top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


SMU         SMU      
4 U    P    T     QIU
QY3   33S   1N9      
3 5    1    C R   7LC
THW         NMY      
Pretraga  
Novosti

Novi koncept – dva sajma pod jednim krovom

31.07.2015.

Uz moto Dva sajma pod jednim krovom, Beogradski sajam najavljuje reprezentativan privredni događaj i značajno redizajnirane manifestacije: prva, od 10. do 13. novembra 2015. godine u halama 5 i 11 održaće se 53. međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, koji je od dosadašnje izložbe prerastao u zasebnu manifestaciju, i druga, od 10. do 15. novembra 2015. godine na kompletno raspoloživom izlagačkom prostoru Beogradskog sajma odvijaće se 53. međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije.

Jedna od najpopularnijih i najposećenijih sajamskih manifestacija u oblasti nameštaja u Jugoistočnoj Evropi ove godine biće usredsređena na jačanje biznis segmenta i vidljivu prezentaciju sprske privrede prema svetu.

  

Prateći aktuelna privredna dešavanja u zemlji i svetu predstavnici Beogradskog sajam su još na prethodnom Sajmu nameštaja, u novembru 2014. godine, najavili novi koncept Sajma nameštaja. Partnerima i saradnicima, rečeno je tada, biće otvoren jedan novi svet – svet neograničenih mogućnosti, jer je sajamska industrija upravo takva – uvek puna dešavanja, novih ljud, kontakata i poslova. Šta je novi koncept i da li Beogradski sajam može biti generator privrednih dešavanja i u oblasti industrije nameštaja, bila su pitanja za Nikolu Andrića, rukovodioca projekta Sajma nameštaja.

– Sajam nameštaja kao i Sajam mašina, alata i repromaterija i ove jeseni će biti jedinstveno mesto ponude i potražnje, konkurentnosti značajnih privrednih grana i prilika da se na jednom mestu sagleda najnovija produkcija gotovo svih značajnih domaćih proizvođača nameštaja, nameštaja svih vrsta i namena, proizvoda za uređenje enterijera i kompletne unutrašnje dekoracije kao i industrije repromaterijala i mašina koje se koriste u kompleksnoj industriji prerade drveta i proizvodnje nameštaja – kaže gospodin Andrić. – Tradicija i konzistentnost manifestacije doneli su ugled i pozitivnu reputaciju ovom događaju koji je danas sinonim za kvalitet. Jak partnerski odnos sa dugogodišnjim izlagačima utvrđen je i ovogodišnjim učestvovanjem na sajmu, a treba istaći da će svoj proizvodni program, posetiocima ponovo predstaviti velike kompanije Simpo Vranje, Forma Ideale, Vitorog, Natuzzi… kao i da se sajmu po prvi put priključuje svetski lider u proizvodnji nameštaja i opreme za stambeni prostor – Ikea.

– Novina i prioritet sajma je podsticanje realizacije ideje koja za cilj ima temeljniju i u svakom slučaju vidljivu prezentaciju srpske privrede prema svetu kroz tzv. HOSTED BUYER PROGRAM. Po uzoru na moderne svetske i evropske sajmove, Beogradski sajam će organizovati posetu sajmu kupaca iz celog sveta, direktno domaćim proizvođačima nameštaja i repromaterijala, koji su izlagači na sajmu. Dovođenje kupaca u Srbiju za vreme trajanja sajma za cilj ima pregovore i postizanje konkretnih poslovnih aranžmana sa našim privrednicima o plasmanu naših proizvoda na njihova tržišta. Ozbiljan pristup ovom programu daje rezultate, u velikoj meri podstiče razvoj naše privrede i povećanje izvoza. Model poslovanja baziraće se na jačanju poslovne posete uz kreiranje idealnog ambijenta za izlagače za premijerna predstavljanja inovacija, idejnih i tehnoloških rešenja u proizvodnji nameštaja i oblasti drvne industrije – objašnjava Nikola Andrić.

Podsećamo da je drvna industrija jedna od perspektivnih privrednih grana naše zemlje, sa dugom tradicijom, sopstvenom sirovinskom bazom i kvalifikovanom radnom snagom. Kao ogledalo srpske privrede u svetu i magnet za privlačenje stranih kompanija i poslovnih ljudi, manifestacija uživa renome i regionalni značaj, što potvrđuje činjenica da veliki broj posetilaca dolazi iz zemalja u okruženju i inostranstva, što podrazumeva i poslovnu posetu, predstavnike proizvođača i pratećih delatnosti, industrijskih dizajnera i medijskih poslenika.

– Kreativni zamajac uključuje i novi vizuelni identitet sajma: idejno rešenje, logotipe i prepoznatljiv identitet kao i inventivnu kampanju koja će širu i stručnu javnost pravovremeno pripremiti za ovaj respektabilan događaj na privrednom, ali i kreativnom kalendaru naše prestonice. Uz sve planirane novine i unapređenja, Sajam nameštaja će zadržati koncept sa dugom tradicijom u ovom delu Evrope, gde sajmovi nisu samo poslovnog već izložbeno prodajnog karaktera, što je posebno primamljivo za posetioce i kupce. Sveobuhvatan izložbeni program, najbolji pregled domaće i inostrane ponude na jednom mestu, sajamske pogodnosti, popusti i drugi povoljni uslovi kupovine, kreativna rešenja za stambene i poslovne ambijente, manifestaciju čine nezaobilaznim događajem, a ukupnoj slici o manifestaciji kao multimedijalnom događaju doprineće sadržajan prateći program osvežene koncepcije, a koji uključuje: konferencije, prezentacije, predavanja – kaže naš sagovornik.

– Pozitivne inovacije u konceptualnom domenu pratiće i redizajn tradicionalne nagrade „Zlatni ključ” i „Diploma” koje Sajam nameštaja dodeljuje, a koje predstavljaju garanciju kvaliteta i stvaraju određeno poverenje kod potrošača. Značaju nagrada doprineće ugled i kredibilitet internacionalnog žiri koji će ove godine vrednovati i ocenjivati proizvode… U vremenima kada tržište podrazumeva i diktira stalno usavršavanje i visoke standarde, Sajam nameštaja uz novu energiju i sve postojeće reference, sigurno je i dalje najveći privredni događaj u Srbiji i regionu u oblasti drvne industrije i proizvodnje nameštaja – kaže na kraju našeg razgovora gospodin Andrić.