top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 X          DLD      
JU     B      5   237
 M    MK4   TRC      
 O     1      Q   X59
7X3         AGA      
Pretraga  
Novosti

Svetski salon u Moskvi

29.10.2015.

11, svetski salon u Moskvi

Jedanaesto izdanje Svetskog salona u Moskvi, jednog od najvažnijih dešavanja za italijansku industriju nameštaja u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama, zatvorena je uz velika priznanja. Oslanjajući se na svoj uspeh i gledajući samouvereno u budućnost, sajam će se 2016. godine fokusirati na konsolidaciju tržišta koja su važna za ovaj sektor i iskoristiti svoju poziciju da bude pokretač svojih kompanija na novim svetskim tržištima.

iSaloni-World Wide

Ključno izdanje Svetskog salona u Moskvi odlikuje se pozitivnim trendom po kvalitetu ponude i potražnje bez obzira na neizvesnu političku i ekonomsku situaciju u zemlji. Sajmu je prisustvovalo 37,779 posetilaca i novinara.

Po prvi put, događaj koji je organizovao Federlegno Arredo Eventi u saradnji sa italijanskom trgovinskom agencijom za promociju i internacionalizaciju italijanskih kompanija (ICE - Italian Trade Agency for foreign promotion and the internationalisation of Italian companies) posetila je Ruska vlada, to jest njen predstavnik, zamenik ministra trgovine i industrije Ruske Federacije, Aleksandar Morozov, koji je takođe učestvovao na otvaranju konferencije pod nazivom „Zajednički rast, pogled u budućnost”. Nakon toga održan je sastanak ministra trgovine i industrije Ruske Federacije Denisa Valentinoviča Manturova i direktora kompanije FederlegnoArredo Roberto Snaidero.

Prva i najvažnija stvar je dolazak 335 kompanija koje su bili učesnici sajma. Ovo je dokaz njihovog potpunog poverenja u ovaj događaj i pokazatelj da je ovaj sajam postao velika prilika za kompanije koje žele da se probiju na nova tržišta.

„Ovaj sajam je pokazao da je Rusija tržište u koje treba da nastavimo da ulažemo. Bez obzira na trenutni ekonomski kontekst, preduzetnici su uspeli da, sa velikom posvećenošću, savladaju prepreke i nastave dalje sa verom u budući napredak i tržište je prema dosadašnjim pokazateljima reagovalo pozitivno. Takođe, važno je istaći da je veliki broj izlagača imao mnogo posetilaca koji su profesionalci u industriji nameštaja”, izjavio je Roberto Snaidero.

Kao i uvek, nezaobilazni deo sajma bila je promocija mladih dizajnera, Salone Satellite. Na sajmu u Moskvi predstavljeno je 39 dizajnera iz Rusije i bivših sovjetskih republika. Na sajmu u Milanu koji se održava od 12. do 17. aprila 2016. godine, 6 nagrađenih mladih dizajnera imaće priliku da predstavi svoje kreacije.

Promotivna kampanja IN ITALY APP koja je pokrenuta na prošlom salonu u Milanu pokazala se kao potpuni pogodak zajedno sa verzijom koja je izašla na ruskom jeziku.

Sledeći Svetski salon u Moskvi zakazan je za oktobar 2016.

Svetski salon u Moskvi

Salone Satelite 2015 World Wide Moscow

iSalone Wprld Wide in Moscow