top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


7OM         6CP      
R O    N      O   YJT
7IM   TTT     E      
  Q    P      4   2JN
YTF           M      
Pretraga  
Novosti

WEINIG grupa pokreće novi projekat izgradnje u Nurtingenu

23.08.2018.

Projekat vredan 10 miliona evra

Tradicionalnom svečanom ceremonijom, WEINIG grupa je pokrenula jedan od najvećih građevinskih projekata u nedavnoj istoriji WEINIG-a na lokaciji Nurtingen. Novo dizajnirano sedište Holz-Her biće izgrađeno do jeseni 2019. godine. Snažan rast poslovanja poslovne jedinice u poslednjih nekoliko godina bio je odlučujući faktor za ovu odluku. Pored toga, broj zaposlenih se udvostručio u poslednjih osam godina. Postojeće strukturalno rešenje više nije moglo da ispuni sve veće zahteve.


Na svečanoj ceremoniji Upravni odbor, menandžeri su preuzeli lopate

Prostrani, moderan kompleks zgrade se sada gradi u industrijskom imanju "Großer Forst" na ukupnoj površini od 5.800 m². Obezbediće dovoljan kapacitet da koncentriše prodaju, tehnologiju, razvoj, usluge i administraciju "pod jednim krovom". Srce nove zgrade je izložbeni prostor od 1.400 m². Tu će se naći i tehnološki centar sa prostorijama za obuku i administrativno krilo. Tokom faze planiranja fokus je bio na najkraćem mogućem putu. U skladu sa osnovnom arhitektonskom idejom, nova zgrada, dimenzija 70 x 50 metara, ima neprekidnu podnu ploču na kojoj su tereni i specijalna hala konstruisani direktno jedan pored drugog. Izuzetan stilski element je drveni okvir koji okružuje halu od 30 metara bez nosača. Vizuelno, arhitekturu karakteriše određena lakoća. Visoka čvrstina odabranog kompozitnog materijala igra značajnu ulogu u postizanju ovog efekta. Tzv. "BauBuche" (lamelirani lajsni furnir) omogućuje mnogo tanje komponente nego kompozicije od mekog drveta. Sastavni deo koncepta je mogućnost naknadnih strukturnih modifikacija bez velikih napora. Buduće mere izgradnje WEINIG grupe će biti izvedene prema istim CI specifikacijama. 85 zaposlenih će se preseliti u novu zgradu. Projekt izgradnje je zapravo dizajniran za čak 125 zaposlenih. Holz-Her zadržava dovoljnu fleksibilnost da bi mogao odgovoriti na sve veće potrebe za prostorom. Okolina takođe nudi prostor za proširenje: U daljem stadijumu ekspanzije može se razviti i izgraditi dodatna površina od 1.500 do 2.500 m2 na otvorenom polju.

Svečanu ceremoniju karakteriše snažno osećanje odlaska. Produžetak proizvodnje fabrike Holz-Her u Voitsbergu, Austrija, započet je tek prošlog septembra. Sa svojim ulaganjem u sedište Holz-Her-a, WEINIG grupa je započela drugi projekat u poslednjoj uspešnoj priči specijaliste za obradu panela. “Holz-Her je postigla veliki napredak nakon pridruživanja WEINIG grupi u 2010. Godini”, rekao je izvršni direktor WEINIG-a Volfgang Poschl u Nurtingenu. “To se ogleda iu velikoj investiciji”, rekao je on. Frank Epple, generalni direktor Holz-Her GmbH, posebno je istakao potencijal da se nova zgrada otvori: “Funkcionalna integracija prodaje, prezentacije potrošača i administracije u jednu zgradu će osigurati maksimalnu blizinu kupaca i najviši nivo podrške u budućnost “, rekao je. “Sa tehnološkim i razvojnim centrom, konačno je uspostavljena odgovarajuća infrastruktura za inovativnu kompaniju kao što je Holz-Her”, dodao je on. Od integracije u WEINIG grupu u 2010. godini, Holz-Her je uvećao svoju prodaju na približno 120 miliona evra u 2017. godini. Međutim, to je samo cilj da bude intermedijarna faza: "Danas je bio početni signal za dalji rast", Frank Epple je bio uveren.

Izvor: www.weinig.com