top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 3          24C      
4M     8    4 1   5GT
 G    3GG   HL6      
 P     Y    5 M   M54
W7E         8TP      
Pretraga  
Novosti

NOVOSTI IZ FIRME FABBRICA – REALIZACIJA PROJEKTA „TREE OF LIFE”

03.11.2015.

Grandiozna konstrukcija TREE OF LIFE (DRVO ŽIVOTA) nije samo skulptura koja je ukrašavala centralni deo italijanskog pavilijona, već je postala i referentna tačka EXPO sajma 2015 koji se zvanično završio poslednjeg dana meseca oktobra.

Podsećamo, Renner Italija je kompanija koja je izabrana, da svojim premazima na vodenoj bazi, koji su dobro poznati po svom izuzetnom kvalitetu i trajnosti, ofarba impresivnu drvenu konstrukciju koja predstavlja pomenutu manifestaciju.

Tree of Life - referentna tačka EXPO sajma 2015

Tokom šest meseci trajanja ove međunarodne manifestacije, više od 29 miliona ljudi je posetilo ovaj sajam i uživalo u preko 7000 različitih promocija organizovanih od strane zemalja učesnica. Na sve posetioce ovog sajma, izuzetan utisak je ostavila ova impozantna drvena konstrukcija.

Za izuzetnu svetlosnu scenografiju ove raskošne skulpture pobrinuo se Koert Vermeulen i ACT svetlosni studio prema ideji umetničkog direktora M. Balich-a i studija Gioforma.

Svetosna scenografija, osmišljena kao dnevni i noćni performans – uspešna je sinergija svetlosnih efekata, vode, laserskih zraka, vatrometa i muzike, predstavlja revolucionarni koncept performansa koji spajaju klasičnu arhitekturu sa naprednim tehnologijama.

Kliknite na sliku za prikaz galerije fotografija

Po rečima umetničkog direktora M. Balich-a, nakon završetka manifestacije EXPO 2015, ova grandiozna skulptura biće najverovatnije premeštena u italijanski grad Brešu, u čast konzorcijuma Orgoglio-Brescia koji je uspešno realizovao ovaj projekat.

Više fotografija možete pogledati ovde.