top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


TG1         TYB      
  Y    X      I   W2I
U71   6U3   S9T      
  S    M      X   YBH
O63         D6Y      
Pretraga  
Novosti

Preispitajmo modularnost

20.04.2015.

Da bi proslavili 50 godina od prvog USM-ovog sajma nameštaja, švajcarska kompanija USM pokrenula je project50. To je inicijativa koja za cilj ima da podstakne nove generacije stvaralaca iz raznih zemalja i da istraži koncept modularnosti. „Preispitajmo modularnost“ je naziv međunarodnog dizajnerskog i umetničkog projekta koji ove godine stavlja fokus na studente iz sedam renomiranih škola arhitekture i dizajna koji se bave istraživanjem i razvojem u oblasti modularnosti. U eksperimentima će biti uključeni i komadi nameštaja koje izrađuje USM.

project50

 “To što mi postojimo od 1965. godine nije toliko bitno koliko je bitno ono što smo proizveli u proteklih 50 godina”, izjavio je Aleksander Schärer, director kompanije. ”Mi verujemo da naši proizvodi imaju svetlu budućnost.”

U sklopu događaja kojima će obeležiti 50 godina postojanja, USM će organizovati nekoliko manifestacija. Između ostalog USM u sklopu project50 organizovao je veliku instalaciju na Salonu nameštaja u Milanu koji se održao od 14-19. aprila. Na sajmu su posetioci imali priliku da se bolje upoznaju sa nameštajem koji USM proizvodi, sa novim materijalima, kao i sa njihovim dizajnerima i stilistima.

Project50

Nakon sajma u Milanu postavke u okviru project50 mogu se videti u osam salona koje USM poseduje širom sveta.

Poslednje novosti sa project50 možete pratiti ovde.

Pripremio: Milan Blagojević
Izvor: http://project50.usm.com/