Wood Software, ZWT i mnogi drugi. Takođe tu su i firme koje se prvi put predstavljaju na sajmu, kao što su FOR-decor i HABILIS. Što se tiče prostora, nadamo se da ćemo uspeti, zahvaljujući novoj politici sajma, da dostignemo površinu od 8 km² izložbenog prostora. Za sada svi pokazatelji govore da ćemo uspeti da dostignemo željenu cifru – završava svoje izlaganje menadžer sajma.
Opširnije o sajmu na: www.wood-tec.cz
Pripremio: Milan Blagojević