top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


U5T         F        
  E    S    G 4   QFJ
562   SHT   TID      
J      O      6   AAI
O9T           2      
Pretraga  
Novosti

Izvanredni rezultati Weinig-a na sajmu LIGNA

08.06.2015.

Najveći svetski sajam u oblasti drvne industrije bio je još jedna potvrda uspeha za Weinig. Kompanija je zabeležila veliko interesovanje tokom cele manifestacije, i veliki broj narudžbina, kao jedan od lidera u inovacijama i novim tehnologijama u oblasti obrade masivnog drveta.

Prodato je 190 mašina i sistema, što pokazuje povećanje od 21 posto u poređenju sa prethodnim LIGNA sajmom. Holz-Her, kompanija koja posluje u sastavu Weinig-a, takođe je zabeležila uspeh. Specijalista za panele je zabeležio povećanje od 5 posto u broju porudžbina. Više od 75 mašina kompanije Holz-Her dobilo je nove vlasnike u Hanoveru.

Weinig i Holz-Her bili su među najvećim izlagačima na sajmu LIGNA, štand je imao površinu od gotovo 4500 kvadratnih metara  Weinig i Holz-Her bili su među najvećim izlagačima na sajmu LIGNA, štand je imao površinu od gotovo 4500 kvadratnih metara

Weinig i Holz-Her bili su među najvećim izlagačima na sajmu LIGNA, štand je imao površinu od gotovo 4500 kvadratnih metara. Za pet dana, koliko je trajao sajam, poslovni ljudi u oblasti prerade drveta iz 91 zemlje su posetili štand Weinig Group. “U relativno dobroj investicionoj klimi mi možemo da impresioniramo sa našim inovacijama”, izjavio je Wolfgang Pöschl, direktor kompanije. Pod sloganom “Tehnološka inicijativa 2015”, Weinig je prezentovao inovacije u svim oblastima svog poslovanja. Nova faza u evoluciji planiranja i profilisanja mašina je bila u posebnom fokusu. CNC centar za proizvodnju prozora i tehnologije kopiranja sa integrisanim skenerima bile su takođe među posebno izdvojenim novinama. Druga ključna tačka je umrežena proizvodnja, koja predstavlja važnu temu za budućnost. Weinig Concept predstavlja kompleksna rešenja za drvnu industriju. Poslovna jedinica koja se bavi obradom panela predstavila je novu generaciju mašina za obradu ivica, zbog čega laserska obrada postaje atraktivna i za zanatlije. Na konferenciji su predstavljene i neke pozitivne brojke. Promet kompanije je porastao za 6,3 posto prošle godine. Direktor Wolfgang Pöschl je dodao i da kompanija u 2015. godini posluje po planovima.

Weinig i Holz-Her bili su među najvećim izlagačima na sajmu LIGNA, štand je imao površinu od gotovo 4500 kvadratnih metara  Weinig i Holz-Her bili su među najvećim izlagačima na sajmu LIGNA, štand je imao površinu od gotovo 4500 kvadratnih metara

Sajam LIGNA je i sam oborio neke rekorde. Broj posetilaca je porastao za 5 procenata, a od ukupnog broja posetilaca, njih 40 posto je došlo iz inostranstva. Još jedna upečatljiva statistika je i dalje povećanje broja čelnih ljudi, što je jedna od odlika velikih svetskih sajmova. Novi direktor prodaje i marketinga, u kompaniji Weinig, Gregor Baumbusch sumira činjenice: “Moj prvi LIGNA sajam je premašio sva moja očekivanja, impresioniran sam dinamičnošću u ovom sektoru.” Iz kompanije Weinig su uvereni u snažan nastavak poslovanja u oblastima prerade punog drveta i obrade panela.  

Pripremio: Milan Blagojević

Izvor: www.weinig.com