top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 F          DR8      
6N     N      T   C33
 C    TP5   L2O      
 3     X    6     P2C
FOD         N69      
Pretraga  
Novosti

Mikser Festival 2015 – NEIZDRŽ

02.06.2015.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja festivala koji se odvijao pod sloganom Održiva utopija, kao pitanje o mogućem suživotu oprečnih sistema vrednosti u našem društvu, ovogodišnji Mikser festival zaključuje da budućnost mladih generacija leži u spontanom pokretanju novih, humanijih, vaninstitucionalnih, i daleko održivijih sistema kreativnog delovanja, urbanog razvoja, udruživanja i umrežavanja. Slogan ovogodišnjeg festivala, Neizdrž sugeriše da je taj proces sada već nemoguće zaustaviti.

Mikser festival 2015 poziva kreativne ljude da prepoznaju “svoju tačku pucanja”, razgovaraju o svojim frustracijama bavljenja kreativnim stvaralaštvom u Srbiji, na Balkanu i svetu danas, umreže svoje stvaralačke porive i osnaže svoju želju za promenom i da na konstruktivan način doprinesu rešenjima za budućnost.

Sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se četvrti put u beogradskom kvartu Savamala, od 3. do 7. juna 2015. godine pod sloganom Neizdrž, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma.

Izložba Mladi Balkanski Dizajneri

Regionalna platforma “Young Balkan Designers” posvećena je identifikaciji, promociji i razvoju kreativnog potencijala Balkana u polju konceptualnog i industrijskog dizajna.

Cilj inicijative “Young Balkan Designers” jeste da ujedini regionalnu dizajnersku scenu, približi je međunarodnom tržištu i ojača njen kreativni potencijal, dok istovremeno doprinosi obnavljanju multikulturalne saradnje na Balkanu.

Ovogodišnje izdanje projekta “Young Balkan Designers” pod sloganom “Common Grounds”, poziva na introspektivni pogled na sopstveno nasleđe i kulturne vrednosti, korene, autentičnosti i nesavršenosti, kao i njihova inteligentna primena u kontekstu savremenog Balkana. Autori se pozivaju da promišljaju nasleđe u najširim okvirima, počevši od ličnog porekla i kulture, do kolektivnog nasleđa, kao i da aktiviraju vrednosti kulturnih dobara i inkorporiraju materijalno i nematerijalno nasleđe u svoj rad.

Izložba GHOST Project

„Ghost Project“ je međunarodna platforma za talentovane pojedince u oblasti industrijskog dizajna. Projekat je započet 2006. godine, kao mala lokalna izložba, da bi narednih godina prerasla u jednu od najvećih regionalnih smotri talenata iz oblasti dizajna i mesto razmene iskustava i ideja među dizajnerima širom sveta i iz različitih kultura.

Slogan ovogodišnjeg Ghost Project konkursa poklapa se sa temom čitavog festivala – Neizdrž i motivisao je dizajnere da, uprkos globalnom osećanju depresije i društvene nepravde, dostave projekte čiji proaktivni pristup rešenju svakodnevnih problema može osnažiti uticaj dizajna na socijalni i ekonomski oporavak zajednice.

Izložba Balkan Design Expo

U okviru izložbe Balkan Design Expo, posetioci će tokom pet festivalskih dana uživati u izložbama originalno dizajniranih proizvoda nastalih kao plod saradnje domaćih dizajnera i regionalnih proizvođača nameštaja, poput srpskih kompanija Metalac, Ktitor Hookl Und Stool, slovenačkog proizvođača legendarne Rex kolekcije Nika Kralja, kao i brojnim druženjima, promocijama i koktelima koji će najvernije posetioce Mikser festivala podsetiti na festivalsku atmosferu Žitomlina.

U okiru sedmog po redu, Mikser Festivala 2015 – NEIZDRŽ biće organizovane i radionice Dizajn maraton, izložba AluzijA, kao i još puno interesantnih sadržaja.

http://2015.mikser.rs/