top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


W4R         G4Y      
B B    F      5   WOL
N 5   HMK   6O7      
E C    8      T   RT5
846         67W      
Pretraga  
Novosti

O potencijalu, mogućnostima unapređenja biomase i najboljoj praksi ponovo na sajmu RENEXPO® BiH

21.06.2017.

Bosna i Hercegovina jedna je od zemalja sa najvećim potencijalom u oblasti obnovljivih izvora energije, koji nažalost nije u potpunosti iskorišćen. Podizanjem svesti o ovim pitanjima, umrežavanjem i međusobnom saradnjom procenat iskorišćenosti može se značajno unaprediti. Upravo iz tog razloga, platforma RENEXPO® svake godine okuplja sve više stručnjaka i donosioca odluka, kao i kompanija lidera u industriji, uz obaveznu institucionalnu podršku nacionalnih i internacionalnih asocijacija i institucija.

renexpo-bih

Ovogodišnji RENEXPO® BiH je četvrti po redu, a program je raznovstan i prilagođen svim posetiocima. Sajam traje dva dana, a u toku trajanja sajma posetioci će moći da prisustvuju konferencijama i sajamskoj izložbi, budu deo otvorenog foruma i svečane ceremonije otvaranja sajma, kao i ostalog pratećeg programa.

Konferencije, koje su uvek u fokusu stručne javnosti na RENEXPO® događajima ove godine baviće se ključnim temama kao što su biomasa, tretman otpadnih voda, upravljanje čvrstim otpadom, hidroenergetskim potencijalom i sličnim temama. U toku je poziv za dostavu radova na predložene teme, a više informacija o temama i načinu prijave možete pronaći na sajtu www.renexpo-bih.com .

O svetskim trendovima u korišćenju šumske i drvne biomase uz prilagođavanje globalnim i EU energetskim politikama u skladu sa trenutnim stanjem i potencijalom bosanskohercegovačke regije govoriće najveći stručnjaci sa područja Zapadnog Balkana i Evrope. Osim toga, u fokusu će biti i ispitivanje mogućnosti korišćenja drvne biomase u projektima lokalnih samouprava uz uvek aktuelno pitanje recikliranja organskog otpada za proizvodnju održive energije. Partner konferencije o biomasi biće Nemačko društvo za međunarodnu saradnju (GiZ) koje je do sada aktivno podržavalo sve RENEXPO® događaje.

Činjenica je da Bosna i Hercegovina raspolaže velikim potencijalom biomase, te ne čudi veliko interesovanje stranih investitora za projekte u ovoj oblasti. Zbog toga je pregled investicionih projekata i daljih mogućnosti obavezan deo konferencije o biomasi na RENEXPO® BiH. Još neke o tema kojima će se govornici baviti su korišćenje drvnog peleta, napredne tehnologija, upravljanje industrijskim i poljoprivrednim ostacima, a posetiocima i učesnicima konferencija uvek je zanimljivo i korisno da čuju i primere dobre prakse na teritoriji Balkana, te razmena znanja i promocija najboljih primera iz prakse u oblasti biomase neće izostati ni ove godine. Predložene teme podložne su promenama, a ukoliko se bavite biomasom i želite da podelite svoje znanje i iskustvo sa stručnom međunarodnom zajednicom pošaljite svoje radove na adresu pavlovic@reeco.rs .

renexpo-bih

Sajmska izložba okupiće veliki broj evropskih kompanija lidera u oblasti proizvodnje tehnologije za korišćenje energije iz obnovljih izvora, zaštite životne sredine, upravljanja otpadom i slično. Ulaz na sajamsku izložbu je besplatan, a posetiocima će biti omogućen i stručni obilazak sajma uz kvalifikovanog vodiča.

Organizator sajma je kompanija REECO® Srb d.o.o, deo međunarodne REECO® Grupe specijalizovane za organizovanje sajmova i konferencija. Više informacija možete pronaći na websajtu ili Facebook stranici uz moto REECO® Grupe - Gradimo mostove i ovaramo vrata!