top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


5IL         SLX      
T      N      L   JU2
65W   RKY   9MY      
  J    R    2     EG8
CUM         3HA      
Pretraga  
Novosti

WOOD-TEC 2015

22.04.2015.

 

 

 

Pripreme za 14. po redu WOOD-TEC sajam drvne industrije, koji će se održati od 20. do 23. oktobra su već uveliko u toku. Sajam će biti održan u sajamskom centru u Brnu. Očekuje se dolazak velikog broja kompanija i firmi koje se bave proizvodnjom mašina, alata, opreme i materijala za drvnu industriju i industriju nameštaja. O novostima koje će posetioci moći da vide na ovogodišnjem sajmu govorio je menadžer sajma Miloň Mlčák.

O novostima koje će posetioci moći da vide na ovogodišnjem WOOD TEC-u, govorio je menadžer sajma Miloň MlčákKako sada vidite poslednji WOOD-TEC koji se održao pre dve godine?

WOOD-TEC 2013 je oslikao stanje u oblastima kao što su obrada drveta, konstrukcije i industrija nameštaja. Kada smo razgovarali sa izlagačima saznali smo da su njihovi stavovi po pitanu budućnosti pozitivni. Jasan signal je i to što su sve velike kompanije u oblasti kako proizvodnje tako i prodaje najavile dolazak i na ovogodišnji sajam. Ovaj sajam je važna evropska prezentacija, a posebno je važan za Češku i Slovačku.

Statistika iz 2013. godine pokazuje da nije bilo manje izlagača, već da su oni izlagali na manjoj površini. Da li je to tačno?

Generalno govoreći, da. Razlog tome je to što je postojala višegodišnja nesigurnost u ovom sektoru zbog čega su kompanije odvajale manja sredstva za prezentaciju pa samim tim i za prostor na sajmu. Ovo uključuje i izradu štandova, troškove registracije, zakup prostora, transport. Sve to je poskupelo, pa su samim tim i izlagači pažljivo i sa manjim budžetom pristupali sajmu.

A WOOD-TEC 2015? Šta je novo?

Kada smo radili evaluaciju sajma iz 2013. sa našim ključnim partnerima i izlagačima, složili smo se oko budućeg koncepta sajma u kontekstu trenutnog stanja u ovoj oblasti. Ove godine smo promenili finansijsku politiku i postavili nove cene za učesnike sajma. Kao i pre, i ove godine će izlagači koji se prijave do 31. maja dobiti specijalni popust. Kampanja koju organizujemo će ove godine staviti veliki akcenat na tržiste Češke i Slovačke.

Mislim da će izlagači biti zadovoljni ovim promenama. Koje su druge novine koje treba spomenuti?

Za ovogodišnji WOOD-TEC pripremili smo novu prezentaciju, informativni projekat, za izlagače i posetioce pod nazivom WOOD-TEC ARENA. Ovo je sasvim nova platforma koja daje mogućnost izlagačima da prezentuju nove proizvode i usluge. Pomoću ovog projekta biće prezentovane inovacije i novosti u ovom sektoru. Poslednja, ali ne i najmanje važna novina, je i organizacija sastanaka i pres konferencija, kao i seminara i predavanja. Na kraju sajma nas očekuje i dodela nagrade najboljim izlagačima. Ovaj deo sajma bi trebao da služi kao centar zbivanja za izlagače.

Kakvi su planovi za ovu godinu po pitanju broja izlagača i izložbenoj površini?

Ove godine se očekuje preko 400 firmi i reprezentativnih brendova. Što se tiče prostora, nadamo se da ćemo uspeti, zahvaljujući novoj politici sajma, da dostignemo površinu od 8km² izložbenog prostora. Za sada svi pokazatelji govore da ćemo uspeti da dostignemo željenu cifru.

 

Opširnije o sajmu: www.wood-tec.cz

Pripremio: Milan Blagojević